anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu sunt o fire pretentioasa. Atat de pretentioasa incat, o data la 4 ani, cand maimutoii astia de candidati parlamentari vin sa ma abureasca cu goange ca sa imi cerseasca votul, gandesc vreo 2 luni la foc mic daca merita sa-l dau cuiva.
Dar anul asta am o problema! Ma simt ca un cioban cu treburi prin munti, mergand pe o cararuie abrupta. In stanga lui e peretele de stanca, in dreapta e prapastia, iar in fata, pe carare, aliniate paralel sunt doua baligi: una de cal, una de vaca, iar printre ele nu-i loc sa pasesti. In aceiasi dilema sunt si eu, ca ciobanul mioritic: in care sa calce, daca vrea sa mearga mai departe?! Sau sa isi bage cusma in ea de treaba si sa se intoarca in sat?
Boon, deci considerand eu ca fiind mai putin de o luna pana la alegeri si e cazul sa ma dumiresc cam cine vine cu palaria in mana (si pomeni electorale) la mine la poarta, am inceput sa caut pe net marii candidati dobrogeni, ca eu de acolo mi-s. Sa vedem ce am gasit:
Deci la USL o avem pe Manuela Mitrea, care are marea calitate de a fi nevasta lui Mitrea, si atat; pe Alexandru Mazare, fiul lu' domn primar Ghe Guevara, si atat; pe fostul PDL-ist tarseist si traficant cautat de DNA Banias; pe tambalagiul de Voicu care vroia sa dea drumul la toti parnaiasii in ajun de alegeri; plus alte nume ce mie, ca dobrogean, nu-mi gadila nici o coarda (nu ma refer la coardele FTV ale lui Mazare, alea gadila pe oricine are destui bani!).
OK, zic, nu-i bai, votez cu ailalti! Da, dar ailalti nici macar nu si-au desemnat candidatii... au fost ocupati sa faca praf Consiliul lor de Etica si Etichete, sa refuze unii candidati corupti si coruptibili, apoi sa-i re-introduca pe liste asa, de sanchi, plus ca momentan se tiganesc daca sunt monarhisti, dreptaci, stangaci, chestii prea puerile in ajun de alegeri.
In orice caz, puteau sa fie si elvis-presleisti din punctul meu de vedere, eu sunt putin mofturos. Ce vreau eu de la candidatul meu, ca sa ii dau votul e cam astea 6 puncte, simultan:
1. Sa aiba coloana vertebrala, si sa nu fie stramba. Aaa, si sa nu fie gras ca umflatul de Onaca, Dumitrascu sau N. Constantinescu. Nu stiu de ce, mie grasii nu imi inspira incredere. Poate sa fie de la hormoni, de la bautaura, putin imi pasa! Faptul ca e umflat implica automat in mintea mea ca e prea lenes sa faca fitness, si prea lacom care sa tina regim. Punct!
2. Sa nu fie misogini. Mi-ajunge ca sunt eu happy
3. Sa se chinuie vizibil sa faca in parlament ce imi promite, si sa vina la servici. Ca si eu vin la servici la timp, nu ca Antonescu!
4. Sa nu muste mana care l-a hranit. Cainele e prietenul cel mai bun al omului, el nu face traseism prin curtile vecinilor.
5. Sa nu fie suparat pe viata si pe altii din start. Astia suparati pe viata ori se sinucid, ori terorizeaza pe altii, ca vecinii mei de pe strada.
6. Sa nu incerce sa ma convinga ca odraslele, nevestele sau neamurile lor sunt genetic mai destepte sau mai capabile ca ale mele. Nu sunt! Poate mai destepte ca soacra-mea, nu zic nu, dar eu n-as vota-o oricum pe soacra-mea in parlament...
In rest, mi-e perfect paralel. Sa fure, sa negocieze, sa-si dea salarii mari, sa se injunghie unii pe altii, putin imi pasa. Dar sa o faca cu eleganta, respect si maturitate, nu sa ma ia pe mine de prost. Prost sunt doar daca le dau votul!
Deci, intrebarea mea pentru voi, si sper din toata inima sa ajunga in banner, asa, sa moara vecinii mei votaci de ciuda, este:
Voi stiti la voi in judet cine candideaza, ce background are, si v-ati decis cu cine votati? (ma refer atat la persoana, cat si la grup, tinand cont ca degeaba votezi persoana, la alegerile pe liste iese tot cine vrea jocul politico-mafiot intern din
respectivul partid...)
Va rog dati-mi si judetul/persoana aleasa/motivul, daca imi raspundeti afirmativ.

35 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Hei, dar listele candidatilor vor fi completate pe masura ce aliantelele politice si partidelele or sa-si anunte oficial oamenii. Viermuiala inca nu s-a incheiat, de aia inca nu stiu cui ii dau cu stampila-n sigla. Un singur lucru e sigur: mai mereu cand am votat (si-am fost la vot de fiecare data) au iesit ailalti. De unde am tras eu concluzia ca-s damnata sa votez forever impotriva vantului.
Cand vrei sa stii cine-o sa iasa la alegeri, intreaba-ma pe mine cu cine votez si ala n-o sa iasa, sigur!
( de ex, daca as fi in America, as vota cu Barack, deci o sa iasa Mitt? sad )

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Leocerba):

Am inteles... o sa votezi cu DD si o sa iasa ailalti laughing
Sincer mie mi se pare absolut suspect! Nu mai e nici macar o luna pana la alegeri si inca unii nu si-au depus candidatura. Miroase a petarda, a pocnit careva?

| Mirela_Margarit_1997 a răspuns:

Sa nu mai fii asa de credula si sa incerci sa spui nu la ceea ce gandesti si simti ca nu'i bine..nu e bine sa crezi in toti...incearca sa fii mai barbatoasa.:* succes si da'le peste nas nesimtitilor nu mai fii rusinoasa si atat de credula.
P.S.=cand cineva iti spune cv incearca sa ii pui cat mai multe intrebari iar daca vezi ca se contrazice singur sau se balbaie inseamna ca a mintit (sau a vrut un vot de la tine)winking:*

| Violleta2022 a răspuns:

Pai, nu esti "pretentioasa" daca iti trebuie 2 luni sa gandesti, doar inceata la minte!