| Shin0bi a întrebat:

In 2025 am salariul net de 2350 ron. Avand in vedere faptul ca salariul brut minim a ajuns la 4050 in 2025, care sunt cauzele pentru care angajatorul nu mi-ar fi oferit acest salariu? Nu este obligat sa asigure salariu net de 2500 ron la 4050 brut?

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Poate nu lucrezi numărul minim de ore, adică 160. Dacă da, atunci cere frumos salariul minim obligatoriu, dacă nu vrea faci o cerere către itm și ei îl vor obliga, însă nu mai garantez că angajatorul respectiv se va purta frumos cu tine după amenzile alea.

| Shin0bi explică (pentru Frank51):

Asta este si ingrijorarea mea.

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La 4.050 lei salariu brut salariul net este de 2.574 lei, daca nu ai copii in intretinere.
Singura explicatie posibila legal este ca n-ai lucrat intreaga luna.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ba da, este obligat sa iti plateasca salariul minim de 4050

| darrio2007 a răspuns (pentru suntserios):

4050 este brut. Lucrezi?

| suntserios a răspuns (pentru darrio2007):

Și am zis eu undeva că nu este brut? Ascult.

„Ba da, este obligat sa iti plateasca salariul minim de 4050 "

Nu vad unde am scris eu că e net? Unde?

Esti smeche, seriosule! Salariul minim nu este 4050 ci este brut.

Cred că ai niste probleme de înțelege a limbii romane... Sau vrei sa ii iei locul Violetei la stupizenie.
Salariu minim brut este 4050. Punct.

| mihai69 a răspuns:

Spui ce salariu net ai, dar nu menționezi cât este cel brut. De unde putem noi să știm dacă angajatorul e corect?!?

| darrio2007 a răspuns (pentru mihai69):

A scris 4050 brut.

| mihai69 a răspuns (pentru darrio2007):

A scris ulterior.

| darrio2007 a răspuns (pentru mihai69):

A uitat sa dea detaliile.

| Shin0bi explică:

Primesc 2360 Minim, insa nu sunt sigur de salariu brut, pentru ca eu tin minte ca mai pe la inceputul anului am semnat act aditional de marire salariu, insa nici-o schimbare. Am lucrat peste 160 ore

| BalanElena98 a răspuns:

Singura varianta care ar explica ce spui tu ar fi daca primesti tichete de masa in valoare de 40 lei/tichet. Chiar si asa, salariul ar fi aprox. 2360-2400 net in functie de nr. de tichete. Tichetele se impoziteaza din salariul net. Totusi, discuta cu angajatorul tau.