Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| Paun_Ancuta_1979 a răspuns:

Felicitarii pentru tot ceea ce ati realizat pana acum si mult succes

| f1r3TiG3R a răspuns (pentru Paun_Ancuta_1979):

Ce naiba au realizat pana acum? zi-mi cateva exemple, te rog

| valiiiii a răspuns:

Le-asi cere politicienilor sa micsoreze taxele atunci cand vrei sa-ti construiesti o casa.Ca pana sa torni fundatia ai cheltuit banii pe proiect aviz si nu mai stiu cate taxe. Dupa ce ca nu-s in stare sa construiasca pentru tineri mai pun si o mie de taxe.Multumesc pentru initiativa.

| Campean_Florintin_1954 a răspuns:

Sa spuna ce au de gind sa faca cu populatia acestei tari cu pensionari care siau platit pina acum tot ce au avut de platit fata de tara. tineri nu au nici un viitor au terminat scoli si nu au unde lucra in aceasta tara copii mei au plecat din aceasta tara cine are grija de noi batrinii, doctori, profesori si ceilalti care mai lucra in aceasta tara ce se intimpla cuei bar copii din centre si ceilalti copii care ne schimba pe noi pentru a putea continua acest proces nesigur etc...

| Talos_Vasile_1946 a răspuns:

Sa incerce sa faca ce sa-u propus si sa fie responsabili

| Fanel_Balan_1971 a răspuns:

Eu le doresc multa sanatate si fericire tuturor scumpilor si iubitilor nostri politicieni si sa aiba bani multi sa naiba ceface cu ei la jilava in fortu13

| Aditzabv a răspuns:

D e m i s i a
E
M
I
S
I
A

| nycu15 a răspuns:

Un singur lucru vreau de la politicieni si anume "DEMISIA"

| bzoneafaceri a răspuns:

Sa incerce din nou unificarea cu Republica Moldova. Basarabia e Romania!
Sa nu mai fie corupti, oricum vor trai bine, la ce le trebuie mai mult? Daca vor mai mult sa faca cinstit.
Sa se scape de toti interlopii romani pentru ca ei sunt un factor important care ne trage tara in jos, atat economic cat si social.
Sa se ofere locuri de munca tuturor oamenilor (ca pe vremea lui Ceausescu).
Sa se schimbe codul legislativ. Nu mi se pare corect ca acuzatii sa primeasca avocati din oficiu etc. Luam apararea acuzatilor aici?
Sa fie sanctionati toti politistii corupti cu demiterea din functie (in special gradele mari, aici nu ma refer la cei de rutiera care iau acolo spaga 1 milion sa te lase in pace). Stiti la ce ma refer, sume mari, interlopii sunt ajutati de catre ei.
Sa nu mai fie pusi sub protectie procurorii/judecatorii. Majoritatea fac combinatii cu lumea sa le iasa bani. Si ei de asemenea ajuta interlopii.

| Constantin_Zambrea_1959 a răspuns:

Sinceritate la ei nu gasesti, demagogie 100%.Sa explice ca tara nu a saracit,avem aceeas avutie nationala, numai ca ea este impartita dupa bunulor plac, cine munceste din greu indiferent de domeniul de activitate, e un om de rand in cel mai fericit caz, cine sta si gandeste cum poate sa beneficieze de munca lor[celor multi] o duc bine

| Heeee22 a răspuns:

Imi plac povestile de mai jos. Stim cu totii ca nimic din ce o sa cerem nu o sa se realizeze.Eu nu as cere scaderi de taxa reduceri si alte lucruri, as cere caracter demnitate si onoare din partea lor.

| Victor_Pasere_1980 a răspuns:

Nu prea am ce sa le cer, pentru mine sunt cele mai scarboase creaturi,! (cati bani castiga un politician pe luna?) si mai stam de vorba, este o scarba, sa te gandesti, ce se Intampla In tara.

| camper11452 a răspuns:

