Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Politicienilor actuali? sa se lase de politica. celor care vor sa conduca? sa nu-i intereseze decat viata si bunastarea propriului popor si propasirea intregii tari.sa fie intelepti, economi cu banii tarii, gospodari buni care stiu ce vor si fiecare sa vina din domeniul unde se pricepe cel mai bine.sa dea legi care sa corecteze omul si sa elimine, lenea prostia, nemunca, minciuna si prefacatoria din tara asta.cu biciul ori cu ghilotina dar dreptatea sa fie dreptate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea e ca nu are rost sa discuti cu ei toti sunt o apa si un pamant.Ei nu discuta cu poporu ei iau decizi si dca la popor le comvine bine daca nu nu. Poti sa le trimiti 1000 si 100 de scrisori si ce? Daca au chef sau vor le i-au in considerare daca nu nu.Ei tot ce fac in tara asta e sa dea ordine prin subalterni, (pestele de la cap se impute).
Creierul e primul organ care moare in timpul mortii daca nu ma insel, asta facand o mica paranteza si comparatie.
Asa ca o solutie pentru noi este sa ne regrupam sa fim uniti si sa luam atitutine, sa mai lasam serviciu si alte probleme ca daca nu tot asa o sa continuee si fiecare o sasi vada de problema lui.
Haideti romani sa ne adunam si sa loam atitudine.
Nu mai credeti nimic si nu mai acceptati nici un fel de ajutoare sau mite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu as cere alocatii mai mari si incurajare sportului in scoli si in afara lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa mai lase interesele personale si sa se ocupe si de tara. In fond, asta-i rolul lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu le_as cere sa plece din tara si sa ne lase in pace pentru. ca sunt niste hoti 90 la suta dintre ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Demisia!
2. sa-si doneze averile saracilor si caselor de ajutor social;
3. sa lucreze pe salariul minim pe economie 1 an de zile si sa-si exprime public impresiile si trairile;
4. sa-si dea foc daca nu au inteles nimic din asta ( donez eu benzina! );

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu mi-aş dori ca noii parlamentari să se gândească mai mult la ţara noastră şi să nu mai facă lucrurile astfel încât numai ei să beneficieze de cea mai mare parte a profitului.Chiar dacă ei zic că noi îi acuzăm pe nedrept, e cert că în multe locuri se întâmplă acest lucru.Eu le urez sărbători fericite, dar le spun un singur lucrubig grinumnezeu e sus şi ne vede pe fiecare, aşa că ei vor răspunde pentru faptele lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand sa nu mai fiu arestat din cauza unui spray cu vopsea.Tot eu as cade de papagal in caz ca si-ar face treaba, iar textele mele ar fi calcate in picioare de faptele care-mi anuleaza indemnurile la violenta.
Apoi urmeaza un set de rugaminti fara vreo semnificatie agresiva:
-sa-mi mangaie cainii cu abdomenul sfasiat de superbele patrupede
-sa-mi verifice tensiunea de la strung cu degetele, pentru ca la 380v am niste oscilatii si tevile de AG-uri ies cam ghintuite.
-o strangere prieteneasca de mana intr-o volanta
-sa serveasca in curand o lingurita de coliva facuta cu grau pentru rozatoare
-sa mai lase treburile si sa se bucure de viata undeva la odihna...vesnica
Ma bucur ca postarile vor fi citite de politicieni! straight face
Mergeti la vot! prin simpla impaturire a unei bucati de hartie, lucrurile se pot schimba.Bine...doar in islam, la crestini frica si teroarea impusa de partidele locale, duc la sclavie vesnica!
As vrea sa-i cer Elenei Udrea sa faca si chiloti inscriptionati cu numele ei, un fel de Victoria Secret transformata in Elena's Secret, numai ca secretul iese repede la iveala cand e vorba de asfaltari.
Multumesc, va Iubesc, va urasc! pa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sinceritate? 5 minute? Pe naiba, ma suspendati daca ma apuc sa vorbesc. In primul rand, nu le-as cere nimic. In al doilea rand, i-as impusca pe toti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contractele de antamare a lucrarilor de orice fel si in toate domeniile economiei, indiferent de amploare (de nivel personal, firma, comunitate, natie; tot ce se obtine numai prin spaga si relatii azi - adica tot ce se lucreaza in Romania), sa se gaseasca in piata de legume, ca sa poata tot omul (firmele mici si mari) sa isi ia de lucru "la kg. la sac, la portbagaj sau cu basculanta", cat il tin pe el puterile si pe cat ii sunt necesitatile.

| eliaclodia a răspuns:

In coclaurile politice drept colivie o sa stai tu, nu crezi? Hocus pocus, uite spitalul 9. O zi faina, sa-mi doresti si sa fi om, nu politician, altfel voi aplica legea Minotaurului eu si Ariadna nu te va cauta! Apropos, nici tu nu ai voie sa treci pe rosu, mai ales femeia ta cu Jeepul, nici sa mergei pe stadutele cu sens unic, invers, sa dea prostii inapoi, ca e o intimidare placuta.

