Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| betti a răspuns:

Sa faca din nou legitimatiile(parca asa tin minte ca le spune) de hancap pentru autobuz, tranvai,... din nou gatis, sa nu ne puna in continuare sa dam bani pe ele si peurma sa ne dea banii inapoi.Cind am auzit la asociatie asta, nu mi-a placut.Eu deocamdata nu am nevoie de legitimatiile astea, dar ma gindesc la ceilalti care nu au de ales ca nu au masina.In asemenea conditii mai bine si-ar lua bilet sau abonament decit sa dea atitea bani pe legitimatiile de handicap.

| Lariii99 a răspuns:

I-as spune lui Basescu sa plece o data pentru totdeauna! Sa conduca USL-ul!
JOS BASE!

| NoNameInAction a răspuns:

Sa gandeasca mai mult la ceea ce fac, sa nu ne mai insele atata si sa ne dea banii furati inapoibig grin

| florin422004 a răspuns:

Sa faca tot felul de strazi care sa se termine la infinit si sa modernizeze orce e vechi.

| GOLD99 a răspuns:

As dori sa le spun sa nu mai faca promisiuni care nu le vor indeplini vreodata si sa nu mai minta poporul ca vor creste salariile. Daca nu putem trai pe picior mare macar sa traim in adevar.

| stefan1993ful a răspuns:

Demisia la toti deoarece toti politicieni fura in tara asta, de asata Romania este cum este!

| Florina66677 a răspuns:

Sa nu-si mai bata joc de tara noastra. Fara ei lumea ar fi un loc mai bun

| ciupyx a răspuns:

Sa fie integri

| f1r3TiG3R a răspuns:

OMF...LM Da ce ce dumnezeu ma politicienilor voi nu aveti macar putin respect pentru tara voastra ca doar vom pus noi acolo sa ne ajutati-ma nu se ne luati mai mult decat avem. Ce pe numele lui Cristi cel de sus stati acolo, mars la morga si lasati si pe alti, nu mai cumparati voturi cu kilu' de zahar si ulei, lasatii ma sa voteze cu cine o vrea mintea lor, nu ce vreti voi. Si ce dormiti in sala ( ma Ponta dormi acasa sau nu mai veni de loc) daca va e somt miscativa partea dorsala inapoi acasa si trageti pe dreapta ca nu sunteti buni de nimic. Mars, mars, mars la voi in dormitor si faceti legea cu mana pe ceva de mai jos cu noi.

| ralucutzica a răspuns:

Sa faca ina sa fel sa schimbe lumea si toate legile stupide si toate chestiile de care aceasta tara duce lipsa, si sa faca lucrurile asa incat lumea sa o duca cat mai bine.

| Preda_Mariana_1972 a răspuns:

Sa nu mai fure atat sa mai lase si pentru acest popor amarat care i-a minim pe economie dupa 8 ore de munca

| 7 a răspuns:

Ar fi multe de schimbat sau de imbunatatit pe aici pe la noi! As vrea ca cei ce o sa conduca tara de acum incolo sa nu se mai gandeasca doar la ei,sa fie corecti,sa nu uite ce promis, sa faca ceva bun pentru tara asta! As vrea sa scada taxele, sa fie mai multe locuri de munca si mai bine platite, pentru ca cei ce au plecat in strainatate sa nu mai fie nevoiti sa munceasca acolo, departe de cei dragi!

| SinCaraMistico a răspuns:

Eu leas spune sa scada textele pentru alimente sau produse des cumparate

| Doctoru_7315 a răspuns:

Locuri de munca pentru toti, studentii si absolventii, cei,, fara experienta" sunt exclusi din start, cum vede un patron,, student" pe CV deja il refuza. Sistemul de invatamant pus la punct, sa se elimina mafia din facultati unde profesorii isi fac de cap si cad studentii la examene ca sa ia ei mai multi bani (75-80% din plata unei restante intra la ei in buzunare).

| Doreliana a răspuns:

