| Kogaion a întrebat:

Buna seara, in ultimele zile am auzit/vazut multe stiri si informatii despre "Certificatul constatator al nascutului viu" care atesta faptul ca suntem persoane vii, nu fizice.asta in urma unei cereri formulate la starea civila pentru a i se elibera o copie conforma cu originalul a certificatului constatator de nascut viu si impreuna cu UCC 3-305 (codul comercial valabil la nivel global) acesta din urma explicand ca certificatul de nastere eliberat de starea civila imediat dupa nastere nu este valabil deoarece acesta a fost facut fara acordul noului nascut, noul nascut nu a fost in masura sa inteleaga limbajul, sau sa fie capabil sa il inteleaga. Drept urmare 99.9% din persoanele fizice inregistrate la starea civila sunt inregistrate in mod abuziv si drept urmare pot sa renunte la acest statut.

Aveti si acest material video mai jos, probabil multi il veti contesta din cauza limbajului, dar eu zic ca merita o parere:
https://www.youtube.com/watch?v=RJIzcymlQzk

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sunt pure aberatii, nascocite de unii care vor sa faca pe desteptii si sa ia banii unora naivi.
Fiecare persoana fizica este cetatean al unui stat sau persoana fara cetatenie si este obligat sa respecte si sa se supuna legilor statului al carui cetatean este sau, in cazul celor fara cetatenie, legilor statului pe al carui teritoriu domiciliaza. Actele de stare civila, de identitate sau calatorie in strainatate sunt cele prevazute de legislatia fiecarui stat, alte acte nu sunt recunoscute de nici un stat, astfel ca n-au nici un rost.

| Kogaion explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc frumos pentru raspuns, voiam doar sa aflu mai multe despre acest subiect, am vazut ca este destul de controversat si am zis ca poate aflu ceva mai multe aici. Mi-am dat seama ca indiferent daca ai acest act sau nu, tot te supui legii, platesti taxe, etc.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Kogaion):

Asa cum ti-am spus, pentru mine nu este un subiect serios, este o aberatie.

| doctorandus a răspuns:

De pe avocatnet.ro:

Faptul ca cineva nu a avut niciodata acte nu-l scuteste de rigorile legii. Este silit la fel cu orice alt locuitor al Romaniei (cetatean roman, strain sau apatrid) sa respecte legile romanesti si nu se poate scuza cu "Pai eu nu pot fi vinovat de furt/vandalism pentru ca eu n-am avut niciodata acte."

Ideea ca daca am obtinut o hartiuta nu ma mai supun niciunei legi, de nicaieri, nu este altceva decat delir, folie à plusieurs sau romane juridico-fantastice. Pana si cei care au imunitate diplomatica pot fi trasi la raspundere: imunitatea diplomatica poate fi retrasa sau pur si simplu pot fi judecati in tara de bastina pentru faptele comise in alte tari.

Priviti-o asa: fostul prim-ministru Adrian Nastase ar fi putut sa motiveze "sunt nascut viu, deci nu pot fi condamnat!". Fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn ar fi putut face acelasi lucru. Si totusi nu au facut-o, desi ar fi putut in ipoteza dvs. scapa de probleme facand asta.

Pe scurt: obtinand o hartiuta de acum 20-30 de ani, pe care un politist obisnuit habar n-are cum arata nu veti scapa de nicio lege, de nicio condamnare si nici de platit taxe. Daca era asa usor, ar fi facut-o toata lumea. Ceea ce doriti nu se poate, sunt sperante desarte iar ca sfat juridic este profund gresit.

Pentru sursa acestor aberatii (acronim: OPCA, de la argumente comerciale pseudo-legale organizate) a se vedea http://en.wikipedia.org/wiki/Freemen_on_the_land

Argumentele comerciale pseudo-legale organizate (OPCA) sunt escrocherii. Un tip cam tacanit care face pe gurul juridic vinde ponturi fantasmagorice unor naivi care-l platesc pentru asta. Pura amagire. Nu castigati niciun drept in plus cu acest certificat, va agitati degeaba pentru o nerozie.

Nu exista "pasaport global" recunoscut de vreun stat din Uniunea Europeana. La fel pentru "legitimatie de cetatean al Pamantului". Pure nerozii, trebuie sa fii foarte naiv sa crezi in ele.

| Kogaion explică (pentru doctorandus):

Am uitat sa mentionez ca nu credeam in asta, voiam doar cateva pareri sa vad ce spun altii despre asta in speranta ca poate cineva are cunostinte pe aceasta tema. Mi-am dat seama ca sunt niste aberatii cele cu taxele si cu legitimarea politistului.

| minrest a răspuns:

Vreau sa aduc un argument care cred ca clarifica situatia. Tot ce pretind oamenii astia, despre acte, proprietati, tribunale si celelalte, presupune legi secrete, nepublicate. Ori, orice lege secreta este nula si neavenita din punct de vedere legal. O lege intra in vigoare numai cand este publicata in Monitorul Oficial, iar in colectia Monitorului Oficial nu exista nici una din aiurelile astea. Eu nu as zice ca este o chestiune controversata, cata vreme ideile astea circula numai in grupul lor restrans.

| Oyarzabal a răspuns:

Nimic nou sub soare, la cate nenorociri sunt pe lumea asta nu ma mai surprinde nimic, poate cineva competent si care are informatii despre asta iti va raspunde, daca este adevarat, este scandalos.

| Kogaion explică (pentru Oyarzabal):

Stiu ca este un utilizator care este avocat, sper sa vada intrebarea si sa raspunda.

| VasileVolosciuc a răspuns:

Au sters videoul ce oameni.

| Dor_Flori_1957 a răspuns:

Ok. dar de ce nu vor sa-mi elibereze o cope dupa acest act?