Sa ma explic. Nu e vorba de moralitate. E vorba ca in coclauri se afla sfarsitul speciei, in spectrul labirintului. Coclaurile politice nu duc la evolutie sau involutie, ci doar la epuizare naturii pana la moarte, puteti sa si iesiti cu politica romaneasca in afara naturii si deci sa nu va mai intorceti. A fi om inseamna natura sa domine, sa lupte, poti fi ghidat, indreptat, etc. Eu nu ghidez pe oricine. In cazul poporului roman, spiritul meu il alege pe Vad Tepes sa-l indrume si educe, iubeasca si venereze si salveze spiritul din lupta cu politica romaneasca de cand e ea.De aici, de la el sa se intoarca carma in directia buna. Nu votez altceva.Nu e pe liste oficiale, nu votez. II votez spiritul, investesc in el, fara ideea de om in stil clasic.

Stii cand e vorba undeva de un genom deviat de politica, te epuizeaza.Simplu.

Ma simt obosita? Nu, ma simt sfarsita, uneori.Depinde cine trage de mine. Cine vrea ceva de la mine.

Sfarsitul lumii nu va fi pentru genomul romanesc, universal.Pentru ca va ramane in credinta, in iubire.

Nu va fi sacrificat politicii romanesti, genomul romanesc, si nici altei politici. Ajunge cu tortura.De acum vom repara totul.

| SouLIce a răspuns:

Sa micsoreze TVA-ul

| Lightning1997 a răspuns:

Le-as cere sa nu se rezume doar la promisiuni, in primul rand, asa cum fac majoritatea politicienilor.
Si sa incerce sa fie mai cinstiti.

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns:

Tara asta e total dezorganizata. Daca inainte (in comunism) eram(ca tara, eu n-am fost) un Cub Rubik frumos aranjat, fiecare culoare la locul lui, acu Cubul e total amestecat si doar miezu mai e la fel, in rest totul e total alandala.Asa ca nimeni nu se mai chinuie sa-l rearanjeze, toti incearca sa obtina cat mai mult pentru el si un pic pentru cunoscuti.Atat.

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns:

Nu conteaza ce le-ai cere,ei fac exact contrariul,sau in cel mai bun caz,nu fac nimic. Daca inanite(ca tara,ca eu nu eram) eram ca un Cub Rubik cu fiecare culoare aranjata perfect, acum suntem doar un Cub oarecare, total amestecat, din care fiecare politician incearca sa stoarca cat mai mult pentru el si un pic pentru cunoscuti, in nici un caz sa incerce sa refaca Cubul.Indiferent ce le ceri nu le pasa, si no sa faca.Cum zic Englezii,"It's all show and no go".Pe Romaneste,"Doar gura-i de ei"

| irbis a răspuns:

Nu am nimic de cerut de la ei decat sa accepte cuminti abolirea puterii politice si a pozitiilor lor, impreuna cu democratia.

| RyGoLeTa a răspuns:

Buna!
As vrea ca alocatia elevilor sa fie 200 de lei cum este in Germania, sa mareasca pensiile, sa faca autostrazi, sa scada preturile la mancare, motorina.

| CosminC86 a răspuns:

Eu le-as cere sa nu mai fure atat!

| InVisible99 a răspuns:

Sa dispara din tara si asa ar mai scadea nr de corupti-hoti-mincinosi s.a.m.d.

| EvangelineLovin a răspuns:

Locuri de munca pentru studenti, programe de stagii, adaposturi functionale la standarde europene, nu "adaposturile" care sunt acum unde mor animalele de foame sau mancate de viermi, batute si chinuite.adapoturi unde sa lucreze iubitorii de animale, politia animalelor si programe de voluntariat,

| hate1t4ll a răspuns:

Sa-si aminteasca ca fiind in politica, automat te gandesti la imbunatatirea prezentului, cunoasterea trecutului si planuirea viitorului.

| c0ton a răspuns:

Sa nu mai fure!

| costan a răspuns:

In primul rand daca nu chiar urgent sa creeze locuri de munca ca, se moare de foame la propiu in Romania fratilor!

| Generalul a răspuns:

Adoptarea secularismului, precum in statele occidentale. Oprirea finantarii cultelor, in special BOR de la bugetul de stat, in conditiile in care acestia au afaceri de milioane de euro si primesc si donatii de la credinciosi. Nu mai putem sa numim neputinta noastra "dumnezeu" si sa finantam cu bani publici vrajitorii si superstitii, ori pelerinaje la lins oase. Cu banii statului sa se faca proiecte de infrastructura, spitale, scoli, iar bisericile sa se finanteze singure! Din pacate popalaii fac propaganda politicienilor in fata prostimii care le pupa mana, asa ca ma indoiesc ca se va adopta legea si la noi. Respect totusi lui Prigoana, care a avut curajul sa spuna acestor lucruri pe nume!

