Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
Singura mea doleanta e sa se trezeasca la realitate si macar pentru un an sa fie oameni cinstiti. Se vor face progrese mari in ceea ce priveste bugetul tarii.
In primul rand sa plece Ponta de buna voie ca a furat prea mult, a dat prea multi oameni afara de la locurile lor de munca si a inchis prea multe fabrici. Si sa il lase pe Dan Diaconescu ca el nu minte, incat voi cei care sunteti la putere deja ne-am saturat de voi. A da si taxele sunt prea mari, iar voi ca nu aveti minte nu mai importati gazul de la rusi
, exploatati-l din tara pentru ca Romania are multe resurse.
Sa scada taxele.
Pai in primul rand sa scada taxele si sa creasca salariile pentru ca daca cresti taxele si salariul il ai mic atunci din ce mai platesti. Al doilea rand sa se faca ceva cu birocratia din tara asta pentru nimeni nu suporta o sa ajungem la un moment dat sa facem o revolutie ( s-a mai spus si la TV) asa ca le cerem la parlamentari sa ia atitudine si sa faca ce este mai bine pentru Romania
As dori ca drumurile din toata tara sa fie reparate.Toate trolebuzele sa fie noi, si mult mai actuale.Adica mult mai dese.Interzicerea aruncarii gunoiului, Repararea tuturor caselor darimate.As dori aceasta tara mai BUNA!
In primul rand le-as recomanda "sa se respecte pe ei " daca vor sa fie respectati!
Sa puna pret pe popor si vobele lui, mai ales pe "proverbe si zicatori" care ilustreaza gandirea si inteligenta poporului roman, ca de exemplu:eu unde scuip nu ling niciodata!(valabil pentru D-lBasescu care spune ceva hotarat azi despre un lucru sau intamplare si maine spune cu totul altceva despre acelasi lucru, contrar celor spuse azi.Le-as mai recomanda sa studieze "codul manierelor elegante"daca au auzit de el si sa -l aplice ca poate asa vor binevoi a nu mai jicni si umili pe nimeni indiferent daca -i este adversar politic sau daca n-are aceeasi pregatire; sa nu se mai uite in ograda vecinului ci sa se ingrijeasca de a sa; sa se gandeasca de o mie de ori inainte de a scoate din gura chiar si un SUNET nu o LITERA ca e o mare deosebire intre sunet si litera ca si intre numar si cifra...Ar trebui sa faca un pact intre ei ca din gandirea si vocabularul lor sa dispara cuvantul"MINCIUNA" si poate nu -l vor mai folosi deloc! Si daca tot merg ca reprezentanti ai nosrtri, pe banii nostri, apoi sa nu mai defaimeze "romanul si glia strabuna"peste hotare ca nu-i lauda strainii si nici nu le ridica statui niciunde ci sa se gandeasca ca-si pun singuri "pecetea "pe frunte pe care scrie invizibil pentru. unii: "oameni de nimic".Si ultima propunere ar fi "sa nu mai doarma in parlament ", sa-si activeze memoria si sa ne reprezinte cu adevarat, sa cheltuiasca mai putin banii publici pe plimbari in afara tarii, pe produse cosmetice, obiecte personale fara rost...
2,
Sinceritate si interes pentru oamenii pe care se spune c-ar trebui sa-i ajute.
Sa faca examenul de bac mai usor. Atata materie avem de invatat ca nu exista ora sa nu aud de bac...Au macar idee ce ne pun sa invatam? E foarte multa materie inutila pe care trebuie sa o invatam si nu doar e spun asta am fost aprobata de profesorii care imi predau.
Sa nu mai creasca pretul tuturor produselor si sa miscoreze salariile oamenilor! Si le-as cere sa nu mai fure atata, pentru ca din cauza lor tara noastra a ajuns sa fie in criza de bani!
Numai bine!
Le-as cere multe lucruri, printre care activitatiile institutiilor statului si ministerului sa fie mai transparente, sa mai lase zgarcenia si ego-ul lor si sa creasca salarile oamenilor la niste salarii decente, cu salar minim de 1200 RON. Totusi, suntem o tara europeana.
Sa miscoreze taxele, sa ceara o data banii imprumutatii inapoi, sa deschida orizontul investiitilor pentru orice roman, sa mareasca pensiile si alocatiile, sa se bazeze pe elevi, sa investeasca in ei, nu in puscariasi.
Ar mai fi multe de spus, dar mi-ar trebui o zi intreaga, 24 de ore, ca sa scriu tot ce ar trebui facut sa ajungem si noi intr-adevar la rangul de tara europeana, in curs de dezvoltare...
Hm...Greu de dat un raspuns scurt si la obiect,pentru ca problemele sint asa multe si apasatoare, incit romanul de rind, pur si simplu uita de unele, in avantajul, celorlalte.Sa incerc totusi sa dau un raspuns,desi cred,nu,nu cred, sint sigur ca imi pierd timpul degeaba, o rezolvare nu vom vedea, cel putin, nu in viitorul apropiat.Deci,ce le-as cere eu politicienilor? Iata:
1)Sa lase lacomia deoparte cind ajung in scaunul cu raspundere pentru. tara.
2)Daca e cinstit si candideaza cinstit si ptr.binele natiunii, intr-adevar, sa nu se lase atras in jocurile de culise ale banditilor celorlalti(desi e cam greu si tentatia sau oferta, sint mari)
3)Legi oneste si transparente, valabile pentru orice persoana din Romania, nu doar pentru cei slabi si necajiti.
