| Ondu_Iulian_ a întrebat:

Buna ziua vecinul meu și.a pus un tanc de gaz lipit de gardul meu, avand sub 20 metri distanță de locuința mea.este corect?

7 răspunsuri:
| Cresta a răspuns:

Se pare ca este la limita legala. Daca e sub 20 m poti sa anunti ISU.
" Este important de reținut că acesta trebuie amplasat la o distanță de siguranță de 20 de m față de casă, conform Normativului de proiectare, execuţie şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (G.P.L.) pentru autovehicule, indicativ NP-037/99, din 05.10. 1999. "
Nu reusesc sa-ti pun linkul, aduce niste prostii.

| lpavel a răspuns:

Binenteles ca e corect! Dar ce ai vrea sa cumpere un aeroport ca sa poata monta un tank de gaz! Si stai linistit ca e si legal ca numai cu aprobare se poate monta asa ceva, deci nici nu incerca sa-l reclami ca vei fi luat in ras... laughing
Apoi cu ce te deranjeaza pe tine acel tank de gaz? Ti-e frica de pericol? La fel de periculos ar fi daca ducea si o conducta de gaz pe suprafata pamantului pe langa gard! Asa ca stai calm ca daca e sa mori, oricum mori dar nu de la acel tank de gaz asta e sigur!

| lpavel a răspuns (pentru Cresta):

Ii trebuie aprobare pentru asa ceva, nu te apuci tu sa montezi cum vrei unde vrei ca nu ti-l umple nici dracu laughing si sigur a facut asta prin aprobare si proiectie ca altfel nici nu ar fi putut asa ca intrebarea lui suna mai mult a invidie... laughing

| Cresta a răspuns (pentru lpavel):

Nu e vorba de aprobrea de montare ci de DISTANTA. Poate avea aprobare dar cu mesterul il pune "nitel mai incolo, ca sa am si eu loc".
Invidie sau teama?

| lpavel a răspuns (pentru Cresta):

Trebuie sa ai aprobare de la gaze apoi ti-l pune mesterul unde ti-au aprobat cei de la gaze altfel il vei monta degeaba ca nu ti-l va umple!

| Frank51 a răspuns:

Lipit de gard adică atinge fizic un gard? Nu cred că este legal. Citește legislația, dacă nu ai chef caută un avocat sau notar să-ți explice, probabil că are autorizație dar dacă te simți în pericol e bine să afli toate detaliile.

| mihai69 a răspuns:

Aceste rezervoare sunt montate și date în folosință doar de firme autorizate, cu respectarea tuturor normelor și regulilor privind amplasarea și utilizarea lor.
Puțin probabil să nu fi respectat vreo cerință.