Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
Buna! Eu sincer doar atat mi-as dori ca sa nu mai scumpeasca atata de mult totul pentru ca salariile nu cresc, iar noi muncim din greu, fizic si nu ne este platita munca cum ar trebui. Dati-ne si noua o sansa la o viata mai buna, si nu ma refer "buna" ca a voastra, ci doar sa putem sa ne permitem si noi o viata normala fara atatea griji si datorii la stat pe care de fapt nici nu le-am facut. Mi-as dori doar sa ne inteleaga si pe noi oameni simpli. Sper ca raman macar cu o speranta din toate astea. MULTUMESC pentru sansa acordata TPU!
O SINGURA SOLUTIE ar fi :
-> Daca la baza statului, ca si constitutie, ar sta BIBLIA, atunci totul ar merge ca pe roate!
Eu le cer politicienilor unitate, seriozitate și sa nu mai fure căci asa nu facem progres!
De la clasa politica nu poti astepta nimic. Sa traiasca ei bine, ca restul se descurca(sau nu). Dar daca ar fi sa le cer ceva, le-as cere sa aiba mai multa credinta, mai multa bunatate, sa priveasca inspre cei care nu au o paine, un loc de munca, sau sansa la un viitor mai bun. Le cer sa renunte la coruptie, la despotism, la minciuna, inselatorie si egoism. Mi-as dori ca tinerii Romaniei sa aiba un viitor aici, mi-as dori ca fiecare copil sarman sa aiba si el particia lui de bine, mi-as dori ca politicienii sa isi intoarca fata spre populatia impietrita in saracie, boala si neputinta. Mi-as dori, sa traim macar decent... Dar, toate acestea raman la stagiul de dorinta, in timp ce noi, muritorii de rand ne luptam in fiecare zi cu o realitate izbitor de crunta.
Stimati Parlamentari, regret ca va spun acest lucru, dar sincer din toti candidatii nu merita nici unul functia la care a candidat si nici o alta functie publica, cu stima si respect va spun acest lucru, dar va ganditi numai la voi si poti citi " ma gandesc doar la mine, buzunarul si statutul meu" atat. ca sa recastige cineva increderea in voi este, sa va tineti de promisiuni si cautati sa investiti in firmele care vor sa se deschida aici si apoi deschideti firme brute si de viitor ca sa sustina locurile de munca pentru tineri... 75% din tinerii romani nu au loc de munca 50% din parinti nu lucreaza si pe langa asta 60% din pensionari de abia supravietuiesc cu pensia lor. suntem demni de mila si cersim indurare dar voi taiati si spanzurati nu va pasa deloc. as vrea sa vorbesc fata in fata, dar la nimeni nu le pasa ce spune un cetatean. Imi pare rau de voi sincer spun.
In primul rand as cere ieftinirea carburantilor si a produselor alimentare, si in al doilea rand sa fie o lege data ca permisul sa nu se mai ia la 18 ani si sa se ia la 16 ani
1. Alocatiile pentru copii sunt jalnice
2. Pensiile la fel
3. Sunt preturi foarte mari la alimente
Si multe alte probleme.
Carburati, etc.
In primul rand as vrea ca toti parinti sa aiba slujbe pentru ca nu fiecare poate sa ne intretina dupa aceea sa ajute fiecare copil la randul lui cu daruri cu bani cu tot ce este nevoie ata am avut de spus.
Pur si simplu asvrea ca toti politicienii sa tina cont si de noi cei saraci sa vina sa stea de vorba si cu noi nu numai cu cei bogati care le dau spaga sa le rezolve anumite probleme, si noi avem probleme grele
I-Remanierea vietii noastre politice prin : 1- eliminarea din randul politicienilor celor nepropusi DIRECT de catre comunitatea din care fac parte, unde locuiesc si care-l cunosc.NU ESTE ECHITABIL, CORECT si DEMOCRATIC sa VOTEZ candidati necunoscuti (sau cunoscuti prin moralitate indoielnica ) propusi din interiorul partidelor politice! 2- eliminarea din randul politicienilor celor certati cu legea precum si cei fara o conduita civica exemplara, 3-eliminarea din randul politicienilor a celor care au ocupat mai mult de doua mandate parlamentare si a celor care au ocupat functiile de parlamentari pe listele a mai mult de 2 partide, 4- oamenii de afaceri si interlopii locali daca vor sa intre in politica, s-o faca ca INDEPENDENTI, nu pe listele partidelor care astfel se-nfrupta din agoniseala/furaciunile acestuia, iar acesta odata ajuns in legislativ isi va "acoperi licit" faradelegile prin noile prevederi legale iar legislatia va imbraca forma si continutul ce vor apara interesele acestuia!, II- JUSTITIE INDEPENDENTA si APOLITICA care sa judece legal, echitabil si promt orice fapta antisociala si anti-constitutionala savarsita de politicieni..indiferent de pozitia ocupata in stat!, 3-REVENIREA la sistemul MONARHIC CONSTITUTIONAL, sistem de milenii impamantenit si adoptat pe aceste meleaguri si care ar reasigura reinstituirea SUVERANITATII LEGII, a DEMNITATII si a MORALITATII poporului roman! Inca de pe timpurile TRACILOR nostri PELAGICI (cca cu 5000 de ani in urma), de la PRIMUL STAT DACIC CENTRALIZAT al lui BUREBISTA si pana in 1947, aceste meleaguri au fost carmuite de monarhi ..indiferent ca s-au numit voievozi, cnezi, domni, domnitori sau regi!
