| ___m7PG a întrebat:

Hey, daca cineva are plângere penala poate pleca din județ/tara?
A doua întrebare e:daca o unitate milit te cheamă telefonic in max 5 zile lucrătoare esti obligat/a sa te prezinți acolo la resurse umane?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Poate pleca daca nu are interdictie.
2.Da, esti obligat sa te prezinti.

| ___m7PG explică (pentru Ioandelasal):

Mersi.Ideea este ca nu am armata făcută si sunt femeie.

| Ioandelasal a răspuns (pentru ___m7PG):

In armata nu este nevoie doar de luptatori ci si de persoane cu diferite profesii si meserii si aici poate fi nevoie si de femei.

| darrio2007 a răspuns:

Categoric trebuie sa te prezinti.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Da, chiar fără o interdicție poate părăsi orașul, țara, dar dacă este chemat în instanță și nu se prezintă, va risca un mandat de aducere, dar mai ales un mandat de arestare, în funcție de ce dosar este, ce calitate are în acel dosar.
Referitor la armată, oricine nu se poate prezenta în termenul prevăzut, trebuie să anunțe unitatea militară, comandamentul militar sau dacă este în străinătate, ambasada pentru întârziere și motivul. În caz contrar, după 24 de ore de la expirarea termenului limită de prezentare la unitate este considerat dezertor și va suporta consecințele legii. În caz de pace, o închisoare, apoi stagiul obligatoriu, iar în caz de război, direct pe front și cu supraveghere.

| ___m7PG explică (pentru ValentinMihai78):

Va mulțumesc am putea discuta asta cumva chat privat? legat de termenul de 5 zile ...va rog ...doresc sa va prezint speța mea

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru ___m7PG):

Desigur!