Conform legii, orice schimbare de directie, se semnalizeaza. Credeam ca ai invatat asta la scoala de soferi. Asa ca, DA.
Da, de exemplu ala care iti vine din dreapta sau stanga nu stie incotro vrei tu s-o iei pentru ca nu vede ce semn ai tu.
Imagineaza-ti o sintersectie in forma de,, T". Eu fiind pe partea,, I " si pe partea,, -" este sens unic. Ma refer eu fiind pe o strada avand indicatoarele,, stop" si,, obligatoriu la dreapta" (pentru ca e sens unic ). Ideea este ca eu nu as avea alta obtiunie. In acest caz consider ca este pus doar pentru cei care nu stiu zona, anuntandu-i ca intra pe o strada cu sens unic.
Deci cel care vine din stanga mea (si care are prioritate) stie ca vreau sa ma duc la dreapta.
Din dreapta oricum nu vine nimeni pentru ca este sens unic.
Oricum se semnalizeaza daca este vorba de o intersectie.
Doar daca drumul vira la dreapta (dar in acest caz nu aveai semnul asta) nu trebuia sa semnalizezi.
De asemenea nu inseamna neaparat ca intri pe sens unic, e posibil ca sensul unic sa se termine exact in intersectia restectiva si deci iti poate veni cineva din dreapta (avand si el atunci "obligatoriu la stanga")
Daca ai bmw
Nu
Daca ai otice alta masina de taran(orice masina in afara de bmw) da trebuie
Oricum serios da trebuie
Nu, mai ales cand indicatorul este insotit de semafor pe care este desenat o sageata la dr. pe acea lumina verde.
Pt ceilalti participanti la trafic care vin pe alt sens si nu stiu ce semn sau culoare a semaforului ai tu, ei trebuie sa anticipeze manevra ta pentru ca tu esti inscris pe prima banda(langa bordura) care duce la dreapta
Poti sa nu semnalizezi doar daca nu se creaza o intersectie, lucru avand slabe sanse, indicatorul nefiind degeaba acolo.