N-am auzit de asemenea situatie.
Daca politistul nu-l retine cand constata o contraventie la care se impune retinerea, de ex. nu-l ai asupra ta, atunci iti trimite o instiintare sa te prezinti la politia rutiera si sa-l predai.
Problema este că in momentul in care am fost oprită este că, mi s-a aplicat sancțiunea pentru care a spus polițistul că este suspendat fara că eu sa îl înmânez, certificatul a fost, și încă este la mine. Mi a fost aplicată sancțiunea pentru că este "suspendat din baza de date" dar fara sa mi se ia plăcuțele cu numărul de înmatriculare, și nu am primit nimic acasă de la poliția rutieră la care sa mi se aducă la cunoștința sa-l predau.
Și talonul și permisul se pot suspenda daca nu îl ai fizic la tine, cu obligația să îl predai. Acum e vina proprietarului că nu l a predat fizic.
Daca este așa cum spuneți, n ar fi trebui să primesc înștiințare acasă cum că trebuie să mă prezint la poliția rutieră și să l predau? Eu n-am primit nimic acasă de acest gen, și nu aveam de unde sa știu că este "suspendat din baza de date" eu încă țin, și cred că nu se poate suspenda certificatul de înmatriculare în acest fel. N am găsit nicăieri în lege care să specifice că sa poate suspenda certificatul de înmatriculare în lipsa, de permis da, am auzit.