Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
Mai repede zis, ce le-as face. toti politicieni (senatori, deputati) impreuna cu rudele acestora pana la gradul 2, le-as retrage cetatenia. pe scurt (apatrizii=persoane fara drepturi) ca eu asa ma sint!
Sa dispara tramvaiele si autobuzele! sa fie doar maxi-taxiuri si taxiuri
Ori-ce le-ai spune, nu i-ar interesa, daca lumea cere taxe mai mici, salarii mai mari, etc. ei fac exact contrariul daca ati observat.
Doresc DEMISIONAREA "MOSILOR" CARE DORM IN PARLAMENT.
De 10 ani in coace nu ati observat ca aceleasi fete batrane si obosite ne conduc tara?
Vreu sa vad in parlament fete tinere care au chef de munca care nu au o caracatita prin institutii.
Toti care au furat si 1 cent sa plateasca pentru asta sa le confiste averile pana la ultimul banut sa vada cum este sa nu ai...
As dori cateva lucruri: sa nu mai faca promisiuni pe care sunt constienti ca nu le pot si nici nu vor sa le duca la bun sfarsit, sa investeasca in invatamant, agricultura si turism ( voi stiati ca sau facut cercetari in care sa constatat ca pamanturile Romaniei, chiar si in starea actuala, ar putea hrani o populatie de 80.000.000 de OAMENI?).De asemenea, pedeapsa pentru violatori, pedofili si criminali este MULT prea mica pentru faptul ca prin aceste actiuni ei distrug viata multor oameni (atat fizic cat si psihic), ar trebui ca aceste, animale' sa primeasca o sentinta pe viata sau cel putin sa li se taie, obiectul muncii', sa elimine prostiile precum manelele, produsele etnobotanice si sa mareasca pretul la tigari si astfel de prostii si ultimul lucru dar nu cel din urma: sa sustina centrele de cercetare si cluburile sportive ( de la o vreme romanul bubuie la cata lene are saracul de el)
Pai ce sa le cer nu prea ai ce sa le ceri ca ne-am saturat sa le cerem si sa nu faca nimic pentru tara asta toti promit multe si marunte dar nimeni nu face nimica stiu sa minta doar atata si cand vine vorba de alegeri toti umbla pe strada le da la saracii batrani cate un fular sau nu mai stiu eu ce nimicuri din astea ca sa ai voteze eu nu o sa votez pe nimeni ca nu se face nimica an tara asta si din asta va spun si voua mai ales tineretu ca noi nu va mai duceti la vot ca no sa se rezolve nimic.Si parlamentarii astia mai sunt si nesimtiti au tupeu sa mai ne iasa an cale sa ce sa ne minta an continuare ca asa au facut toata viata ma scuzati echipa TPU pentru cuvintele acestea ce le-am spus da credetine ne-am saturat de tot ce tine de politica iei daca au burtile pline si bani an buzunare ce ai doare de restul ca poate omul acela n-are o paine sa manance dar iei nu se gandesc se gandesc ce sa mai minta a doua zi si chiar va rog echipa TPU daca puteti sa dati undeva mesajele acestea pe o pagina de televiziune undeva sa fie auzite degeaba vorbim aicea daca nu ne facem auziti eu am ancheiat acest subiect restul va las pe voi sa decideti dar ganditi-va bine de tot pe cine votati sau cu cine votati sau daca votati pentru ca este viitorul nostru viitorul tineretului nu stati degeaba an fata calculatorului si va necajiti degeaba ganditi-va bine 5 minute atata va trebuie sa luati pentru o decizie.VA PUP DRAGILOR SI ANCA ODATA GANDITIVA BINE.
Simplu ce vrea toata lumea sa ceara ce atata bataie de cap:
-politicienii sa nu-si ma-i bata joc de oameni
-sa-si respecte promisiiunile din campanie
-sa creeze cu adevarat locuri de munca pentru tineret, nu statistici fictive ca s-a angajat oameni ca de fapt le-a expirat somajul si de aia nu mai figureaza.
-centre gratuite s-au finantate de macar jumate din guver pentru prezatirea la bac a tuturor materiilor (in ianuarie ar bine sa existe asa ceva daca vor sa ne redresam promovabilitaea la bac).
-pedepse mai dure pentru soferii prinsi bauti la volan.
-inchisoarea pentru politistii rutieri care nu-si indeplinesc datoriia cum trebuie
si se lasa influentati de nustiiu cine si amendeaaza pe nevinovat si pe cel vinovat il scoate nevinovat (am trecut prin asa ceva).
-cinste si corectitudine.
asta ar fi un esential cu cinstea si corectitudinea dar daca e de cerinte umplem 20 de miliarde de scrisori si catralione de servare si tot nu ne ajunge l-a problemele care sunt in Romania.
Eu le-as cere cateva lucruri, si anume :
1. sa nu mai fure
2.sa nu mai minta
3.sa nu se mai acuze unii pe altii pentru ce a fost, sa faca ce trebuie pe tara si popor
4.sa nu se mai certe ca la usa cortului
5.sa ridice prestigiul Romaniei in lume respectiv in Parlamentul European, nu sa ponegreasca tara aceasta dupa cum le dicteaza interesele politice.
Dar nu vor face nimic din toate acestea!
Pacat de acesta tara si poporul ei!
Sincer sa fiu sa nu se mai gandeasca la buzunarele lor si sa se gandeasca si la noi...nu-s locuri de munca in tara asta si daca sunt patroni isi bat joc de tine ca angajat ...in fine ar fi multe de zis dar indiferent de cea ce zicem noi ei tot ce vor fac(sa isi umple buzunarele respectiv conturile)si noi murim de foame"bine uni dintre noi"asa ca cererea mea ar fi un trai mai bun in tara asta de ***
politicienilor de 3 lei (sau mai putin) demisioati daca nu stiti sa conduceti o tara!
As vrea ca victor ponta care sigur va ramîne prim ministru sa faca autostrazi drumuri sa punem agricultura la punc sa deschida intreprinderi de stat nu private si sa avem un salar minim pe economie mai mare sa putem sa ne ajungem cu banii cît de cît pentru început daca aceste 3 sar pune baza Romania ar duceo mult mai bine de asta sunt sigur. drumuri bune ar însemna straini care near vizita tara, agricultura ar însemna sa nu mai importam nimic ce putem produce noi decît fructe care nu se cultiva la noi sa intre prin granitile noastre, intreprinderi de stat unde sa nu fie patroni cu interes de a cîstiga doar ei bani si dupa un timp falimentarea lor si apoi plecînd cu banii facuti de muncitori.cam atît as putea spune nu ma întind la mai mult doar ca trebuie eliminata piaza rea basescu si toti sustinatori lui care au adus tara întro stare critica îmrumutînd atîtia bani care au disparut fara sa îndeplineasca condiitiile puse de ue.
Să dea legi care să interzică finanţarea religiilor de către stat. Să nu mai meargă bani către salariile popilor şi construirea de biserici. Să impoziteze afacerile popilor. Să scoată absurda religie din şcoli. Să eradicheze marea corupţie şi marea evaziune fiscală, ca să fie bani la buget.
Toata stima, domnule, pentru atitudinea exprimata prin comentariul dumneavoastra, dar sunt perfect constient de faptul ca relatia dintre cele doua matroane numite "Politica" si "Biserica" nu va inceta, caci e profitabila pentru ambele, bineinteles in detrimentul nostru, al cetatenilor neindoctrinati mistico-religios, platitori de taxe si impozite catre statul ce inchide ochii mai mereu cand vine vorba de coruptia si evaziunea fiscala promovata de popimea parazitara si imorala, ce infecteaza psihicul turmei pe care o inrobeste spiritual si o jecmaneste material.
Singura şansă de îndreptare a situaţiei catastrofale cauzate de duetul mafiot stat-biserică, este acţiunea reală a ateilor, adică întruniri şi acţiuni concrete, paşnice şi exemplare, pentru a arăta lumii Normalitatea. Faptul că ateii stau dispersaţi, inactivi şi, în cel mai bun caz, cîrcotaşi pe net, este catastrofal. Vizitaţi www.ateismulactiv, sau http://ateismulactiv.blogspot-ro/
Viziteza www.ateismulactiv
Va multumesc pentru site-ul indicat. Eu nu am prea stat pe net in ultima perioada, caci efectiv timpul nu prea imi permite, fapt pentru care nu v-am raspuns in timp util. Totusi, am lecturat articolele de acolo, dar mi s-a parut o cam slaba activitate, nu neaparat din partea comentatorilor, cat mai ales din partea celor care se ocupa de acel blog. Ultimul articol, ce-i drept substantial si documentat, ca si celelalte, este din matrie 2012 (cam mult de atunci). Tematica este totusi tratabila la orice moment.
Adresa corecta e: http://ateismulactiv.blogspot.ro (adresa indicata da eroare, fiind dactilografiata gresit).
Si eu imi permit sa va indic un site, in care persoane cu spirit intreprinzator si cu o educatie aleasa isi pot impartasi opiniile creatoare si morale, fara a abuza de timpul nimanui, care este cel mai pretios capital:
http://drumulinvingatorilor.ro/ cu forumul Fratia Creatorilor.
Este un site realizat la ideea domnului Pavel Corut, ofiter de marina, psiholog, jurist, scriitor, editor si pasionat de horticultura.
P.S. Eu sunt un credincios al unui Dumnezeu ce nu-i trebuie nici religie si nici intermediari (popi, yoghini, samani, etc.) in relatia strict personala, pe care o are sau nu cu fiecare dintre noi, drept pentru care m-am regasit in ideile autorului cartii de analiza a miturilor religioase, "Mantuirea de dupa cumplita ratacire", Pavel Corut.
Va doresc un nou an plin de impliniri, multa sanatate si putere de munca. E posibil sa ne mai intalnim in acest cadru de dezbateri si nu numai, dar cu siguranta in noul an, caci sunt pe punct de plecare intr-un rest de concediu ce mi-a ramas din vara.
Le cer desi mi se pare ca e vorba-n van sa ridice salariile atat cat au ridicat pretuile si sa negocieze dreptul de munca in stainatate ca polonezii.
Reducerea indemnizatiei lunare; a cel putin 1000 de euro pentru parlamentari si directori regii autonome.
Sa nu mai FURE! Si sa opreasca HOTIA si CORUPTIA din ROMANIA! Chiar daca nu vor sau nu o fac, prin aceste hotii se pierd miliarde de lei si euro din bogatia statului iar dupa ce aceasta "hemoragie" va fi stopata, pentru toate, ABSOLUT toate problemele tarii vor fi bani pentru rezolvarea lor, si o crestere economica in timp! Aveti INCREDERE! Daca nu o noua revolutie! Stima!
NU VREAU nimic DE LA EI. Vreau doar sa nu-i mai votez pe nici unu, ca sa rada dupa aia de mine:
- Uite prostu ma ales, acum eu o sa ma imbogatesc, si ma doare in basca de el.
Dragi politicieni, sa va fereasca dracu' sa castig marele premiu la loto ca va execut pe toti cu toata scarba!
Mi-ar placea sa renoveze orfelinatele si protectia copilului sa nu mai doarma.
daca tot ne sunt luate milioane intregi din salarii (lucru pe care nu il putem schimba) macar sa ajunga la copiii aia, sa aiba si ei conditii. sa investeasca si in orfelinate nu doar in azil de batrani, la urma urmei copiii sunt viitorul.
Mi-as dori ca absolventii de facultati sa primeasca locuri de munca, nu sa li se tot spuna ca nu au experienta.e normal sa nu avem, numa acum am terminat scoala, nu ne-am nascut invatati niciunul, asa ca imi doresc in urmatorii 4 ani, un loc de munca
Sa faca magazine cu 1 leu alimentele, sa scada taxele, sa creasca salariile si pensiile.
Buna ziua, eu ce as putea sa le cer daca nu un loc de munca.
Viata mea e cam complicata, sunt un om care am mi-am luat viata in primire de la 19 ani, la acea varsta am avut primul meu copil, nevasta de 17 eu de 19 ani am inceput fara ajutorul nimanui la drum prin greutati am lucrat peste tot unde a fost nevoie pentru bani putini pentru familie am fost plecat din tara am luat multe tape cum se spune lucram si nu eram platit si asa cu foarte mare greu mi-am intretinut familia formata din nevasta si 2 baietei de 5 respectiv 7 ani. Din august de cand m-am intors din Italia nu am mai lucrat nicaieri si traiesc de pe o zii pe alta, numa eu stiu cum am facut sa ii pot lua cele necesare copilului pentru scoala, ajutor pentru rechizite nu mi-a dat pentru ca am de platit impozit din urma la primarie ajutor de cadura la fel, gazul mieste inchis si acum mi-a inchis si curentul. Vin sarbatorile si le astept ca pe moarte fara nici un chef cand ma gandesc ca ar trebui sa le ofer atatea copiilor si eu abia le asigur mancarea de zi cu zi. Am facut ce am putut si am mers cu ziua la munca pentru a le lua si lor ca la toti cate o ciocolata de mos niculae dar de craciun cand toata lumea asteapta brad si multe altele eu ce pot face decat sa incerc sa iau unul cu spini din padure si sa le fac si lor. Asta pe scurt e viata mea un calvar.
Nu doresc de la nimeni din conducere sa faca minuni peste noapte pentru ca astea se intampla doar in povesti, dar ma rog din suflet la dumnezeu si la cei ce vor fii in fruntea tarii sa imi dea un loc de munca stabil si platit mediu. Multumesc celor care poata siau pierdut timpul de a citi aceste randuri scrise de mine. Va doresc sarbatori fericite tuturor.
Buna ziua! ma numesc Mariana si am 36 de ani.Ce mi-as dori mai mult ar fi un viitor mai bun copiilor mei.Am un baiat de 14 ani care anul acesta merge la liceu si nu stiu cum sa facem sa ne descurcam cu banii.Ii trebuie haine, caiete, bani de drum in fiecare zi sau de internat si cate nu are nevoie un copil.Iar alocatia este de 42 lei.O alocatie mai mare ar ajuta cat de cat.Decat cornul si laptele pe care copiii il dau la cos si nu il mananca mai bine ar mai creste alocatia. Copiii tot vor bani sa isi cumpere ceva de mancare ca sunt atatea magazine in zona scolii incat nu se poate sa ramana vreunul sa nu mearga sa isi ia ceva.Chiar si unul mai necajit care nu are bani nu mananca lapte si corn ca rad ceilalti de el.Parerea mea este ca e o risipa de bani. De asemeni probleme sunt si in agricultura.Noi suntem tarani agricultori si de cativa ani ne chinuim sa scoatem banii investiti nu sa ne mai ramana ceva.Cheltuielile sunt mari iar marfa noastra o vindem greu pentru ca nu putem concura cu marfa din import.Si ma refer in mod special la cartofi.Sunt multe nemultumiri si multe vise dar oare cui ii pasa? Ma gandesc acum mai mult la copii ca te zbati sa faca o scoala si cand o termina raman tot acasa.Iar noi, cei ce suntem agricultori, la batranete sau cand ne vom imbolnavi, cine ne va ajuta? Caci parintii nostri au muncit la CAP si au cat de cat o pensie vai de capul ei.Dar noi? Ca bani sa platim pentru pensie privata de unde? Si cine garanteaza ca vom primi acea pensie dupa atatia ani de platit.Eu as vrea sa se gaseasca si pentru asta o solutie, o pensie de agricultor ca platim impozite pentru pamant.Problemele astea sunt ale mai multor oameni cu care mai discut zi de zi si la invitatia voastra m-am gandit sa va scriu aceasta scrisoare pe care nu stiu daca o va citi cineva sau daca ii v-a da vreo importanta. Politicienii promit doar pana la alegeri si apoi uita si isi urmaresc doar scopurile lor.Eu va multumesc de invitatie si inchei aici mica mea scrisoare. Mariana
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: