| LuciWv a întrebat:

Salut,
Am o problemă într-un viitor proces. Părinții mei au fost dați în judecată, iar martorul cheie, care are cea mai mare credibilitate, a fost intimidat să depună mărturie. Totuși, noi avem o înregistrare telefonică în care el recunoaște că a fost intimidat. Avocatul la care am fost ne-a spus că această probă nu este valoroasă, pentru că ar încălca dreptul la conversație privată sau ceva de genul acesta...
Are avocatul dreptate sau îl complică pe el prea mult situația?

5 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Pai sa fie chemat ca martor cel caruia i-a recunoscut ca a fost intimidat si atunci nu se incalca nici un drept! Si da, avocatul are dreptate...

| LuciWv explică (pentru lpavel):

Usor de spus sincer, probabil o sa se ajunga si la asta...
prin intimidare nu vrem ca acel martor sa devina martor pentru partea opusa...
ne-a exprimat direct ca nu vrea sa faca parte din proces... nici pentru x sau y, chiar daca realistic ar vrea pentru noi, dar nu putem sa stim sigur.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, avocatul are dreptate, l-ati inregistrat fara acordul lui si aceasta inregistrare este ilegala si nu va fi acceptata ca proba.
Doar daca il chemati ca martor si recunoaste ca oartea adversa l-a amenintat sau santajat sa minteasca atunci, cu acordul lui, poate fi folosita si inregistrarea.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Justiția din Ro...un mare rahat corupt. Majoritatea sunt niste corupți și spagari. Nu toți of course.

| lpavel a răspuns (pentru Ioandelasal):

Sa minteasca? Serios? E o greseala copilareasca... laughing