4)Solutii drepte si cinstite pentru cresterea nivelului de trai al tuturor, nu doar al lor.
5)Un cod al muncii in care si angajatorii sa aiba obligatii,care sa fie verificate cu adevarat nu doar de fatada,astfel creindu-se un echilibru intre angajat si angajator. Spun asta deoarece angajatii,mai ales in sectorul privat,au ajuns sclavi cu carnet de munca, cu alte cuvinte cu acte in regula. Daca solicita un drept, care in hirtii este garantat prin lege, este expediat imediat dincolo de poarta.
Cam acestea fiind zise eu urez succes echipei cu redactare si trimitere a scrisorii si in ce ma priveste, mi-am luat gindul de la binele pe care il tot asteptam de 22 ani, pentru care au murit oameni in 1989.
Nu le-as cere bani, nu le-as cere averi, taxe mai mici sau alte chestii din astea, le-as cere macar sa ne lase putinul pe care il avem si sa NU MAI FURE DE LA TARA!
Sa nu se mai gandeasca doar la ei, sa fAca ce e mai bine sa nu-si mai cumpere cine stie ce iahturi, sa nu mai dea vina unul pe altu pentru ca toti sunt vinovati.
Eu nu le cer nimic politicienilor deoarece eu vreau sa fiu politician si vreau sa fac eu marile reforme.
Politicienilor: voi nu sunteti oameni, sunteti o rasa de fiinte extraterestre, nu va pot incadra in nici-un tipar, regn animal sau vegetal, nu va place aceasta tara adica Romania, oamenii care o locuiesc; va bateti joc de tot ce inseamna valori morale, etice si sociale, culturale; va bateti joc mai ales de cei sarmani, de cei bolnavi, de cei fara case, mai ales de copiii orfani, de copiii si tineretul acestei tari, slaviti si protejati hotii si hotiiile, protejati mafia si mafiotii, calcati dreptatea si adevarul in picioare iar minciuna o proslaviti; din ce rasa faceti parte politicienilor? ce specie sunteti? cum a-ti ajuns pe aceasta planeta si mai ales in aceasta tara?; va dati drept crestini, dar de fapt sunteti ca niste demoni, pe dinafara sunteti cea mai frumoasa casa dar pe dinauntru sunteti putrezi; politicienilor voi sunteti niste fiinte aparte, o rasa noua in acest univers; aveti si voi copii si sotii, familii, va pasa doar de cei apropiati voua, egoisti, sunteti plini de ura si invidie, etc.; intruniti toate conditiile celor mai obscure entitati (demonii); eu personal si cred ca tot poporul acesta, ne-am saturat de voi, se va satura si Dumnezeu cat de curand de toate necuratiiile ce sunt pe aceasta planeta, doar ca atunci nu o sa va puteti ascunde nicaieri (voi si toti cei ca voi) si nimeni nu o sa va ia apararea in fata lui Dumnezeu, firar voi sa fiti de ganganii; eu cer rasei politicienilor, opriti-va pana mai puteti si nu e prea tarziu, opriti tampeniile prin care conduceti aceasta tara, cere-ti sfatul Lui Dumnezeu sau ceret-I sa va dea intelepciune sa puteti conduce aceasta tara cu adevarat, intrebati oamenii de rand (care stiu mai multe ca voi si sunt mai intelepti ca voi) ce ar trebui schimbat in aceasta tara (voi politicienilor a-ti fi primul raspuns); daca vreti sa va ridicati deasupra tuturor, mai intai slujiti tuturor. Nu mai puneti accent total pe starea materiala, puneti accent si pe latura spirituala; voi va lafaiti in averi in timp ce altii se chinuiesc si mor de foame, nu ca nu ar putea lucra, dar nu au posibilitatea aceasta (mai sunt si acei care au posibilitatea asta, dar aceia sunt acolitii vostrii); daca a-ti simtii toate necazurile pe care rasa voastra le-au facut oamenilor de rand, a-ti murii (fizic). Sa aibe Dumnezeu mila de oamnii de rand, sa ne pazeasca de rase asemenea voua si mai ales ca a voastra.
Cred ca ar trebui sa faca multe schimbari ca romanii sa duca o viata decenta in Romania. Cred ca pe primul loc ar fi educatia si ar trebui sa investeasca in scoliile romane nu in lucruri nefolositoare. Sa nu mai taie din salarii ca sa fie oamenii nevoiti sa plece din tara, sa ne plece medici, profesori si oameni care pot face ceva bun in Romania si sa deschida mai multe fabrici sau ceva ca oameni sa aiba locuri de munca si sa nu mai traiasca in saracie.
1:sa nu mai fie TVA asa de mare 2:sa se faca o ieftinire la haine si jucari pentru copii
Sasi ia viata ar fi prea usor
Sa se puna in locul celor "mici" si cand ajung "sus" sa nu uite de unde au plecat!
As vrea tare mult sa nu se mai fure, indiferent de domeniu, sa scada taxele si preturile produselor, sa avem un BAC corect, sa nu ni se ceara bani pe fata ca sa putem copia, si pur si simplu sa fim si noi o tara civilizata. Doamne-ajuta!
Sa modernizeze tara prin aducerea emigrantilor inapoi si sa le dea un loc de munca.
Sa nu creasca taxele, sa nu mareasca preturile, sa ne scoata din criza, etc.
Sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult,( in sensul ca tot promit marea si sarea, dar asta doar in campinie, cand sunt alesi,, uita" tot ceea ce au spus) si sa se gandesca si la interesul poporului, inaintea interesului personal.
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: