| 9PM a întrebat:

Buna
Va mari din nou taxele,, alimentele TVA -ul din octombrie ne-a Bolojan?
De ce lumea nu iese in strada? De ce lumea nu reacționează? Ce așteptăm?

Răspuns Câştigător
| Xena20 a răspuns:

Toată lumea vede abuzurile dar de ieșit în stradă se iese greu, pentru asta trebuie sa organizeze cineva un protest și până nu se găsește cineva cu ceva influență și bani să poată organiza protestul nu se va întâmpla nimic. Oricât ar fi de nedreptățiți oamenii nu ies în stradă așa singuri fara un organizator.

48 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Da' când psdnludmr au jefuit 35 de ani tot ce au putut, de ce nu s-a ieșit în stradă la proteste? Doar pentru că din ce se fura au căzut frimituri pentru săraci?!?
Asta ați ales 35 de ani, acum e vremea să plătim. Cu toții. Fie că ne place sau nu.

| 9PM explică (pentru mihai69):

O sa vina Evreii și o sa ne scoată din casă cu pretextul că li s-a dat lor pământurile in urma cu 2000 de ANI.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru 9PM):

Turul doi anapoi much?

| 9PM explică (pentru GabiDumitrescu):

Sunt neutru. Eu doar am boala pe bolovan.

Cum esti neutru? Tu cine crezi ca pune frina reformelor autentice care ar fi fost trecute daca Bolo avea mina libera? Cine crezi ca ne-a bagat in rahatul in care sintem acum?

Multi sunt doua ciolan, nu e unul singur.

| minrest a răspuns (pentru 9PM):

Deci pentru asta ai vrea sa iasa lumea la protest, sa ii aduca la putere pe legionarii lui Calin Georgescu, cu teoriile astea aberante ca o sa ne ia casele evreii.

Stai asa, sa nu le incurcam. Sa zicem ca eu administrez o firma (chiar o fac, de fapt doua firme). Una dintre ele e subsidiara unei firme din strainatate, dar eu am autonomie aproape totala. As putea sa imi fac miine salariul 10.000 EUR fara sa cer aprobarea nimanui. Doar ca peste cateva luni o sa vada oamenii extrasele de cont si o sa ma traga la raspundere. Si o sa tb sa scot banii din buzunar. Pesedeii au facut mizeria cu salariul de 10.000 si bani aruncati in toate partile timp de 35 de ani, practic. Din pacate, acum trebuie' sa platim toti. Asta e marea diferenta. Ia si vezi ce si cum a facut Bolojan la Oradea ca sa intelegi ce om avem in capul guvernului si ce ocazie pierdem fiindca are atitia frinari in spate...

| just4ubr2015 a răspuns (pentru 9PM):

Poate ajung evrei inapoi unde le era locul in polonia... daca ne scapa de ei lumea era mai buna

| 9PM explică (pentru just4ubr2015):

Facts

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La ce sa reactionam?
TVA-urile au fost deduse cu mult, in trecut. Acum le-au crescut mai putin decat erau inainte.
La fel si preturile la energie.
Personal nu simt scumpirile, si crede-ma ca am cheltuieli destul de mari in ultima vreme.
De exemplu, o caserola de fasole cu carnati era 11, 99 lei, iar acum e 13.20 lei. Bonurile de masa mi-au crescut de la 20 de lei pe zi la 30.
Ce anume ar trebui sa ma deranjeze, mai exact?
Motorina are acelasi pret de vreo 12 ani, +/- 1 leu.
Salariul minim in 2014 - sub 800 lei.
Salariul minim in 2025 - 2500 lei.
Pe tine ce anume te deranjeaza?

| 9PM explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Minciuna ma deranjează.
Facturile vin duble/triple la multi dintre noi, nu mai fac unii față la facturi și mâncare.
Ăla ne-a promis că nu va creste TVA-ul a crescut și din Octombrie din nou va creste! Ca la ANUL sa ne impoziteze cu 70% casele. Plus multe alte nedreptăți.
Nu toți primesc bonuri.

Vor și să pună mai multe taxe pentru cei care lucrează! O sa ceara sa plătim taxe și că respiram.

| J0B0MAT a răspuns (pentru 9PM):

A spus și Bolojan că ND le-a cerut să nu mărească Tva, omul a făcut calcule și deficitul putea fi rezolvat și fără creșteri, dar dacă făceau tăieri la pensiile speciale, administrația publică etc.Iar PSD bineînțeles că nu a vrut.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru 9PM):

De ce vorbim la viitor?
Suna de parca ai manca texte de propaganda, si nu prea ai fi activ in economia reala.
Eu deocamdata muncesc si am bani. Nu ma deranjeaza nimic.
La fel si restul de 53, 6%.
Deci, asa ramane, indiferent cat de "revoltati" ar fi cei din partea mai... 'defavorizata'.

Că le pune! Va fi cat de curând! In octombrie deja iar o sa explodeze preturile.
Tu poate ești susținător de banane și de aia nu esti deranjat.

Eu filtrez informatiile.
Si tu le filtrezi, doar ca gresit. Tocmai ti-am demonstrat mai sus ca o ducem mai bine decat acum 10 ani. Dar tu te smiorcai in continuare pentru niste scumpiri de 10 bani la niste cumparaturi pe care nici nu le faci.

Filtrezi eronat. Acum 10 ani cu 200 de lei făceai cumpărături, umpleai frigiderul, acum umpli doar lada frigorifica cu 200 de lei.
Faci niste comparații irelevante in contextul dat, chiar puerile.

Acum 10 ani nu faceam plinul cu 200 de lei, din salariul de 800 de lei.
Nici acum nu il fac, dar salariul e 2500 de lei.
Apropo, acum 10 ani plateam taxa de inmatriculare pentru masini, si nu era 100 de lei.
TVA-ul pentru alimentare a scazut de la 21% la 9%, acum cativa ani. Atunci banuiesc ca ai facut manifestatie de bucurie, nu?
Sau te prefaci ca statul ti-e dator, cumva?

Da da nici nu îți veneau facturi duble acum 10 ani! Furnizorii erau fair play. Guvernul nu te ameninta că îți ia casa daca nu plătești impozite care sunt de infinit de ori mai mari!
Oricum ce a făcut Ciolacu nu știu dacă se mai poate îndrepta.
TVA la alimente o sa ajungă la 25% cât de curând ( trust me)

Cand spui ca o sa te scoata evreii din casa nu te deranjeaza minciuna? Teoriile astea conspirationiste nu sunt minciuni? De unde le scoateti?

| 9PM explică (pentru minrest):

Mai vedem noi daca o sa fie minciuna.

Plasezi dovada in viitor, intr-un viitor nedeterminat? Asa ti s-a ''demonstrat'' si tie?

| 9PM explică (pentru minrest):

TVA mărit nu e într-un viitor, ci e in prezent, și facturi duble.

Bla bla bla.
Mie tot mi-e mai bine decat acum 10 ani. Mult mai bine.
Si infinit mai bine decat acum 20 de ani.
Ai mei au prins si comunismul, totul a fost mai rau inainte. Inclusiv locuintele alea "aproape gratuite", fara apa calda si incalzire. Si cu curentul intermitent.
Si cand mergi undeva intr-o institutie acum, daca esti coerent in scriere si vorbire, functionarii se chinuie sa-ti rezolve problemele.
Inainte de UE era jale, iti vorbeau secretarele de parca erau D-zeu pe pamant. Si nu te baga nimeni in seama, fara pile.
Daca tu vrei sa te intorci in cocina aia, pleaca in Rusia. Ei inca sunt prin anii '60.

"Ala" a fost fortat si a mintit cu buna stiinta, ca daca zicea "nu depinde de presedinte politica economica" pierdea o gramada de voturi. Facturile vin cit vin la multi idioti care se pling ca e scump dar ei stau la Eon de zeci de ani cand puteau sa plece la altii mai ieftini de dinainte de 2020. Casele si masinile au fost mereu impozitate mult prea putin. Vina imbecililor din pesede, ca sa nu supere votantii care iau epave cu 500 eur, dau inca 100-200 spaga sa le inmatriculeze, apoi te omoara in trafic ca au frinele sau directia praf. De acord cu tine privind mincarea, NoTurbina e pe cimpii legat de mincare, mai tot ce inseamna fructe/legume e dublu acum fata de anul trecut. Totusi, e ridicol cand vezi cita risipa se face si cum arunca unii aiurea cu banii. Gen dai 10 lei pe o sticla de Cola si te plingi ca nu iti ajung banii...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Hai breh, ca suni aberant. Oricit purcoi de bani ai avea, puterea de cumparare s-a dus in cap de anul trecut pana acum. Si culmea e ca diferenta de curs valutar nu justifica inflatia. Avem o (aproape)hiperinflatie reala mascata de cifre cosmetizate. Daca ai incasa salariul in eur si sa zicem ca de 3 ani ar fi fost indexat cu inflatia in Uniune, simteai mai bine.

TVA-ul pentru alimente a scazut ca o masura cretina a pesedeilor ca sa mai ia niste voturi. Pe termen lung, se vede unde ne-a adus...

O sa fie la fel de adevarata cu intratul in razboi pe 3 septembrie. Sau la tine sunt tancuri rusesti pe strada?

Da ce se trebui sa facă să scadă inflația? E capabil asta de așa ceva?

Reduci deficitul, cresti productia, scade si inflatia. Cum faci asta? Prin FACILITATI acordare celor ce produc, nu stringindu-i de git. Cum faci asta in acelasi timp ce ai citamai datoria si deficitul? Taind la sange cheltuielile bugetare - zero bani pentru partide, desfiintat cabinetele parlamentare, zero bani pentru cultele religioase, eliminat sinecurile. AUR zice ca e cu boborul, dar jegurile au votat impotriva eliminarii pensiilor speciale. Ca o paranteza. Plus ca daca stai sa iei la puricat ce oameni au, majoritatea se scalda in bani, combinatii cu statul, etc. Ai auzit de nebunia de la Romsilva, nu? Tanti ministru USR s-a apucat sa faca curat pe la mediu cum nu a facut mai nimeni pana acum. Consecinta? Dupa 3 luni, pesedeul vrea sa o inlature din functie. Vrei reforme? Scoti pesedeul si toti 'suveranistii' in afara legii. Dizolvi parlamentul. Guvern tehnocrat cu puteri legislativ/executive timp de minim 5 ani, declarat stare de urgenta/lege martiala. Desigur ca nu poti face asta, asa ca o sa o ducem din ce in ce mai rau si in 2028 o sa voteze toti inaptii cu aur-ul. Si abia apoi o sa vada ce inseamna rau cu adevarat.

| Frank51 a răspuns:

Cel mai probabil da, dar depinde de cum decurg lucrurile. Oamenii nu înțeleg că e irelevant cine este acum la guvernare, pentru că guvernarea din perioada aceasta este una de sacrificiu politic. Măsurile trebuie luate, poate majoritatea dintre ele sunt proaste, asta pentru că totuși avem oameni incompetenți, dar măsuri trebuie luate. Ce poți face în perioada asta este să încerci să nu te stresezi, să mai reduci din cheltuieli, și să evoluezi pe plan profesional ca pe viitor să nu te afecteze orice schimbare economică.

| 9PM explică (pentru Frank51):

Respect. Cel mai pertinent răspuns!

| J0B0MAT a răspuns:

A spus că asta e o măsură temporară. Iar taxele nu vor mai trebui crescute când lumea nu va mai vota Aur sau PSD, care s-au opus tăierii pensiilor speciale, inclusiv acum. Când la conducere vor fi doar partide ca USR ce vor tăia din privilegii, pensii, evaziuni, atunci nu va mai fi nevoie de creșteri de taxe. Până atunci, se face cum vrea PSD și Aur.

| 9PM explică (pentru J0B0MAT):

Multe au spus, cu multe ne-au mințit și uite că lumea fura din magazine de foame!

| J0B0MAT a răspuns (pentru 9PM):

Pentru că oamenii votează de peste 30 de ani PSD și acum Aur, care e o reînviere mai radicală a fostului Fsn cu foști PSD-iști, foști securiști, pro-ruși, un Simion care uneori susține și NATO, niște admiratori și ai legionarilor, extremiști pe scurt.Asta votează lumea, același PSD corupt sau Aur care e mai rău.
Bolojan vrea, dar dacă PSD nu vrea tăieri mari nici în administrația publică, Aur e supărat pe Usr că vrea să îi prindă pe hoții care taie pădurile ilegal și tot așa. Cu cine să faci reforme, dacă lumea îi votează mereu pe ăștia care se opun?

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

NATO o sa ne bage in al 3-lea război mondial fără voia noastră, fără să știm.
Nu cred că lumea, ci SISTEMUL, chiar nu cred că votul nostru contează. E dictatura mascata in democrație.

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunteți spălați pe creier. Nu NATO atacă țările vecine de zeci de ani, ci Rusia. Dacă Rusia te atacă ce vrei, să nu ne apărăm că vine al 3-lea război? Asta e decizia doar a Rusiei dacă atacă o țară NATO, cum a fost și vina Germaniei când a atacat Polonia și toate țările din Europa. NATO ataca Rusia în ăștia 3 ani dacă voia, nu mai pot cu voi.

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbeam de Bolojan și mă iei cu Nato ne bagă în război, voi realizați cât de penibili sunați?

Cine fura de foame?
Cu atatea locuri de munca vacante. Mancarea ti-o asiguri lejer din salariul minim, cu tot cu TVA-ul marit.
Asta daca ne referim la o persoana, ca ar trebui sa fii cel putin dobitoc sa-ti intemeiezi o familie, cand dpdv profesional tu esti de salariul minim. Adica "suveranist".
Oamenii cu 5-10 ani de experienta in munca, au acum salarii de 5000-7000 de lei. Salariul mediu pe tara este 5500 lei, deci foarte multi iau si peste el.

Exagerezi cu salariile. Sincer. Salariul mediu e facut din alea de zeci de mii din combinatii si zona IT. In productie si vinzari (retail, nu combinatii gen imobiliare) majoritatea au SUB 5000. De furat se fura pentru ca se poate. Si ca o cam avem in sange toti. "Mai bine (condusi de) hoti decat (de) homosexuali!"

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu exagerez, daca vrei, iti arat fluturasul de salariu. In productie sunt, momentan.
Pe domeniul meu vanez oferte de la 6000-7500 lei de inceput.
Nu am in sange furatura, poate doar performanta/seriozitatea. Imi permit sa negociez salariul, stiind ca ofer peste medie. Si asta in domenii care nu m-au interesat niciodata.
Si totusi aici am vorbit de salariul minim.
PS: vezi ca homosexualii care ne conduc, au neveste si copii, nu soferi cu care se ard in drum spre proteste inutile.

Tu esti printre aia mai putini care performeaza. Si eu cand m-am angajat prin 2006 aveam salariul de vreo 2.5 ori mai mare decat colegi care faceau cam aceeasi chestie, in principiu, doar ca am stiut sa ma vind mai bine ca aia, eram mai bun (nu de mii de ori mai bun), si mai ales nu eram disperat sa ma angajez.
P.S. De-am fi condusi de homosexuali pe fata, dar macar sa fie corecti. Cred ca ar incepe lumea cu "Da, dom'le, e bun, sunt salarii mari, ne-am platit datoria externa, toate merg struna, dar chiar si asa, parca era mai bine sa ne conduca un curvar si un hot... o sa ne bata dumniedzau ca il avem pe asta care se pupa cu barbati la conducere."

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ce voiam sa zic mai sus e ca media era undeva sub mine. La fel cum e si sub tine, cu siguranta.

| Cipi1212 a răspuns:

Poate Bolojan își va pierde sprijinul politic.

| 9PM explică (pentru Cipi1212):

Da el ce e de origine? Că român nu cred că e.

| 9PM explică (pentru Cipi1212):

Tot zice că își dă demisia da el ne rupe cu taxe laughing

| Cipi1212 a răspuns (pentru 9PM):

Poate este român.