Daca tot e " criza " in loc sa se scumpeasca lucrurile ( cu exceptia petrolului deoarece este din ce in ce mai greu de gasit ) ar trebui sa se ieftineasca pentru a ne face viata mai usoara

| Beya_Beatrice_1997 a răspuns:

Sa scada taxele, sa aprecieze poporul, sa nu mai fure, sa creasca salariile bugetarilor si alocatiile copiiilor

| Virtic_Iuliu_1956 a răspuns:

Buna ziua,am sa fiu foarte scurt,in primul rand le-as cere politicienilor,sa nu mai fure tara,sa aduca investitori straini,sa faca autostrazi,sa nu se mai certe intre ei,sa nu se jigneasca,sa ne respectam unul pe altul si in primul rand sa le pese de tara asta de poporul ei si sa faca ceva si pentru ei sa aiba o viata mai buna, macar atata sa faca, ca ar mai fi multe dar ma opresc aici, va multumesc, iulian din resita

| Csaba_Iambor_1963 a răspuns:

Sa termine cu cearta intre partide genul programul
meu este mai bun decat celalalt.
Sa creeze locuri de munca cat mai urgent altfel nu se va iesi din criza niciodata si nu vor mai exista pensii pentu generatiile urmatoare.
Sa puna piciorul in prag fata de ue deoarece ei nu urmaresc ca noi sa iesim din criza ci din potriva isi urmaresc propriile interese gen sa nu aiba concurenta la anumite produse in general cele alimentare la care suntem net superiori fata de ei, sa inchida anumite fabrici ca aro sa nu aiba concurenta etc.
Sa creasca putin salariile sa nu mai trebuiasca sa lucrii in strainatate si totodata poate ar disparea si spaga.
Sa aiba mare grija cum sa incheie un contract la anumite lucrari deoarece la noi se fac de zece ori mai scump decat in alte tari mult mai dezvoltate ca noi.si sa nu se imbogateasca de pe spinarea celor care intr-adevar vor sa munceasca pentru un trai mai bun si de asi creste copii alaturi de familie nu pe alte meleaguri

| GrozavescuNicolaeTomescu a răspuns:

In Romania de azi nu ne putem permite sa visam la un trai mai bun, la locuri de munca mai multe. la alocatii si pensii mai mari si asa mai departe, ba, mai mult sa pretindem viata comparabila cu cea a germanilor sau altor popoare civilizate din Europa. Cata vreme nici un politician nu este dispus sa u nu poate sa gandeasca si sa vina cu solutii de crestere economica reala, suntem condamnati sa stam pe loc, in cel mai fericit caz, dar de regula intr-o asemenea conceptie se da inapoi.Suntem la finalul unei noi campanii electorale importante. Nu am retinut de la nici un candidat o solutie sau o incercare de a gasi solutii pentru. cresterea economiei. Am retinut de la premierul V.P. din programul USL masura de REINDUSTRIALIZARE a Romaniei. Ma intreb, este chiar atat de naiv sa creada ca poate face ceva dupa cat de rau a fost distrusa industria ramaneasca? In rest, inconstienta totala, promisiuni pentru fraierii de romani.Ce poti sa promiti intr-o tara ca Romania?

| Sipoteanu_Dragos_1962 a răspuns:

1) iesirea Romaniei din Comunitatea EROPEANA (U.E.) IN URMATORII 4 ANI.
2) DEBLOCAREA POSTURILOR SI ANGAJARI MASIVE IN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE
3) Scaderea T.V.A. la 18% in 2013.
4) reluarea relatiilor si comertului cu Rusia urgent.

| marianvaduva a răspuns:

Eu le-as cere sa ia o cisterna de benzina si sa-si dea foc!

| turdean222 a răspuns:

