| AlExAnDrU301p081 a întrebat:

Fac 18 ani pe 29 august si sunt programat pentru a sustine examenul teoretic pe 6 august, am vreo sansa sa dau sala pe 6?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Revin la primul raspuns si imi cer scuze ca am gresit. Mi-am sters raspunsul anterior.
Nu vei fi primit la proba teoretica avand in vedere prevederile Ordinului MAI nr.268/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„ART.6
(1)La data verificării dosarului de examinare, respectiv la data susţinerii probelor de examen, candidaţii trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condiţiile de vârstă, să fie apţi din punct de vedere medical, să facă dovada îndeplinirii uneia dintre condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1), să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate în şcoli de conducători auto şi să nu se afle în una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din ordonanţa de urgenţă."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, poti sustine proba teoretica pe 6 august, avand in vedere ca acum permisul de categoria B se poate obtine si de la 17 ani.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici la 18 ani unii nu sunt maturi. Acum aud de asta cu 17 ani.

| anonim_4396 a răspuns (pentru darrio2007):

Este o prevedere mai recenta din Codul rutier si nu este vorba de maturitate.
Cei care obtin permisul cat.B inainte de 18 ani pot conduce doar insotiti de un sofer cu experienta si numai in Romania.
De altfel utilizatorul ce a intrebat va face 18 ani pana obtine permisul de conducere.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce prevedere mai exact? Ce articol și când a fost publicat?

| eliancodrut a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa care prevedere legala? Nu scrie nicaieri in Codul rutier asa ceva. Este o propunere a Comisiei Europene doar, nu o lege.