| anamaria379 a întrebat:

Buna! Tatăl meu a murit în urmă cu 7-8 ani aproximativ.El a locuit în apartamentul părinților lui (ambi decedați ) sora lui nu. Eu am vr-un drept la acel apartament? cum aș proceda? menționez ca în toți acești ani nu s-a mutat nimeni în acel apartament,sora tatălui meu este căsătorită în alt oraș din câte știu, dar nu știu cum aș putea lua legătura cu ea,ca nu știu cum o cheamă,nu stiu nimic despre ea (certificatul de deces,cheile apartamentului, tot este la ea ), dar de când a murit tata nu a mai venit nimeni la acel apartament. Cum să procedez în acest caz?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, daca esti singura mostenitoare dupa tatal tau ai dreptul la jumatate din apartament, bineinteles daca dupa bunici au ramas mostenitori doar tatal si sora sa.
Intereseaza-te prin rude, cunostinte, prieteni de familie despre matusa ta si apoi poti lua legatura cu ea pentru a face procedura succesorala.

| anamaria379 explică (pentru Ioandelasal):

Problema este ca nu stie nimeni nimic despre ea

| Cresta a răspuns:

Gaseste-ti matusa si faceti succesiunea dupa bunici. Apoi tu si eventual fratii tai, dupa tata. Daca sunteti numai voi doi, cumpara-i jumatatea. Dar daca mai ai frati, trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar pentru acel apartament.

| anamaria379 explică (pentru Cresta):

Nu știe nimeni nimic despre ea, iar cu mama nu vorbesc, locuiește în altă țară de când eram mică. m-a crescut fratele și tatăl mamei mele, de aceea nu am de la cine afla despre sora tatălui meu