| Diana110 a întrebat:

Bună! Îmi puteți spune și mie părerea voastră și ce credeți că o să se întâmple mai departe în legătură cu noi și războiul Rusiei? Aprind și eu televizorul și văd știri în care se spun lucruri din ce în ce mai grave despre asta. Știu că nu e bine să crezi în știri tot timpul pentru că au tendința să exagereze, dar sincer mi se pare că treaba devine din ce în ce mai serioasă. Pot spune că mă și agită un pic că lumea e atât de calmă și nu bagă în seamăhappy. Părerea mea e ca Rusia e o tara f puternică,cu aliați la fel de puternici și mă aștept ca în orice moment să se întâmple și la noi în țară atrocitatea care e acum în Ucraina, nu cred că se lasă așa ușor. Vă spun sincer că îmi e frică, nu vreau să experimentez senzația de a sta cu frică, că într o secundă poți să fi mort.
Voi ce ziceți despre asta?

9 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Atât timp cât nu pot cuceri Ucraina, nu pot ajunge la altă țară din Europa, de aia e important să susținem Ucraina pentru a ține Rusia departe.Ce pot ei face e să trimită drone, rachete sau bombe dar împotriva lor Nato are mai multe capacități decât Ucraina, au scuturi, avioane, de toate.
Mie mi se pare cea mai periculoasă apropierea dintre Sua și Rusia și tind să cred că SUA va trăda Europa, cum deja au semnalat unii.Dar mai există o speranță pentru că Sua au alegeri anul viitor și partidul lui Trump e în scădere. Dacă vin democrații la putere, îi pot bloca planurile lui Trump sau suspenda și nu prea va mai putea face ceva împotriva Europei.Altfel, posibilitatea unui război va fi mult mai mare.
Trebuie să considerăm că avem dușmani atât în Est cât și în Vest acum, iar Europa trebuie să rămână unită și să se înarmeze puternic.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru J0B0MAT):

Foarte bun răspuns.

| J0B0MAT a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

E un rezumat a ceea ce spun analiștii militari și politici, specialiștii în război și geopolitică.

| darrio2007 a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Și logic pentru toți.

| LisaJulie a răspuns:

Nu se termina pana nu moare Putin! Nu o sa respecte nimeni niciun acord de pace, asta e doar trancaneala republicanilor, care majoritatea sunt marionetele cheliosului de la Kremlin! Asta cred eu! Macar de a l-ar da jos pe Putin dar slabe sanse sa faca vreo revolutie, la cat de multa propaganda se pompeaza in posturile de televiziune acolo, plus ca ii si aresteaza pe cei care vorbesc impotriva lui Putin

| Wukong a răspuns:

Traim intr-un spectacol permanent al isteriei, in care pozitiile sunt urlate, nu gandite, in care emotia este vanduta drept analiza, iar frica este ambalata ca vigilenta, realitatea este mult mai rece si mult mai simpla decat ce ni se serveste zilnic. Razboiul nu este un film, nu este o poveste cu buni si rai absoluti, nu este un exercitiu de moralitate pentru studiouri de televiziune, este o ecuatie de putere, resurse, geografie si timp, iar cine refuza sa accepte asta alege deliberat sa minta.

Rusia nu este o tara mica, nu este izolata, nu este in pragul colapsului, este o putere cu adancime strategica, cu resurse enorme, cu aliati tacuti sau declarati, cu o populatie obisnuita cu sacrificiul si cu un aparat de stat care functioneaza pe logica de uzura, nu pe emotie. A te preface ca poate fi infranta rapid doar prin declaratii, sanctiuni anuntate cu aplauze si discursuri inflamate inseamna fie naivitate, fie rea credinta. Realismul spune ca acest conflict nu se termina prin triumf moral, ci prin epuizare si negociere.

Mass media joaca un rol toxic, exagereaza fiecare zvon, impinge scenarii apocaliptice, transforma orice analiza prudenta intr o tradare, iar orice apel la compromis intr o rusine. Aceasta isterie nu protejeaza pe nimeni, nu pregateste pe nimeni, doar agita populatia si creeaza o falsa impresie ca urlatul mai tare inseamna a avea dreptate. Lumea pare calma nu pentru ca nu intelege pericolul, ci pentru ca majoritatea oamenilor simt instinctiv ca panica nu este o solutie.

Adevarul incomod este ca nu toate razboaiele pot fi castigate, nu toate ambitiile pot fi sustinute, iar uneori maturitatea inseamna sa recunosti ca ai ajuns la limita. Un compromis barbatesc nu este o capitulare rusinoasa, este o decizie rece, rationala, luata pentru a opri distrugerea inutila, pentru a salva ce mai poate fi salvat. Ingroparea securii razboiului nu inseamna uitare, ci supravietuire.

Frica de extindere este umana, dar a trai permanent in aceasta frica inseamna a deveni prizonierul unui viitor imaginar. Tarile nu intra in razboi la intamplare, calculele sunt dure, iar escaladarea are costuri pe care nimeni nu le plateste usor. Mai mult zgomot, mai multa propaganda, mai multa poza de erou nu vor aduce siguranta, vor aduce doar mai multa tensiune.

Ceea ce lipseste este luciditatea, capacitatea de a spune stop, de a accepta ca uneori puterea reala nu este sa continui, ci sa te opresti. O tara care nu mai poate continua trebuie sa aiba curajul sa recunoasca asta, nu din slabiciune, ci din responsabilitate fata de viitorul ei. Restul este teatru, ipocrizie si multa vorba goala, iar istoria nu iarta astfel de iluzii.

| Solane a răspuns:

In cazul acestui razboi ma tem ca televiziunile exagereaza in minus. Ca sa linisteasca populatia.
Nimeni nu poate sti ce se va intampla. Mai ales ca nici negocierile cu Trump ca mediator nu dau roade. Fiecare parte se razgandeste. Cat despre ce vezi in Ucraina, asa este un razboi. Din ce spun batranii poate fi si mai rau; mult mai rau.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Este vorba doar despre interese economice. Ucraina detine resurse pe care multi vor sa puna mana, rusi, americani, europeni, etc.fiecare in felul lui.Televiziunile reprezinta interesele celor care platesc mai mult, nu prea sunt de incredere, au dubla masura cand povestesc ce fac rusii sau ucrainienii.

| milliongirl a răspuns:

Bună.Ai Instagram?