Asta nu o sa se legalizeze never. I-as da niște ciomage peste spinare și șuturi la oute
Tu știi că homosexualii există dintotdeauna, deci și acum când mergi pe stradă? Dacă li se oferă și lor drepturile pe care le are orice om cum e și normal, nu o să apară din senin sau ceva homosexualii.
Iar dacă ar aborda un homo pe un bărbat straight pe stradă, deși nu cred, acel bărbat probabil s-ar simți ca orice femeie care e abordată de bărbați pe stradă, de cele mai multe ori într-un mod josnic.Deci și din punctul ăsta s-ar intra într-o normalitate cu care femeile se confruntă dintotdeauna și poate că simțind pe pielea lor, bărbații nu ar mai avea astfel de comportamente față de femei. Numai câștiguri deci dacă li se oferă și lor drepturi.
Cum adica sa se legalizeze?
nu este interzis sa fii homosexual in Romania. Si orice individ are protectie prin lege indiferent cu cine face sex. Despre ce dracu vorbim?
In tot estul Europei, nu doar in Romania, majoritatea populatiei e ostila la asa ceva!
Nu e ilegal să fii homosexual.Ilegală e căsătoria între homosexuali.
În alte țări care sunt și mari puteri mondiale și economice gen SUA, Franța, Germania e legală căsătoria gay.Foarte rău o duc țările astea în comparație cu noi.
Dezincriminarea homosexualității în România a avut loc în 1996, odată cu abrogarea Articolului 200 din Codul Penal, care incrimina relațiile sexuale între persoane de același sex.
Daca confunzi legalitatea de a fi homosexual cu casatoria e grav...
Ce sa oficializezi? Asa de analfabeti sunteti amandoi ca nu puteti face diferenta intre legalitetea de a fi homosexual si casatoriile homosexuale?
E grav...
Știu ca s-o votat dacă ești de acord cu căsătoria între același sex. Ce ar fi sa te trezești în pat cu un trans cu ditamai șarpele?
Cum adica daca s-ar legaliza?
De 30 ani nu exista nicio astfel de lege, despre ce vorbesti?
Nu, nu s-a votat asa ceva... pe ce lume traiti in spanacul masii de viata?
Zi macar ca nu ai drept de vot...
Homosexualitatea e legală, cum adică să se legalizeze? Adică ce treabă are statul cu ce face fiecare în patul lui, cât timp e liber consimțit între doi adulți? Ar fi culmea să spună legea cine și cu cine și cum are voie. Poate prin țări ca Rusia, Coreea de Nord și Burundi, cel mult.
Cum a spus la un moment dat fostul premier Marcel Ciolacu, populatia nu este in preferinte sa acorde incredere in persoanele din comunitatea lgbtq+- si ce alte litere vor mai exista pe viitor.
In estul Europei inca domina oameni din perioada post-comunista, iar multi dintre acestia au transmis ideile si copiilor. Societatea nu pune presiune din a le oferi drepturi speciale, dar ne forteaza sa acordam drepturi fiecarui om, indiferent de religie, sex, preferinte sexuale sau probleme ar avea un individ, atat timp cat nu intra in contradictie cu legile morale / constitutia.
Pe scurt, daca nu ne obliga Europa, nu vor avea drepturi speciale. Daca ar avea drepturi, ar fi "vanati" si expuse momentele in mediul online pentru exemplificare
In primul rand homosexualitatea nu este interzisa, ai putea sa stii. In al doilea rand, daca un homosexual ar face asemenea gesturi inseamna ca e bolnav psihic. Avansuri, indiferent ca e homo sau hetero este hartuire sexuala si este pedepsita de lege. Ar trebui si asta sa o sti.
In al treilea rand, mai degraba gasesti un heterosexual care face avansuri unei femei, decat un homosexual unui barbat.
Dar gandirea medivala nu se schimba usor.
Tu nu cunosti principiul universal al legalitatii: ce nu-i interzis este permis. Nu trebuie sa fie lege pentru a legaliza homosexualitatea. Exista prevederi europene - care se aplica prioritar - care prevad ca homosexualitatea este o problema legala.
M-am exprimat greșit. Voiam sa zic că de 30 ani nu exista lege care să incrimineze homosexualitatea
Legile la care te referi tu deja exista, iar homesexualitatea e lagala la noi de decenii.