In Romania, cuvintul politician nu ar trebui folosit. Astia-s hoti cu patalama obtinuta cu "truda" in 20 de ani de hotie.Ce sa le spun? Le spun sa plece, toti, sa lase locul oamenilor cinstiti, ce ofera si un un model pentru generatiile actuale si cele ce vin. I-au adus pe romani la sapa de lemn, si-i vor duce in continuare sa stea ca in lagar. Vor sa duca situatia sinistra a Romaniei la extrem, uitind ca toate au un sfirsit, ca l-au miniat cumplit pe Dumnezeu, ca vor plati inclusiv copiii lor pentru nenorocirea adusa de ei in tara. Or sa ramina in istorie ca o plaga mai rea ca Ceausescu, pentru ca ei nu au nimic, nici doctrina, nici Dumnezeu, sint hoti, escroci. Profita de nestiinta oamenilor simpli in a le politicii, manipulindu-i cu cinism. Sint ca un blestem pentru romani. Speranta putem avea, sint cu streangul de git, numai calaul sa-l traga. Stiu si ei asta, asteapta sa aiba parte de miracole sa scape (unii cred ca miracolul si-l vor aduce singuri, si e bine de cred asa)... miracole Dumnezeu face numai pentru cei buni, pentru ce ce au suferit pe nedrept, asa cum sufera romanii in prezent. Lipsa credintei minime o sa-i piarda. Finalul se apropie. Romanul tace, pentru ca stie acest lucru, el a suferit veacuri la rind... romanul a ramas mai puternic, iar cei ce l-au obidit si asuprit sint strigoii istoriei. De strigoi romanul nu se teme, stim ca are ac de cojocul lor. Te iubesc romanului, oriunde ai fi!
Eu mi-as dori ca in urmatorii 4 ani politica sa se schimbe in bine.Toate partidele politice sunt disperate dupa voturi si se "mananca"intre ele, cel mai bine ar fi un singur partid.Multi nu sunt de acord cu Basescu.Dar el ce a facut? Pai daca era altcineva presedinte Romania se ducea de rapa.Acum toti sunt cu el pentru ca se dau salarii si pensii mai mari.Tot ce le cerem cu totii sunt taxe de alimente mai mici! Si acum candidatii USL spun"Ne-am tinut de cuvant, am dat inapoi salariile taiate!", dar este o minciuna.Cu banii "dati inapoi" putea sa investeasa in industrie, agricultura si in multe alte domenii pentru A DEZVOLTA ACESTA TARA MINUNATA.
Dupa parerea mea ar trebui sa se puna accentul pe olimpicii Romaniei deoarece avem foarte multe persoane care au o minte sclipitoare dar parintii nu isi pot permite sa le platesca studiile(fie ele in scoala generela, liceu sau facultate). Un alt obiectiv pe care ar trebui sa se puna accentul este turismul. Avem o multime de zone in care straini din Germania, America, China, Indonezia, Norvegia, Slovacia, Olanda etc. vin pentru a ne vedea sia dmira imprejurimile si monumentele naturale din munti, sau chiar de pe litoral.
Aceasta este ceea ce as vrea de la politicieni. Poate ca se va reusi si Romania sa se dezvolte din punct de economic, cultural si chiar social.
Sa revizuiasca legile pentru ca in unele cazuri, sunt incomplete, se repeta acelasi lucru sau se da cu intrepretare
Eu personal, nu le cer nimic, ci vreau ca eu sa ajung la "putere" serios, si am intentii si un sistem radical pentru problemele din Romania, daca vreti sa ma contactati adresa mea de e-mail este:raulnexus@yahoo.com
In urmatorii 4ani as vrea sa se schimbe multe, deoarece lumea din ziua de azi sunt in stare sa fure pana si dintr-o gradinita. Nu este normal! Cum sa furi in plina zi dintr-o gradinita (si asta am patit-o eu astazi)? I-am sarbatorit ziua fetitei mele in sala de mese iar cand am iesit pe hol nu mai era. In acel timp un singur copil a plecat, luat de unchii sai. Ce s-a intamplat cu noi oameni buni?!?! Nici macar nu avem respect fata de o institutie in care invata copiii nostri! Maine poimaine ne vor fi rapiti copiii in plina zi. Unde am ajuns?
