| ukatherine2000 a întrebat:

Bună ziua!
Am o situație cu privire la o notă pusă de un profesor copilului meu.
Disciplina x are 1 oră pe săptămână, in orar miercurea. Profesorul in ultima oră din anul școlar pentru a încheia situația avea 3 note la elevii care au frecventat orele lui și alții chiar 1 sau 2 note. Fiind nevoie de 4 note profesorul dă test celor cu mai puțin de 3 note și celorlalți cu 3 note le ar fi pus a 4 a notă pe activitatea din timpul anului. Se utilizează NoteINCatalog.Dar la 3 copii care aveau 3 note nu le-a pus cea de a 4 notă deși toată ziua s-a urmărit aplicația de notare. Ziua următoare, in condițiile in care la 10 se închidea catalogul NOTEinCatalog, înainte să ajungă copiii în cauză la profesor să întrebe de notă intra o nota pe o dată în urmă cu 2 luni jumate și într-o joi când copiii nu aveau ora x in orar. Bineînțeles că nota a scăzut media copiilor care era 10 inițial.Profesorul spune că dacă știau că nu au destule note de ce nu l au căutat și că nota a pus o in timpul orei nu cu 1 oră înainte să se închidă catalogul NOTEinCatalog cum au primit părinții celor 3 copii notificare.

Întrebarea mea este:
- nu este normal că în ultima oră profesorul sa definitiveze situația școlară cu elevii în clasă? El știe câte note au și ce activitate au avut și trebuie să le comunice "tu ești de 8" ai media y
- pot contesta nota pusă tardiv, fără drept de apel, cu 1 oră înainte de încheierea catalogului?
Conform ROFUIP și drepturile elevului nota trebuie sa ii fie comunicată elevului și evaluarea trebuie făcută cu un instrument de evaluare oral, scris, proiect, etc. Ce fel de evaluare a fost făcută în urmă cu 2 luni într-o dată în care copiii nu aveau disciplina x in orar?
Discuția este de copiii f buni care aveau doar medii de 10.
Discutând cu profesorul a spus că a vrut să le dea o lecție ca și copilului lui, că orarul s-a schimbat și nu știe în ce zi era ora acum 2 luni și el a pus nota cu o zi înainte de încheierea situației nu cu 1 oră.
Cine poate vedea data la care s-a înregistrat o notă in NOTEINCATALOG? Directorul sau administratorul aplicației?
Cum mai pot schimba ceva? Mă deranjează că nu e corect și toată școala știe și zice că așa face el strică random medii. Inclusiv directorul rog un punct de vedere pentru că e deranjant și dureros pentru copii care trag tare la materii grele de profil.

1 răspuns:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Un ghiveci a ajuns învățământul românesc!
Pe scurt o luați de la directoarea școlii la Inspectoratul școlar, pentru modificarea notei!
În rest, voi că părinți sunteți vinovați pentru această situație!
Porcul nu se îngrașă în ajun!
Ce ați făcut în ultima lună? Ați dormit? Foarte bine! Acum suportați consecințele!
Pentru note, cu o lună înainte de încheierea anului școlar trebuia să vă luptați, nu acum!