| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Ipotetic vorbind cât de mult rău ar putea face partidele acestea din Europa cu idei conservatoare radicale dacă ajung la putere? Hai sa facem un exercițiu de imaginație și sa presupunem ca vor câștiga la urmatoarele parlamentarele AUR, SOS România și POT, iar in străinătate castiga la fel partidul lui Marine Le Pen in Franța dar fără ea, fiind condamnata, partidele Vox și Se Cabo la fiesta in Spania, partidul Chega in Portugalia și in Germania rămâne tot acest partid care a câștigat acum alegerile! Având in vedere ca estul Europei este dominat de Fico și Orban cum ar arata Europa cu aceste partide la putere? Eu consider ca nu rău, ci foarte rău, cu multe referendumuri pentru iesiri din UE și din NATO și prietenie cu Rusia, cu drepturile femeilor luate iar in unele țări avortul complet ilegal ca in El Salvador sau Honduras! De asemenea este posibil sa ne trezim cu mulți copii bolnavi deoarece aceste partide vor baga in cap cetățenilor Europei ca vaccinurile nu sunt bune și nu vreau sa mai zic de comunitatea LGBT, unde paradele vor fi cel mai probabil interzise cum se intampla deja in Ungaria! Voi ce credeți ca se va intampla daca cumva vor ajunge peste aceste partide la putere? Va așteptați la mai multe țări cu guverne gen Belarus unde vor rămâne la putere ani și ani de zile? Parca și in țările dezvoltate creste simpatia pentru aceste partide! Ce părere aveți de toată treaba asta? Cum îi putem face oare pe europeni sa nu mai voteze cu ei dat fiind faptul ca au idei extremiste?

7 răspunsuri:
| contstersinteresscazut a răspuns:

Mai rău ca acu’ nu s-a pomenit, bre! Lumea e la capătul răbdărilor, caută salvare ca disperații, că s-a dus dracului echilibrul. Unu’ ia zeci de mii pensie de parc-ar fi fost rege, iar altul’, după o viață de muncă, nu prinde nici două mii de lei. Păi cum vine asta, mă? Asta-i dreptate? Asta-i țară?

| romeo78 a răspuns:

Nu ipotetic, ci istoric vorbind, mergi în perioada istorică 1919-1939 și vei vedea aceleași probleme ca în ziua de azi, aceeași discrepanță între bogați și săraci, dar mai ales ce s-a întâmplat când partidul lui Mussolini a fost votat, partidul lui Hitler.
Exact se va întâmpla și acum!
Problema este că evoluția tehnologică și industria apărării sunt la ani lumină ca evoluție față de armele de acum 90 de ani! Privește în Ucraina! Nu are avioane, nu are arme sofisticate, dar are drone, nenumărate drone cu ajutorul cărora a ținut la respect Rusia!
Deci, tactica de luptă, armele s-au schimbat, dar a rămas dorința omului de a face rău altui om!

| J0B0MAT a răspuns:

Trebuie o informare și educație mult mai bună, combaterea dezinformării, depășirea fricii de a le oferi persoanelor lgbt drepturi( care e aceeași frică cea ținut femeile fără dreptul la vot sau la proprietate până în urmă cu câteva zeci de ani), încurajarea empatiei și deschiderii către idei moderne, pedepse mai aspre și puse în aplicare rapid pentru cei care propagă idei sau semne fasciste, naziste, extremiste. Condițiile de intrare în parlament trebuie sa fie mult mai riguroase, adică pentru un banal job ți se cere bacul, licența, un cazier curat și treci printr-o selecție măcar pe baza notelor, iar la conducerea țării avem oameni cu dosare penale și fără diplomă de bac. Oamenii de genul nici dacă ar vrea, nu au capacitatea de a distinge ce înseamnă extremismul și cât de mult rău poate produce o idee legionară și automat pot fi ușor de manipulat în favoarea extremiștilor. O măsură mai drastică dar eu cred necesară este desființarea partidelor care nu sunt pro-democratice și cred că au desființat la un moment dat un nou partid comunist și deci ar putea să facă asta și cu partidele ale căror lideri și membrii laudă pe Ceaușescu, pe Antonescu sau alți criminali.

| Nustiu54 a răspuns:

Nu ar arăta prea bine. Tuturor le-ar fi restrânse drepturile și cel mai probabil ne-am putea lua adio de la alianțele economice, politice și militare care mențin Europa unită în prezent.

| eliancodrut a răspuns:

Asa au ajuns la putere Hitler, Musolini, Franco si altii, inainte de cel de-al doilea razboi mondial.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru J0B0MAT):

Eu nu am nici bacul și nu pot sa invat deloc la nicio materie dar totuși nu suport candidații extremiști și nu vreau sa îi văd! Cred ca mai degrabă e simpatie fața de Ceaușescu

| J0B0MAT a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Asta pentru că tu nu ești prost, chiar dacă nu ai bacul și ai capacitatea de a face diferența dintre bine și rău. Și cu siguranță mulți știu ce înseamnă extremismul și aleg să sprijine idei totalitare și din cauza unor beneficii promise, aceștia fiind oamenii corupți, asemănători unor femei ușoare care se vând celui care dă mai mult.
Cunosc și eu oameni fără bac care știu că pro-rușii, naziștii, comuniștii sunt cele mai rele tipuri de persoane și nu merită votate, asta e o chestie banală ce ar trebui cunoscută de oricine cu bac sau fără. Cei care au bacul și tot spun că persoanele astea sunt bune, în eventualitatea în care nu au fost cumpărați, sunt mai proști decât cei fără școală care nu susțin așa ceva.