Răspuns utilizator avertizat
| dge18 a răspuns:

Sa faca ce vor dar sa NU se accepte misiunea cu GAZELE DE SIST! Deoarece este foarte riscant pentru Romania in primul rand! Daca o sa se accepte cei de la mare nu o sa mai bea apa potabila deloc deoarece o sa fie contaminata cu toate substantele chimice... si in al doilea rand o sa se produca cutremure si poate chiar tsunami si o sa murim cu totii! Este adevarat ce spun aici! Fiti cu totii ANTI GAZELOR DE SIST! NE PUNE VIATA IN PERICOL: Mesajul : 'Noi nu putem bea bani'!

| verbal a răspuns (pentru dge18):

Sunt prea mult firme mari care se bat pentru gazele din marea neagra se va aproba ca vrem sau ca nu vremsadGazprom deja au liber de forare in Oradea, Arad, Timisoara si Resita si noi vom primi gaz rusesc la un pret uriasi si ei gazul nostru bune crying

| michael5813 a răspuns:

LE CER POLITICIENILOR : constiinciozitate, corectitudine, sa gandeasca la un viitor mai bun pentru generatiile de acum si mai ales pentru cele ce vor veni dar nu numai sa gandeasca ci sa si intreprinda ceva cu adevarat bun in acest sens! sunt doar cate-va cereri dar consider ca indeplinindu-le pe acestea romanii isi vor rcapata increderea in viitor si foarte important demnitatea!

| antonG a răspuns:

1. SA NU MAI FURE.
Ar fi o lume mult mai buna daca:
- nu ar mai exista firmele dubioase controlate de politicieni care vand/presteaza servicii pentru stat la preturi muult supraevaluate
- fondurile de investitii ar fi folosite cu cap, pentru investitii utile, nu pentru tot soiul prostii (care oricum, sunt mult supraevaluate, vezi mai sus)
- nu ar mai asfixia omul de rand si intreprinzatorul cu tot soiul de taxe care n-au alta menire decat aia de a le umple portofelele (mai ales prin cele doua modalitati descrise mai sus)
- nu ar mai sabota economia tarii in interesul corporatiilor straine si altor state, contra unor spagi frumusele (punem la dispozitia exploatatorilor resursele noastre, domenii strategice ale economiei etc.)

2. SA NU MAI FACA ABUZ DE PUTERE
- politia/jandarmeria, justitia, serviciile secrete si alte autoritati nu ar mai fi slugile celor din varful politicii. Abuzurile impotriva oamenilor de rand si favoritismele politice sunt la ordinea zilei.
- ar arata respectul cuvenit legii si statului. Nu sunt ei mai presus de lege (incepand din trafic si terminand in fata instantelor judecatoresti) iar noi fraierii care cotizeaza.

3. SA NU MAI FIE NESIMTITI
- politicienii ar fi in slujba unei ideologii (de dreapta, de stanga, nu conteaza) si ar avea ca ideal "propasirea spirituala si materiala a poporului" conform propriei ideologii. In realitate ei nu au orientare politica; sunt in slujba unor interese - propriul interes, interesele "mogulilor", corporatiilor, politicienilor straini etc.
- s-ar respecta intre ei si ar arata respect alegatorului. Mi-e sila de discursurile pline de minciuni. Sunt satul de manipularea in mod jalnic a alegatorilor din clasele sociale fara posibilitati. Mi-e sila de cei care arunca in mod direct (sau pe ocolite, prin presa) cu noroi in stanga si-n dreapta, in persoanele adversarilor, in alegatorii celuilalt etc. Oare cand politicienii vor combate ideea, nu omul, si vor face asta pe calea dialogului argumentat si nu pe calea scandalului si vorbelor urate?

| Love4Music a răspuns:

Cresterea nivelului de trai prin sporirea productiei interne (nu sponsorizam energie electrica din metalurgii dar importam cuie la preturi de 4-5 ori mai mari decat daca le-am produce in tara), si nu numai la acest domeniu, ar trebui sa fie mai multa productie interna/export decat import.
Cresterea gradului de civilizatie al populatiei(prin amenze aplicate la toti cei care deranjeaza linistea publica, arunca gunoaie pe jos si celor care circula sub influenta alcoolului pe strada)
Ieftinirea alimentelor, si scaderea TVA-ului

| Birlik65 a răspuns:

Politicienii nostri trebuie sa aiba mult mai multa grija de nevoile poporului roman si sa lase la o parte lupta pentru,, ciolan,, in favoarea lor si a familiilor lor, sa ridice agricultura la standardele care au fost si bineinteles sa refaca industria grea pentru ca aceste doua criterii ne-au adus bunastarea si faima in lume, plus ca trebuie sa faca legi in favoarea populatiei nu in favoarea lor.
Multumesc.