Acuma, zi-mi oleacă, până acum ai fost cumva hărțuit sexual de vreo persoana gay si legea nu te-a aparat?
Statistic vorbind, numărul de atacuri/hărțuiri sexuale făcute de persoane heterosexuale sunt enorm de multe in comparație cu cele făcute de persoane gay.
Iar tu, dacă vreodată un individ te considera atrăgător și încercă un flirt cu tine, nu-i nevoie sa te scandalizezi, nu-i sfârșitul lumii, pur și simplu îl refuzi în mod educat, și-și vede omul de treaba lui.
Cheers
Una este sa fie ostila - ostilitate ce vine din "educatia" comunista si bigotismul religios - si alta sa fie legala. Dar tu ai vazut cati cetateni s-au prezentat la referendumul pentru "familie"? 28%. Doar ca acestia sunt mai galagiosi.
Nu este oficializata deoarece este considerata normala. Ceva ce este normal nu se oficializeaza.
Casatoriile și adopțiile vor fi legale pana în 2030! CEDO o cere! Probabil ca vom legaliza și noi odată cu Letonia, care este singura țară care nu are în Constituție,, unirea dintre un bărbat și o femeie " din estul Europei! Și eu te întreb pe tine acum : Dacă o femeie tu fiind barbat, îți face avansauri tu ce faci? O ignori! La fel va și dacă un membru LGBT face asta! Cu alte cuvinte dacă nu simți la fel, îl ignori și îți vezi de viață! Ce atâta drama?
Am mai auzit retorica din partea curiștilor cum că cer toate drepturile. În ce ar consta toate drepturile alea? Că interzis nu au prin lege, parteneriat pot să aibă după cum doresc, parade pot să facă oricând, pot să se lingă nestingheriți prin parcuri fără să-i aresteze cineva. Cu riscul de a mă repeta, spun că cei care sunt pe invers nu cred că au toate țiglele pe casă din punct de vedere mintal în legătură cu modul lor de conștientizare că sunt bărbați sau femei. Or fi printre ei foarte buni specialiști în diferite domenii, oameni cu facultăți însă trebuie să le explice cineva că fiecare dintre ei ca persoane au apărut în urma raporturilor sexuale dinte un bărbat și o femeie. Nimeni nu s-a născut după ce s-au îmbârligat 2 homosexuali sau două lesbiene. Mulți aduc în discuție ca și argumente pentru continuarea relațiilor homo fertilizarea in vitro și adopțiile de copii ceea ce este fals deoarece în ambele situații este nevoie de un bărbat și o femeie. Apropo, care poate să-mi spună și mie ce dracu înseamnă Q și X de la LGBTQX? L=lesbiene, G=gay. B=bisexuali, T=transexuali. Da Q și X ce înseamnă? Și ca să-i răspund omului, eu personal nu l-aș băga în seamă pe curistul care se dă la mine, i-aș spune că pur și simplu sunt hetero și gata. De obicei când le spui asta renunță să mai facă avansuri. Nu recomand să-i dai pumni în cap deoarece tot tu vei avea de suferit din partea poliției.
Drepturile constau în drepturi civile asupra partenerului. Daca tu te poți căsători cu o femeie și ai dreptul să hotărăști asupra intervențiilor medicale, a moștenirii, a vizitării la spital, a dreptului de proprietate samd o persoana homosexuală nu are aceste drepturi fata de tine.
Că ești tu homofob și crezi că ei vor dreptul de a se linge in parc... ce sa zicem, atât te duce capul.
De ce sa nu fie direct căsătorii? Mulți au legalizat in vest direct, nu au avut înainte parteneriate civile!
Dacă tu ești homo și ții cu comunitatea ta asta nu înseamnă că atâta mă duce pe mine capul să fiu homofob. Asta e părerea mea și gata. Ce să zic hai să fim toată populația lumii gay e bine așa? De altfel, prin Franța ai prioritate la angajare dacă ești și te declari curist. Probabil ăsta e viitorul pe care îl visezi tu.
Pentru că suntem o țară profund religioasă și asta nu se va întâmpla curând. Pasul normal e să apară prima data parteneriatul civil, care poate fi util oricând și unui cuplu heterosexual.
Deci daca eu susțin niște drepturi pentru niste oameni sunt automat homosexual nu? Și zici că nu ești scurt la minte. Serios...
TruewordxD întreabă: