| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna seara! Spuneti-mi va rog frumos cei care stiti cu siguranta, daca Mama mea in varsta de peste 70 de ani nu se mai poate deplasa ca si inainte, ar putea sa ma imputerniceasca pe mine la notar ca sa ma ocup de un proces in instanta legat de o proprietate (un teren si o casa) care sunt pe numele ei?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, te poate imputernici printr-o procura speciala autentificata de un notar public.

Bula
| Bula a răspuns:

Da, poti fi imputernict la notar, dar si la instanta, la prima sedinta.

| StefanescuDaniel explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc frumos!

| StefanescuDaniel explică (pentru Bula):

Iti multumesc frumos!

| Relu2020 a răspuns:

Daca nu se poate deplasa nici la notar exista si posibilitatea de a veni notarul pentru la domiciliu pentru a semna procura dar cu costuri mai mari.
Trebuie intrebat la notarii din zona daca vor sa se deplaseze.
Sunt si diverse conditii cand nu se poate autoriza procura cum ar fi analize facute in trecut din are sa rezulte boala Alzheimer.
Daca se poate deplasa este simpla procedura, cum a fost scris si in mesajele anterioare.

| StefanescuDaniel explică (pentru Relu2020):

Buna seara si iti multumesc frumos pentru raspunsul tau. Pana la notar se poate deplasa fiindca e doar la 3-4 statii de autobuz notarul nu ar fi asta o problema. Problema este ca totul pica pe mine din cauza ca fratele meu care este primul nascut e plecat de foarte multi ani in strainatate si nu mai vine in Romania, iar eu oricum am fost imputernicitul si ajutorul ei de circa 15 ani incoace. Si ar trebui sa ma duc eu la proces in locul ei la fiecare infatisare, pentru ca nu mai suport sa fie asa ''calcata in picioare'' si batjocorita de neamurile noastre. Ea a facut prostia sa ii lase pe ei sa ii foloseasca casa si pamantul ca si casa de vacanta si asta de minim 20 de ani incoace, fara sa ii dea ei niciun leu absolut nimic. Iar apoi ei au platit in fiecare an impozitul la acea proprietate care e doar pe numele Mamei mele, iar ea nu mai e in forta acum. Si mai trebuie in prima faza sa recuperez si actele proprietatii respective pentru ca maica-mea le-a ratacit si nici alea nu stiu de unde le pot recupera de unde pot obtine duplicat dupa original sau ceva de genul. Si nu iti mai spun ca neamurile noastre si-au permis sa faca si renovari la casa Mamei mele.