NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

În timp ce politicienii corupţi şi preafericiţii escroci şi nesimţiţi trăiesc în lux, alţii, care n-au furat şi n-au înşelat pe nimeni pentru averi şi putere, se sting încet în sărăcie, complet ignoraţi de cei care se presupune că ar trebui să-i ajute. Mulţi dintre ei ar fi dus-o mult mai bine, dacă ar fi hoţi, criminali sau violatori (arestaţi şi condamnaţi).
De ce-s aşa anapoda unele lucruri în această ţară?
http://politicstand.com/bolnav-in-romania-ghinion/
De ce cei care împart dreptatea (în marea sa majoritate puşcăriabili) o împart pe dos?
Păreri (despre articol sau în general)?

50 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ee generalizarea nu prea isi are locul aici. Sa fim seriosi, nu toti oamenii din lumea asta care isi permit un trai decent sunt corupti si fura. La fel cum multi dintre cei saraci sunt lenesi lipsiti de orice initiativa.

La fel eu cred ca oricat de multi bani ai, ajuns in puscarie nu te mai ajuta cu nimic. Probabil si sa traiesti in lux in puscarie sa faci aceleasi lucruri zi de zi, mai bine zis sa nu faci nimic zi de zi e o pedeapsa indreptatita, mai ales daca e vorba de ani intregi.

Lucrurile nu sunt anapoda in acesta tara. Saraci sunt peste tot. la fel cum si bogati corupti sunt peste tot. Ba eu chiar consider ca suntem norocosi ca traim in acesta tara, in conditiile in care un continent intreg precum Africa nu ai nici cea mai mica sansa la un trai decent orice ai face. Sa nu mai zic de tari imense precum India sau Pakistan

| questsoul a răspuns:

Pentru ca virgula conducerea e plina de cleptocrati.

| Gizăz a răspuns:

Îmi place cum articolul vorbeşte de "organizaţii mafiote". De parcă ar şti românii ce e aia mafie. La noi sunt găinării. E altceva. De ce-s anapoda? Pentru că românii sunt un popor defect.

NOname
| NOname explică (pentru suntserios):

Nu ştiu unde vezi generalizare şi, în general, la mintea ta, suntserios, ştiu că ai fi putut să scoţi un răspuns mai inteligent. În cel de faţă multe nu au logică, sunt sofisme şi nu se leagă. Dar mulţumesc pentru încercare.

NOname
| NOname explică (pentru questsoul):

Da, cleptocraţie, indeed. laughing

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru NOname):

Ba se leaga. Diferenta intre bogati si saraci nu e doar la noi in Romania. Ne am invatat sa dramatizam si sa ne plangem mereu de mila. Nu suntem belitii lumii. Nu suntem ultima tara din lumea aste, nu suntem lumea a 3a, exista exemple mult, mult mai rele.

Ma rog, se plange autorul ca nimeni nu face nimic si ca toata lumea se cearta pe internet. Dar el ce a facut in afara sa scrie un articol? Uite eu in redirectionez 2% din impozit catre sanatate, si lunar o mica suma catre o fundatie care utileaza maternitatile. Atat pot, atat fac. Stiu e foarte putin, dar prefer sa fac asta decat sa ma plang mereu ca suntem defavoritazii lumii. Sunt in Romania si spitale dotate, si medici extrem de pasionati de ceea ce fac.

In da cei de la realitatea au facut niste sesizari legate de conditiile de arest din Romanai, dar au facut si alte mii de reoprtaje fata de spitalele din Romania. Si da vrem sa fim ca vestul Europei, doar ca nu putem fi doar intr un domeniu. Asa cum s au modernizat si reparat 2 spitale din Romania asa trebuie sa se modernize si un penitenciar.

Inteleg frustrarea lui, dar de ce nu sa plans pana acum? de ce nu sa plans atunci cand au suferit altii? A plans cand la afectat pe el. Vrem alta tara si alte mentalitate trebuie sa muncim cu totii la asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt extrem de plictisit sa citesc cum compara unii realitatea de zi cu zi cu lumea fantasmagorica din propria minte. Toti romanii au impresia ca Romania este cea mai nenorocita tara de pe planeta, ca ei sunt cei mai asupriti oameni, ca la noi se fura cel
mai mult si sansele de reusita sunt cele mai mici. Asta in timp ce in alte tari iti este frica sa-ti parasesti propria locuinta, in alte tari sclavia, chiar si cea infantila, este la ordinea zilei. Ma intreb ce discurs ar fi avut respectivul daca ar fi trait intr-o tara africana unde violurile, crimele si rapirile sunt la fel de des intalnite cum este raceala pe aici.

Evident ca se fura, evident ca lucrurile nu stau cum ne-am dori dar tot ce facem este sa ne plangem. Romanii sunt bolnavi de plangere de mila. Dar nimeni nu misca un deget, intotdeauna schimbarea trebuie sa vina de la ceilalti, treaba noastra e doar sa ne plangem.

Din toate timpurile coruptii au dus-o bine, indiferent de civilizatia despre care vorbim, doar romanii au impresia ca faradelegea ar fi o inventie personala. Nu exista sistem perfect pe acest pamant, de furat se fura absolut peste tot la fel cum peste tot masele servesc interesele celor putini. Toti romanii compara Romania cu tari din Europa de Vest. E simplu sa intelegi de ce Romania nu va ajunge niciodata la un asemenea nivel daca vei intra in contact cu acei oameni. Ati cunoscut vreodata un neamt, de exemplu? Cultura psihologica si disciplina de care dau dovada nu au nici o legatura cu tarisoara noastra. Noi nu ne disciplinam, noi ne vaicarim si asteptam miracole din cer.

Vreti o tara mai buna? Faceti-o mai buna prin exemplu, autodisciplina si sacrificiu. Posturile de pe Facebook, despre cum sunteti voi dezamagiti de societatea in care v-ati nascut sunt o frectie penibila.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

"Toti romanii au impresia ca Romania este cea mai nenorocita tara de pe planeta, ca ei sunt cei mai asupriti oameni, ca la noi se fura cel
mai mult si sansele de reusita sunt cele mai mici."

De unde ai scos-o, krakilla, şi de ce generalizezi?

Vorbim acum de România şi de ce poate să meargă mai bine în ea, atât, nu o dăm în comparaţii ca cele făcute de suntserios cu Africa sau ca cele făcute de tine.

Propune-mi soluţii, nu-mi da exemple cu alţii, cărora merge şi mai rău, că nu mă încălzeşte cu nimic şi nu e deloc productiv!

Dacă tu astfel de situaţii preferi să accepţi ca normalitate, eu nu!; şi o să mă "plâng" cât am chef, căci am dreptul la liberă exprimare şi dreptul să mă revolt. Dacă ţie-ţi convine totul, bravo ţie! Dar nu-mi impune şi mie resemnarea ta şi mulţumirea cu ceea ce avem, nu când alţii fură şi îşi bat joc de oameni şi de ţară în faţa mea! (valabil şi pentru suntserios, care din cauza naţionalismului său cam extremist nu reuşeşte să fie obiectiv)

Nu atac România, oameni buni, ci încerc să schimb câte ceva în bine în ea, mediatizând în primul rând informaţiile, căci unde-s mulţi puterea creşte (şi s-a văzut şi la alegeri cât de mare este influenţa internetului şi posibilităţii de a comunica liber, de a nu fi ţinut în întuneric de antene3 şi de ponţi comunişti care se laudă cu cât merge românilor de bine). Salut!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Generalizarile sunt intr-adevar jenante pentru orice om inteligent dar in cazul de fata chiar se aplica. Evident ca am exagerat cu "toti romanii" dar "majoritatea romanilor" se aplica fara probleme aici. 8 din 10 romani cinstiti sunt nemultumiti de propriul trai si vor arata cu degetul catre altcineva.

Tu spui ca nu o dam in comparatii. Atunci, la ce te referi cand spui:
"De ce-s aşa anapoda unele lucruri în această ţară?"
Nu stiu daca vezi logica dar ca sa pui o astfel de intrebare inseamna ca tu compari situatia din aceasta tara cu o alta situatie, prin urmare pleci de la o comparatie in timp ce mie imi atragi atentia ca n-am voie la comparatii. Nu e chiar cea mai indicata metoda de a impune un punct de vedere.

Solutia ti-am propus-o deja, munca si dedicatie. Dupa ce ajungi sus vei putea schimba lucrurile atat prin exemplu cat si prin putere de decizie si/sau putere financiara.

Ce este aceea o tara normala si de ce incerci sa-mi oferi lectii despre normalitatea mea? Ca sa imi vorbesti despre normalitate, mai intai defineste-o. Cand vei realiza ca "normalitatea" este un standard individual sau de grup, poate vei alege sa folosesti o alta exprimare. Normalitatea ta poate sa nu aiba nici o legatura cu normalitatea celorlalti, stiu sigur ca dispui de capacitatea de a intelege asta. Nu am spus ca nu ai dreptul sa te revolti si sa te plangi, din nou dai o cu totul alta semnificatie cuvintelor mele, eu am spus ca doar revolta si vaicareala sunt vax. Schimbarea nu vine din asa ceva, schimbarea e infinit mai greu de atins decat strambatul din nas si lovirea catorva taste pe calculator. Ca si multi altii, doar asta faci. Cand ti se atrage atentia ca ce faci tu nu conteaza absolut deloc, devii defensiva, ca sa iti poti alimenta in continuare propriile pareri in ce te priveste. Vezi tu, oamenii isi hranesc orgoliul constant cu lucruri de acest gen, doar ca sa fie impacati cu sine. Adevarul este ca ei contribuie cu 0 la idealurile pe care le prezinta, li se pare de ajuns sa sublinieze o chestie pe un site si apoi se intorc la propria rutina impacati ca au "incercat".

Ca fapt divers, eu nu impun lucruri, doar le subliniez in stilul tipic. Daca vrei o tara mai buna, incepe cu tine. Si nu, nu iti cer asta, ci doar iti ofer o solutie.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Ai dedus ce ai avut chef din spusele mele, numai nu ceea ce trebuia şi ai atacat fantasmele din capul tău, nu ideile mele.
Când dau de un astfel de perete, îmi piere orice chef de a conţinuă discuţia, mă oboseşte psihic să explic evidenţele.
Mă opresc aici. Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca sunt mai șmecheri.
Si in tara noastră, furtul si șmecheria ne duce in vârf.
Dar faza e ca, cei care fac acest lucru nu vor avea viața roz pana mor.
Dar cel care învăța si e drept, într adevăr, ajunge mai greu acolo sus, dar nu l mai poate dobori nimeni.

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu doar la noi in tara, cam peste tot!
Desigur, nu va niciodata egalitate intre bogati si saraci si acum imi vine in minte fabula,, Cainele si catelul'' a lui Alexandrescu
http://www.romanianvoice.com/......hp(lectura placuta)
Am vazut daunazi la tv un reportaj despre conditiile din inhisori.Cica nu au connditii, stau cate nu stiu cati in celule.
Da, sunt si asa zisele inchisori de,, lux'', dar sunt frecventate de policienii corupti.Adica tot care sunt obisnuiti cu asemenea conditii.Tu crezi ca ala care fura o gaina va ajunge alaturi de aia? Nu prea cred!
In articol se facea comparatia cu conditile din inchisori cu cele din spitale! Da, fereseaca sfantu sa te imbolvavesti intr-un spital din Romania.Mai ales unul din provincie! Iar politicienii se trataza oricum afara!
Asa cum exista inchisori de lux exista si spitale de lux, frecventate de cei bogati.Si invers!

Sper a vom trai vremurile in care treburile vor fi asa cum trebuie!
Macar copii,copiilor nostri!
DREPTATE avea Sfefan (cel mare) cand spunea,, Tara(Moldova), nu este a mea, ci a urmasilor, urmasilor nostri!''Oare politiciienii stiu asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Eu cred ca ar trebui sa iti dai silinta sa intelegi lucrurile pe care le citesti. Reactiile tale demonstreaza ca esti exact cum te-am caracterizat.

In primul raspuns ma acuzi ca iti spun sa accepti situatia desi eu am subliniat foarte clar ca oamenii trebuie sa ia atitudine prin actiune. Apoi imi reprosezi ca nu iti ofer solutii chiar daca eu am fost cat se poate de clar cand am mentionat ca trebuie sa razbatem prin exemplu si munca. Ca sa demonstrezi cat esti de defensiva m-ai si acuzat ca m-as plafona in propria resemnare cand nici macar pentru o secunda nu am sugerat ca eu sau altcineva ar trebui sa faca asta.

In al doilea raspuns, cand ti-am aratat ca ma acuzi de chestii pe care le faci si tu, ai ales sa devii dintr-o data obosita psihic.

Repet, tu si inca 22 de milioane doar mediatizati lucruri pe facebook, nu sunteti deosebiti cu absolut nimic. Nu faci un bine imens acestei tari doar pentru ca dai mai departe rahaturi, asta sa-ti fie clar.

Nu te atac, e posibil sa te jignesc fara sa vreau, dar daca te voi ataca vreodata iti garantez ca nu vei avea nici o indoiala despre ce se intampla. Asta ca sa iti inlatur senzatia ca as avea ceva impotriva ta.

Numai bine si tie! Sper sa gasesti lampa lui Aladin si sa reusesti sa schimbi aceasta tara peste noapte, daca nu va trebui sa aplicam solutii realiste care vor dura decenii.

| Sobru a răspuns:

Eu aştept cu nerăbdare ziua în care vă veţi plictisi să mai puneţi întrebări retorice pe TPU.

| AndyAnonim a răspuns:

Din pacate traim intr=o lume cu susul in jos si oamenii obisnuiti nu prea pot face nimic

NOname
| NOname explică:

Http://bit.ly/1zj6CMo

| Inception a răspuns (pentru NOname):

De ce crezi ca preoți nu aduc nimic util societății.
Nu sunt toți la fel, asta cred cei ca tine, care nu au credinta.
Daca ai avea credință nu ai mai vedea lucrurile asa.

NOname
| NOname explică:

Ai dreptate, TheBlueWolf10, dacă aş fi îndoctrinată, nu aş mai vedea lucrurile obiectiv.

Eşti dublu amuzant azi: mă scoţi de la ignor, îmi răspunzi şi mă bagi din nou la ignor, să nu-ţi pot răspunde. laughing

| Buresbista123 a răspuns:

Pentru ca traim intr o societate semi-civilizata, mai avem mult pana departe

NOname
| NOname explică:

Http://i.imgur.com/6ReLXpy.jpg :))

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......361977752/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/....../photo.php

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......255305196/

NOname
| NOname explică:

"CADOUL postelectoral al Guvernului Ponta pentru Biserică."

http://www.gandul.info/......a-13712688

Sper să nu devină şi Iohannis la fel.

NOname
| NOname explică:

"Racla Sfântului Nectarie are nevoie urgentă de bani! Mulți bani. Și aur. Și argint.
Atenție: Racla are cont în bancă, pe numele preafericiților!
Sfânta Biserică "cea dreaptă" vrea toate bogățiile lumești. BOR are o conduită internă pentru slujitori: Preoții ortodocși sunt obligați să poarte câteva kilograme de aur de 24 de karate atunci când călătoresc cu limuzina. Săracii să mai tacă din gură și să mai doneze că ies preoți pe bandă rulantă de la teologie... și sunt fără biserică, fără aur, fără limuzină, fără vilă. Donați, donați pentru raclă!
Serios, dacă racla nu mai aduce bani, ce ortodoxie mai e aia?"

https://www.facebook.com/......3741613645

"Sfinții noștri aur poartă. Sfinții ortodocși au conturi bancare, dar acceptă și donații în aur și argint.

Biserica Ortodoxă Română este o instituţie săracă. Dacă ar fi bogată, şi-ar face singură biserici, mănăstiri, catedrale, ca să nu se mai milogească la statul chitros să-i dea ei, în fiece an, nişte milioane de la buget, în loc să le dea învăţământului laic şi medicinei neortodoxe. De asemenea, dacă ar fi bogată, BOR nici n-ar mai cere enoriaşilor, deja hipertaxaţi de guvern, să mai plătească şi la ea bir.

Dar, la drept vorbind, gestul BOR de a cere credincioşilor să-i ofere de bună voie mangoţii pe care nu i-a luat guvernul cu japca este unul profund creştinesc: de ce să stea banul, ochiului dracului, prin buzunarele miticilor, în loc să fie zăvorât straşnic în conturile BOR deschise, cum arată şi imaginea de mai sus, la filiala BCR Urziceni?

Staţi liniştiţi în stranele voastre, că Daniel nu-l depune pentru el pe PF (persoană fizică), întrucât el e anahoret din fire, n-are nevoie de bani, îl depune pentru sfinţi. Căci, nu ştiu cum se face, dar până şi înalţii clerici, cât or fi ei de documentaţi în privinţa prorocirilor, n-au putut să prevadă c-o să vină iarna, aşa că au uitat să-l îmbrace pe Sfântul Nectarie într-o raclă cumsecade, din aur şi argint. Şi cum ar fi să-şi petreacă ditamai moaştele iarna într-o cutie de lemn, să le degere crivăţul rusesc, ateu convins? Sau într-un recipient de plastic, oricât de biodegradabil ar fi el?"

https://www.facebook.com/......788343210/

NOname
| NOname explică:

Http://adevarul.ro/......index.html

NOname
| NOname explică:

Http://adevarul.ro/......index.html

Stopaţi finanţarea paraziţilor!