Buna ziua ma numesc bosa augustin si as vrea ca noul candidat sa ofere locuri de munca tinerilor nu as vrea alce va de cit un loc de munca stabil nu cum am avut numa vara si iaran stai acasa eu am mai lucrat la mai multe firme dar ca anotimp de iarna nu muncesc din cauza ca santierele nu lucreaza iarna asaca as vrea un loc de munca stabil iarna vara va rog daca se poate dl.va multumesc ca mati in vitat pentru aceasta scrisore de in tentie astept un raspuns din partea dv-ostra va multumesc
.
an afara ca mint nimic se mut de la usl laart sau mai nou l; a dd bai credem, a lupu schimba parul dar naravu nu
Pai in primul rand sa nu mai mareasca salariile, pensiile sa ieftineasca totul sa ajute la construirea unei tari mai bune.Da chiar niste adulti nu pot constientiza asta? Sa ajute nevoiasii sa le fdea case celor fara un acoperis deasupra capului sa ajute comunitatea sa realizeze cat ne-am afundat.Nu e vorba numai de bani.Toti meritam mai ales ca ei dor pe saltele din bani si ai case cu aur.Nu mi se pare corect.Sa inoiasca totul.Scolile,spiatele,sa termine de facut podurile si drumurile din tara.In sate sa faca scolile.Sa ajute cmunitatea sa plantam pomi ca sa readucem al viata padurile, sa curatam apele si marea.Sa ocrotim mai mutl animalelle salbatice din tara anoastra.Trebuie un copil sa se gandeasca la asa ceva? Sa scada taxele, sa imparta bani tuturor pentru a putea trai.Altii care nu au vechime au un salariu imens, iar alti care au vechime(si profesori cu gradele ambele date, doctori cu dipome si examenele date toate etc)au un salariu de nu-si pot intretine proipri familie.Ne facem de rusine cu astia! Oleaca de obraz pentru tara lor! Nu se gandesc la cei bolnavi si toate miile de copii destepti care nu au suficiente venituri sa-si cumpere cele necesare.Este bataie de joc! Ar trebui sa vina la conducere cineva care sa se gandeasca nu numai la furat banii oamenilor ci si la cum ar putea face o tara mai una ca ne-am facut de rusine in toate Europa.Sa reciclam, sa fie luati cainii vagabonzi si dusi la adoaposturi.Sa removeze tot! De la blocuri pana la scoli, spitale unde stau bolnavi si unde se pare ca sunt cei mai multi microbi.E normal..ne pleaca toti oamenii din tara cu mintile stralucite ca nu au bani..asta e un moriv clar? Nu! Dar ca sa ne creada cei din in afara niste derbedei mai afcem si asta.Cei acre au facut crime mari..omorati si ei.cei care au furat..padepsiti! OAMENI BUNI GANDITI-VA ODATA LA TOATE ASTEA SI COBORITI DIN NOU CU PICIOARELE PE PAMANT CA NU SE MAI POATE TRAI ASA! TREZITI-VA LA REALITE! Asta am avut de spus. sper sa cititi si poate va ganditi la astea.dar la cum sunteti voi niste oameni fara inima care vreti totyul pentru voi o sa radetoi de mine.dar eu spun un adevar...sunt un copil dat am o minte stralucita si ascultati ce spun sau luati cateva chestii din tot ce am spus.Va rog! Ganditi-va la toate astea. Faceti-ne mandrii ca suntem romani si sa ne mandrim cu tara noastra. Faceti o tara mai buna ca asta e datoria voastra!
Sa faca Prelungirea Ghencea mai lata incat fiecare sens de mers sa aiba 2 benzi. E o necesitate!
Ar trebui sa scada taxale de tot felul si sa mareasca alocatiile copiilor precum si salariile, pentru ca meritam si noi o viata mai buna!
Mult stimbililor politicieni Romani nu va mai obositi cu dormitul si cu caratul aerului vrac pe colidoarele parlamentului, senatului, guvernului eu va rog dar va rog mult de tot faceti un bine poporului Roman si muriti dar muriti toti nici -o etnie sau culoare politica sa nu scape atit va rog muriti.asta e rugamintea mea simpla pe care o doresc din inima de Roman
Dezamagirea a fost mare cand Ponta a acceptat cvorumul, la referendum. Tot asa va accepte ce vor cere cei din UE. Asa ca.degeaba am cere noi ceva.
Sa ieftineasca combustibilul, sa mai reduca din averea lor si sa puna la salariile muncitorilor, sa acorde locuri de munca tinerilor dupa terminarea studiilor
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Șachi întreabă: