Nu e nici din cauza economiei, ca economia Romaniei e decenta.
nu e nici din cauza alegerilor ca nu sta statul in cateva milioane cat au costat alegerile
nu e nici din cauza lui Trump.
Pe scurt e din cauza unui guvern care in ultimii 4 ani a facut ce a vrut cu banu public, mariri de pensii si salarii fara acoperire, angajari la buget pe locuri care nu erau necesare, necolectarea datoriilor si TVA ului, neimplicarea in reducerea evaziunii samd... pe scurt o conducere nu prosta ci nepasatoare si suficient de corupta incat sa isi vada doar de castigurile lor...
Prea multe intrebari, prea multe raspunsuri. Pe scurt, pesede. Mai pe lung, lasa ca ne descurcam noi. Legi aplicate aiurea, lipsa predictibilitatii fiscale, samd.
Pe pământurile României unde trebuiau să fie fabrici și uzine pentru producție și locuri de muncă, s-au construit magazine. Și depozite. Este ca și cum s-ar planta o ceapă la un hectar de teren. Ce economie să fie asta?!
Iar guvernul de acum este mai fără minte decât tot ce-a fost în trecut: pentru că pune greutăți și mai mari peste popor tocmai ca să poată avea parte de împrumuturile acordate de UE. Pentru mine, cei care se împrumută nu sunt sănătoși mintal, chiar dacă ei se declară cei mai sănătoși. Românii s-au obișnuit să cerșească împrumuturi. Ei nu știu să trăiască fără să se împrumute, fie că vorbim de persoane fizice, fie juridice.
Lăcomia guvernanților: atât în ce privește stabilirea salariului, cât și în ce privește traiul doar atât cât sunt și câștigurile. Și pe lângă guvernați mai sunt o grămadă de haite de câini și căței care țin cu ei și îi apără. Aceștia sunt toți aceia care sunt împotriva egalității salariale. Dacă s-ar face toate salariile egale nu ar mai exista nicio problemă în societatea românească. Dar lăcomia din inimile multora s-a făcut una cu inimile lor și este cu neputință ca păcatul lăcomiei să fie dezlipit de inimile lor. Nu trebuie să fii Dumnezeu ca să știi ce este în inimile celor egoiști; este suficient să fi fiu de Dumnezeu.
Dar curând economia mondială va fi pusă la pământ. Această idolatrie căruia tot pământul i s-a închinat, va fi doborâtă de Dumnezeu. Și va face asta nu doar prin războaie, ci și prin cataclisme naturale. Toți idolii vor pieri. Cine nu își va scoate idolii din inimă, va pieri împreună cu aceștia.
Ce va mai place unora sa mancati rahat. Chiar nu sunteti capabili sa puneti mana sa va informati 20 minute inainte sa scrieti prostii?
Ai macar idee care fabrici sunt in Romania? Si fabrici profitabile, nu mizeria aia de o considera Ceausescu industrie si productie...
Esti sigur ca greutatile le pune acest guvern? Nu o fi deloc de vina ultimele 2-3 guverne care au marit cheluielile incat a explodat deficitul nu? Vina e de fapt a guvernului care are 2 zile si care incearca sa rezolve parte din deficit nu?
"Dacă s-ar face toate salariile egale" Cum poti scrie o asemenea imbecilitate? Cum adica sa se faca salariile egale?
Pai eu am studiat 4 ani de liceu de specialitate, 4 ani de facultate de specialitate si 2 ani de master de specialitate. Apoi vreo 10 ani m-am calificat la locul de munca... de ca **** sa iau eu acelasi salariu ca unul care vinde la Mega? Imi explici si mie acesta imbecilitate?
Religia asta va pune la pamant orice urma de ratiune...
Dumnezeu nu este împotriva dezvoltării cunoștinței, a intelectului. Dar apostolul Pavel spune așa: "Cunoștința îngâmfă, pe când dragostea zidește".
Nu cred că nu cunoști pilda fiului risipitor. Tatăl i-a dat fiului risipitor partea lui de avere, și fiul a plecat în lume risipind averea tatălui său după bunul plac. Dumnezeu ți-a dat partea ta în viața aceasta. Ți-a dat carte, ți-a dat un job bun și un venit pe măsură; și le-ai folosit după bunul plac. Dar dacă nu te vei întoarce la Dumnezeu, nu vei avea parte de viața veșnică.
Și nici tu și nimeni altcineva când este mustrat de Dumnezeu, să nu se ascundă în spatele vreunui alt om zicând: "Dar tu cum ai făcut?" Sau: "Dar alții au făcut altfel?" Înaintea lui Dumnezeu nu ne putem ascunde faptele rele băgând pe alții la înaintare.
Dumnezeu nu pune toate darurile Sale într-un singur om. Nu toți au capacitatea de a cunoaște multă carte; nu toți sunt inteligenți și pricepuți. Ci fiecăruia ne-a dat daruri pentru a le folosi în slujba semenilor noștri. Nu este greșit a ne dezvolta pe toate planurile. Dar ceea ce este greșit aici este chiar motivația. Dacă banii sunt o parte a motivației, atunci toată truda noastră este în zadar, sau este doar pentru viața aceasta. O picătură de otravă face ca toată băutura să fie otrăvitoare. Dar pentru o clipă gândește-te, și scoate banii din motivația dezvoltării tale. Banii vor fi și ei, dar nu vor face parte din motivație. Crezi că există oameni mari unde nu s-au lăudat cu darurile date de Dumnezeu, și unde banii nu au fost o motivație? Chiar acest lucru îi face să fie mari atât înaintea lui Dumnezeu cât și înaintea oamenilor.
Cercetează viața neurochirurg-ului Leon Dănăilă. Niciun om nu poate sta în picioare lângă el. A trăit în modestie punând bani de la el pentru multe din operațiile sale. El nu a fost motivat de bani, ci căuta binele oamenilor. El nu a învățat carte pentru bani. Poate cineva să facă facultăți și mastere unde motivația lui să nu fie banii și nici fala? Iată dar ce este de condamnat înaintea lui Dumnezeu. Când vei scoate banii din motivația ta, atunci vei găsi că toți oamenii sunt egali înaintea lui Dumnezeu, și că toți trebuie să fie egali unii cu alții în toate privințele. Până atunci este cu neputință ca să existe dragoste pentru semenii noștri.
Un om bogat nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu. Și bogăția aceasta nu constă doar din bani, ci și din multe alte lucruri pe care oamenii și le-au dobândit sau moștenit, sau au muncit pentru ele, tocindu-și coatele poate mulți ani din viață.
Fiul risipitor din parabolă este un caz fericit. Dar cei mai mulți oameni nu se vor întoarce la Dumnezeu. Ei vor trăi poate toată viața lor binecuvântați de Dumnezeu ca o răsplată pentru eforturile lor pe pământul acesta. Dar dacă n-au depus niciun efort pentru Împărăția lui Dumnezeu, nu vor avea parte deloc cu El. O formă a lăcomiei se găsește în motivația celor mai mulți.
Sa am o viata decenta pe munca mea nu e nicio lacomie.
Tu poti sa traiesti in saracia ta cu dumnezeul tau, da nu imi da mie saracia ca solutie universal valabila
1. Suntem o tara de idioti. A se vedea ce votam de 30+ de ani incoace, inclusiv rezultatul ultimelor alegeri.
2. Mai mult importam decat exportam, ne-am anihilat agricultura si am ales sa cumparam de la straini la preturi colosale.
3. Luam mai multi bani decat putem inapoia (de la UE) iar acei bani sunt "spalati" de mafiotii pe care ii tot votam si dispar peste noapte cu milioanele de euro iar noi cetatenii ramanem in urma sa platim datoriile.
4. Am inchis majoritatea fabricilor si afacerilor romanesti, alegand sa le vindem strainilor la pret de blugi si banane (pentru cine stie analogia).
5. Suntem o tara de idioti. Da, ma repet deoarece acesta este motivul din spatele tuturor problemelor cu care Romania se confrunta. Si o sa fie din ce in ce mai rau sa stii. La noi la romani intotdeauna a fost mentalitatea de "scapa cine poate si fiecare pentru el", d-aia cine a ajuns in pozitii de conducere a furat cat a putut si dupa a disparut complet iar apoi alta capusa ordinara i-a luat locul. Cine a fost inteligent a parasit Romania acum 20 de ani. Restul suntem cretini si ne agatam de sperante imaginare.
Din cauza exporturilor. Romania nu produce prea mult pe piata internationala, de aia are o economie slaba.
Ba chiar produce binisor. Nu e nici pe departe asta problema.