Buna.in primul rand vreau sa le urez sanatate si sarbatori fericite tuturor! 1 vreau sa se gandeasca sa voteze gratierile pentru ca sunt foarte multi nevinovati sau care au fapte mici pana in 2 ani..si care stau degeaba..cu banii aia fac altceva. 2mi_as dori sa varifice la gradinite de stat ca se iau multi bani de la parinti si plus de asta iti mai si terorizeaza copilul daca nu le convine cadourile..eu am fost in situatia asta dar mi_am transferat copilul si acum este foarte foarte bine.3sa deschida in spitale de stat cabinete de alergologie pentru ca avem nevoie la copii iar particularii ne omoara cu banii de analize care sunt foarte scumpe la copii si tratamentul la fel ..va rog din tot sufletul..multumesc si va doresc sa va dea dumnezeu putere si intelepciune sa ne ajutati ca avem nevoie.am uitat sa va scriu 4 taxele de inmormantare si sicriile sunt foarte scumpe daca nu ai intre2000 si 10000lei nu poti inmormanta

| ipodelean a răspuns (pentru turdean222):

Dacă prin sărbători fericite înţelegi minciuna popească din 25 dec. şi nebunia de paşti, îţi doresc să te trezeşti la realitate. Viziteaza www.ateismulactiv

| stroea a răspuns:

Parlamentul ce se va naste sa legifereze asa incat cei ce fura sa-si piarda bunurile obtinute pe cai ilegale si prin licitati publice corecte sa se intoarca banii furati in bugetul statului.Nu incalzeste pe nimeni ca cei in cauza fac mai multi sau mai putini ani de puscarie(unde au de toate) dupa care se intorc pentru a-si mari si mai mult averile...

| Gheorghiu_Iuliu_1948 a răspuns:

vreau ca usl sa dispara din viata politica.

| Tălpeanu_Mariana_1962 a răspuns:

Răspund pentru că încă mai sper, dar din experienţele anterioare sunt puţin mai mult sceptică. De ce? Pentru că de câte ori am fost consultaţi cu privire la programe, Legea învăţământului, etc. (lucrez în învăţământ), niciodată nu s-a ţinut cont de părerea noastră.
Dar... totuşi ce mi-aş dori eu de la viitorii politicieni:
- să urmărescă interesele poporului şi nu interesele proprii;
- să fie mai conştiincioşi, să voteze legi domnii parlamentari, să nu mai chiulească sau dacă o fac să li se taie ziua de salariu aşa cum ni se întâmplă nouă;
- să nu ne mai mintă cu sila pentru că nu suntem aşa proşti cum ne cred ei;
- să separe prin lege sindicatul de politică, astfel încât să ne exprimăm şi noi nemulţumirea. Acesta este motivul principal pentru care poporul român nu iese în stradă în număr mare şi nu ce se spune că suntem "mămăligi";
- să schimbe de urgenţă legea învăţământului pentru că aceasta care este în vigoare este un dezastru, efectele se vor vedea peste câţiva ani;
- pe plan extern să ne reprezinte aşa cum trebuie interesele;
- candidaţii să nu mai fie puşi pe listă doar dacă au bani mulţi, iar în rest sunt zero. Cum poate cineva care nu este competent să conducă un minister sau să voteze o lege;
- si nu în ultimul rând să fie testaţi psihologic, dar serios şi nu aşa cum se face acum în unele domenii doar de formă.
Mai am multe, dar... să sperăm că va fi mai bine!

| Budrinca_Georgiana_1986 a răspuns:

Sa mai lase dracu furaciunile si scandalurile, sa se preocupe mai mult de nivelu economiei tarii, ca in cativa ani o sa fie la 2 metri sub pamant

| Joia_Madalina_1986 a răspuns:

Le_as cere sa traiasca si ei cu un salariu de 1000de lei pe luna 4 persoane sa stea intr_o camera.De alocatiile copiilor ce sa mai zic cat ia copii nostri pe luna copii lor cheltuie intr_o zi. Sa vada si ei cat de bine o duc romani in urma"promisiunilor lor".

| Dinica_Ioana_1977 a răspuns:

.Doresc copiilor nostri o viata fara generatii de sacrificiu, doresc ca fiecare om sa dea dovada de corectitudine, integritate si fiecare politician sa incerce sa faca educatie acolo unde lipseste..fiecare om din aceasta societate sa raspunda pentru ceea ce face si sa caute sa-si faca fiecare treaba bine, ajutati de cei ce pot ajuta, mai doresc ..sa nu ne mai fudulim atat, sa traim decent, frumos cu fruntea sus,,,, sa lasam fitele cu totii si sa mancam si slanina cu ceapa..caci toate au rostul lor... vreau sa fim onesti si sa nu mai permitem nimanui sa ne batjocoreasca,sa fim buni,sa nu ne uitam in ograda vecinului sa nu mai alergam dupa bani,pentru ca nu suntem balauri sa mancam cu zece guri,,, politicienilor va rog nu mai mintiti si daca telul vostru este sa va imbogatiti,,,, mai bine culcati-va. daca nu treziti-va si fiti oameni, tati mame pentru copii vostri nu va mai imbatati cu iluzii si minciuni, fiti sinceri si merge-ti drept..atat am de spus..sa spuna fiecare ce spun eu si totul se va schimba..bine va doresc!
... vrem legi drepte pe intelesul tuturor oamenilor de rand,,,, nu mai lasati loc de interpretat caci asa nu va disparea golaneala si hotia! va pup..pe portofel nu am cum nici nu-mi doresc, am portofelul meu, sunt mandra de el, n-am nevoie decat sa fim drepti sa analizam starea in care ne aflam ..sarbatori fericite in casele voastre....in inimi! Scuzati ortografia, imi place sa pun multe puncte, defect profesional!

| Codreanu_Cornel_1955 a răspuns:

As cere doar trei lucruri :
1.Responsabilitate,
2.Competenta,
3.Bunăstare.

| Moldovanfane_Moldovan_1982 a răspuns:

Buna la toii, ...in primul rind totii sunt la fell, nu-i e nici o diferent intre voi si ei dar am pute schimba ceva.:sa va inpuscam pe totiii! si sa se naca altii si probabil se va schiba ceva.pa

| aLx1597 a răspuns:

Sa invete cum sa se comporte cu lumea si sa se gandeasca la tara si la cetateni nu doar la ei

| Cojoaca_Daniel_1975 a răspuns:

Schimbat Legea electorala:1.alesii,consilieri,primari,parlamentari sa-si piarda mandatul daca pleaca la alt partid, stop migratiei politice2.sa candideze oameni cinstiti, morali competenti sa treaca pintr-un filtru politic, sa nu planeze asupra lor dosare penale sau de alta natura3.sa candideze doar acolo unde au domiciliul stabil, nu sa candideze in alte localitati si dupa aceea cetatenii sa nu-i mai vada niciodata.4. sa-si piarda mandatul daca nu-si respecta jumatate din promisiunile din campania electorala la jumatatea mandatului. Lege care sa stimuleze mediul de afaceri pentru creearea de locuri de munca.Accesarea fondurilor europene, infiintarea la nivelul primariilor a unui serviciu specializati in accesare de fonduri, nu sa mergem la judet sa primeasca dosare pe criterii politice.Respectarea legilor de catre toti cetatenii sa fie prioritatea politicienilor, adica legi clare in justitie, daca a furat sau sunt dovezi in acest sens sa intre la inchisoare. Sprijinirea tinerilor daca vor sa faca afaceri in mediul rural, legi care sunt practice nu doar pe hartie.Romania are nevoie de politicieni tineri, competenti buni organizatori, nu politicieni care vor sa faca politica numai pentru functii, privilegii sau avere. Comunitatea, oameni pe primul loc cu problemele lor si apoi interesul personal, asa se vede politica pentru viitorul Romaniei, sa mergem inainte, daca nu pierzanie scrie pe noi