Să nu ne dorim legalizarea prostituției. Din pricina păcatului corupției, România a ajuns printre țările sărace ale UE, și noi înșine ca popor suferim consecințele acestui păcat practicat în mod continuu.
Dacă pe lângă corupție mai adăugăm și prostituția, atunci vom aduce asupra noastră consecințe și mai grave.
. Lipsa asumării responsabilității căsătoriei duce la degradare morală. Și ne vom obișnui cu imoralitatea, așa cum oamenii care miros urât s-au obișnuit să nu se spele; cum cei care nu folosesc apă și săpun după ce folosesc toaleta s-au obișnuit să nu o facă niciodată; așa cum cei care înjură s-au obișnuit să vorbească urât; așa cum majoritatea nu-și iubesc semenii s-au obișnuit să îi privească cu dispreț; așa cum unii s-au obișnuit să fure nu pot să adoarmă până nu și-au făcut un nou plan.
Legalizarea sexualității va aduce cu sine o droaie de alte nenorociri: boli, droguri, bande, străzi și cartiere prin care nu mai poți trece nici ziua.
În loc să fie încurajată cultura și dezvoltarea personală, profesională și spirituală, se vor deschide căi ale involuției omului. Nu trebuie să existe alternative degradante la învățătură. Vor fi multe fete care nu vor reuși să învețe bine, și vor alege foarte ușor să aleagă imoralitatea. Școala te învață să fi moral; și dacă nu reușești, ajungi să practici o meserie invers decât te învață școala.
Oamenii trebuie să se căsătorească așa cum cere Dumnezeu, și ei trebuie să trăiască în mod responsabil. Oamenii trebuie să-și asume responsabilități, să lupte să devină bărbați și femei de caracter, atât în familie cat și in societate. Ei nu trebuie să aleagă calea destrăbălării, a imoralității. Să nu ne obișnuim cu imoralitatea, pentru că ne vom atrage automat și consecințele răului.
Oferind respectul cuvenit lui Dumnezeu prin a trăi ca fii și fiice ale Sale, asta înseamnă să ne temem de El și să-L cinstim. Trecuți de pragul neascultării, vom ajunge să-L urâm și să-L blestemăm mai ceva ca la ușa cortului; adică vom ajunge ființe degradate prin alegerea noastră. Dacă oamenii sunt astăzi răi este pentru că așa au ales; au ales calea cea mai ușoară, adică calea răului. Tot așa cum multora le este mai ușor să mă înjure și mă blesteme pentru că le-am vorbit despre moralitate, adică despre Dumnezeu.
Este mai ușor să alegem calea ușuratică, pentru că așa este natura umană. Sunt multi oameni care au făcut multă carte, dar caracterul lor este mai degradant decât a acelora care nu au făcut carte. De aceea oamenii trebuie să aleagă întotdeauna moralitatea, și nu banii, nu plăcerea păcătoasă.
Plăcerea sexuală este de la Dumnezeu; dar ea ajunge păcat atunci când nu este folosită în cadrul căsătoriei și fără perversiuni.
Nu sunt legale iar politia nu prea are ce sa le faca. Se poate legaliza doar daca isi va asuma cineva o astfel de lege, dar o astfel de lege va deranja foarte mult pe crestinopati si aveam foarte multi in tara, asta ar inseamna foarte multe voturi pierdute.
"crestinopati" spune mult despre tine.
Pai nu ii mai suport cand ii vad cum se baga ei peste tot si dau sfaturi si ne spun cum ar trebui sa fim cu totii, ca ei stiu cel mai bine, sunt detinatorii adevarului suprem. Putina modestie nu le-ar strica. Parca "trufia" era un pacat mare.
Are dreptate Dismalloy. Popii se baga in toate: medicina, natalitate, sexualitate, medicina etc. Suntem tara lui pupa moaste, horoscoapelor si bigotilor.
Intr-o zi am asistat la o discutie in grup, care m-a uluit. O vaduva zicea ca i se pare ca o parte a casei a inceput sa intre in pamant. Un barbat ii recomanda sa cheme un meserias sa vada ce se intampla. O bigota sare repede cu gura: Nu, nu! Mai intai sa cheme un sobor de preoti sa faca o slujba, ca e ceva necurat.
Preotii....cand aud acest cuvand mi se vade scarba.
Am un amic care este la teologie, se duce la cu**e des si si-a inselat gagica.
Ortodoxismu in Romania e o gluma, e doar ceva politic, interese cinice de a lua banii oamenilor.
Ai dreptate. Pe un preot de pe la noi l-a prins nevasta cu amanta. Dar l-a iertat ca o ducea si ea bine.
Am cununat cu cativa ani in urma doi tineri la biserica din localitatea mirelui. Preot popa cu amanta de mai sus. La sfarsit, am intrebat cantaretul cat este taxa, mi-a spus ca 50 de lei de nas (eram 2), dar banii sa-i dam popii. M-am dus la popa cu 100 de lei. Preotu m-a intrebat: dar celalalt nas? I-am spus ca pentru amandoi, ca asa am aflat, dar daca trebuie sa mai dam, dau eu. Mi-a spus cu jumatate de gura ca nu mai trebuie.
Cand tinerii au mers prima data la biserica preotul le-a spus ca trebuie sa mai plateasca 100 de lei, ca unul dintre nasi nu a platit la cununie.
Ce mancami-ai ai zis acolo boss?
Au fost candva clasate ca fapte penale. Acum sunt insa clasate ca fapte contraventionale.
Ideea e ca ne indreptam usor spre Olanda. Din moment ce se normalizeaza fenomenul, si cererea va creste, deci economia va inflori. Si daca statul roman pe viitor va observa un profit sesizabil in industria asta, o va legaliza numai de cat.
Are sens, iese profit extrem de mare crede-ma, si nu ma refer aici la pesti...individual iese profit foarte mare. Am vorbit cu o tipa recent, de pe tinder care oferea servicii de bdsm de exemplu, mi-a zis ca face bani foarte multi, doar de la un client i-a 400 lei.
Iar la esocrte, am fost si eu de 2 ori, in doar 30 min o tipa se face cu 200-400 lei.
Extrem de multi bani...
Dintr-o perspectiva morala nu e ok.
Dintr-o perspectiva medicala se transmit boli care pot duce la moarte.
Pentru ca proxenetii castiga mai mult asa. Printre ei fiind oameni sus pusi, nu pestisorii de pe strada. Ca si astia au "sefii" lor.
Ca sa intre in legalitate (si vad ca respondentii de mai sus bat campii) ar trebui sa existe bordeluri. Controlate de o matroana, cu taxa la intrare, paza, igiena stricta, si toate prostituatele controlate periodic de medic. Cel putin astea.
În momentul de față prostituția nu este legală în România. Nu este o infracțiune, ci o contravenție. Proxenetismul este o infracțiune.