Demnitate.
Degeaba ne spunem parerile si degeaba votam sau nu, oricum va iesi invingator cine este in ''schema''winking
Oricum ne continuam viata ca romani corupti, furam, inselam etc sau lucrand in strainatate, unde ne rupem oasele si ne calcam orgoliul si inteligenta, dar muncim si suntem platiti.
Cu banii de acolo putem avea un viitor, putem spera ca intr-o zi ne vom cumpara o casa, vom avea o familie si vom putea avea un trai decent, pe cand aici si pe speranta platim impozit...
E trist, dar e adevarat
Frumoasa Romania, dar pacat ca e locuita...
Va scriu mai jos o mica poezioara ce din perspectiva mea oglindeste realitatea, am scris-o anul trecut de 1 Decembrie.E dreptul meu sa am parerea mea!
ROMANIA
Un loc de vise nu mai esti de mult
Esti doar povestea spusa de bunici … esti un trecut
Esti o provocare, un raliu, o realitate trista
Ce ii incearca zilnic pe cei ramasi pe pista
Dar nu e vina ta,
Tara o fac oamenii din ea
Basescu si cu restul practica egoismul
Iar noua ne baga pe gat patriotismul
Viata in tara asta nu ti-o poti trai decat de azi pe maine
Salariul minim pe economie inseamna de 233 de ori o paine
Pensia batranilor ce candva fugeau printre bombardamente
Nu ajunge nici macar pentru medicamente
Totul se bazeaza pe ‘’altecele ‘’, pile sau cunostinte
Incepand de la vanzatoarea de la abc pana la presedinte
Bine ca avem tot mai putine spitale
Si tot mai multi parlamentari care se sprijina pe foale…
Totul a devenit comercial, romanii nu mai au dorinte, nu mai au vise
Romania esti tara portilor inchise
Esti frumoasa, dar nu mai pot credee in tine, oameniii te-au distrus in ultimii ani
Asa ca Romania. pentru mine insemni doar …sete de bani
Si totusi suntem oameni, am vrea sa credem in ceva
A mai ramas Dumnezeu, e acolo undeva…

| Gabielle a răspuns:

Sa-si caute un loc de munca adevarat! Sa nu mai huzureasca pe spinarea oamenilor de rand!

| 12UFFY a răspuns:

Sa termine cu mascarada. Politica e prea mediatizata, nu vrem sa va vedem cum va certati sau cum pierdeti vremea si dormiti in parlament.Serios,e jenant. Terminati cu copilariile si faceti-va treaba pentru care sunteti platiti si pe care ar fi trebuit sa o faceti.
Si inca ceva, incercati sa va intelegeti in ceea ce faceti, nu cred ca partidul politic din care faceti parte inseamna totul.Parca ati fi din lumi diferite,unul vrea una, altul vrea alta si pana la urma nu mai iese nimic.E mai bine asa? E mai bine sa fiti intr-o continua lupta decat sa respectati si ideile altora, sa le luati in calcul. Poate daca va veti uita mai atenti veti descoperi ca si cel din partidul X are cam aceleasi idealuri cu voi, idealuri care ar putea salva Romania ni pozitia aceasta de codasi.
Cred ca ar trebui ca sa fie mai accesibile fondurile europene pentru toate firmele, inclusiv cele mici.O cunostinta a incercat sa obtina acest tip de fonturi si a fost pus sa plateasca peste 3.000 lei pentru acte si alti 15.000 lei pentru a primi fondurile[aceasta era de fapt nu stiu cat la suta din fondurile pe care le va obtine, bani pe care ii va folosi la dezvoltarea firmei] in termen de cateva zile.Nu cred ca e prea normal...
Multumesc ca v-ati deranjat sa cititi, sper ca veti lua in considerare si parerea mea.

| Syssissy a răspuns:

As dori sa fie cat mai corecti si sa-si dea silinta macar putin si sa incerce sa faca aceasta tara, o tara cat mai frumoasa

| dovleac a răspuns:

Eu as vrea sa se legalizeze sportul numit parkour adica ce castia ei daca ne fugaresc pe noi prin tot orasul (oricum nu ne prind si consuma benzina)Adica nu avem dreptul sa sarim peste un zid sau sa escaladam un bloc pe gratiile de la geamurile uscatoriei
asta chiar nu inteleg eu si toti locuitori acestei tari(in alte tari este legal ex Franta )

| Ayame17 a răspuns:

Le cer să se gândească bine la ceea ce sunt și la ceea ce ar trebui sa fie. Vreau să-și dea seama că ei reprezintă țara și că ar trebui să îndeplinească nevoile poporului, și nu dorințele lor. Ţin să le spun că, deși sunt abia la început de drum, având în vedere că am împlinit de curând 18 ani, am văzut destule cazuri în care unii oameni abia se pot întreține, în timp ce alții sunt putred de bogați. Dacă România este o țară în care merită să trăiești, atunci cum se face că există diferențe așa de mari?
Le cer politicienilor să se gândească și să facă ceva bun pentru toate categoriile sociale. De asemenea, vreau să respecte mediul înconjurător și să promoveze istoria țării noastre. Mai mult, resursele naturale exploatate pe teritoriul României, vreau să rămână și să ajute România, nu alte țări.
În final le cer să rezolve problema locurilor de muncă. Îmi doresc să duc o viață decentă aici, lângă familia și prietenii mei, nu să mă îngrop în bani prin alte țări!

| Misshaa a răspuns:

Pensii, alocatii si in special salarii mai mari. locuri mai multe de munca si seriozitate! In ziua de azi faci o facultate de pomana si ar fi bine sa nu se mai intample asta.Plus ca din cauza situatiei tarii noastre mult iubita, multi romani placa in strainatate.Sa va fie rusine domnilor politicieni pentru ceea ce faceti!

| LeiAdrian a răspuns:

Sa mareasca salariile sa avem si noi mai mult cu ce trai.

| Bella116 a răspuns:

In primul rand sa nu se gandeasca nu mai la ei.Sa realizeze cati oameni depind de ce fac ei.Sa nu ramana la promisiuni si sa treaca la fapte.Salariul lor ar trebui sa fie calculat in functie de munca prestata.Nu e drept ca niste oameni sa munceasca de dimineata pana seara pe un salariu mizer si ei care nu fac NIMIC, din contra FURA sa castige asa mult.SI SA SE MAREASCA ALOCATIA AIA CA NICI O PAINE PE ZI TIMP DE O LUNA NU-MI AJUNGE SA IAU.Atata indiferenta cata e in tara asta nu e nicaieri!

| 280Monica280 a răspuns:

Ca viaţa de profesor să fie mai uşoară pentru că mereu profesorii mei, când vin la oră se plâng de salariu şi de timp! Le-ar trebui o viaţă mult mai uşoară pentru că se trezesc cu noaptea-n cap şi pleacă foarte târziu.
Ar trebui să-i înţelegeţi! La fel şi voi, elevilor, nu-i mai enervaţi la ore tot timpul doar pentru a vă distra că pe vremea lui Ceauşescu era exact invers: copiii erau terorizaţi de profesori şi acum vă răzbunaţi pe ei...de parcă ei ar fi predat pe vremea aia...eu îi înţeleg perfect şi pentru asta au tot respectul meu!

| razboinicu2016 a răspuns:

1.Sa deschida mai multe fabrici, astfel aparand locuri de munca
2.TVA sa fie mai mic
3.Sa se implice TOT TIMPUL in activitati care fac bine tari, nu doar cand este campanie electorala.

| Vlad43 a răspuns:

Fonduri pentru creerea vestiarelor pe holurile scolilor/liceelor.

| killmereb a răspuns:

Sa spuna adevarul.

| Anby a răspuns:

Cred ca le'as cere sa faca mai multe investitii in dezvoltarea afacerilor romanilor. Avem fonduri de la U.E. de ce sa nu le folosim?
Ar trebuie restaurate si vechiile blocuri, spre exemplu sistemele de izolare.Asa am salva ma multa energie si mai multi bani.
Si inca un lucre le'as mai cere.Sa investeasca si in programele eco. Orice: masini, case, energie etc. atata timp cate e ecologic si regenerabil.

| Deeutzica a răspuns:

Sa nu mai avem preturi care explodeaza si sa dea mai mult salariile parintilor si alocatiile copiilor.
Dar orice le-ai zice fac ca ei!

| FuFuVercetti a răspuns:

Orice am spune romanica noastra tot in jos se duce happy Eu nu stiu de ce neau mai bagat astia in UE. Romania e de UE? rolling on the floor Romania e o tara vai de capu ei. oh go on N
u ati realizat asta pana acum? laughing