| Maskatu a întrebat:

Salut. De ceva timp mă confrunt cu o problemă la bloc. Vecinii de deasupra hrănesc constant porumbei sălbatici, cam de 2-3 ori pe zi. Le dau pâine sau mămăligă. Vin cam 15-20 porumbei pe pervazul lor, evident că mai și cad resturi de pâine și mămăligă pe pervazul nostru dar mult mai mult pe unitatea exterioară a aerului condiționat din apartamentul nostru.

Zilnic trebuie să facem curat după ce le dă de mâncare, nu doar de mâncarea căzută ci și de excrementele porumbeilor! A devenit un coșmar pentru noi și nu mai știm ce să facem.

Au și ore aproape fixe... dimineața le dau pe la 6-7 apoi la prânz o dată sau de 2 ori. Practic nu respectă nici orele de liniște. Imaginați-vă ce zgomot fac 15-20 de porumbei care dau cu ciocul în pervazul din TABLĂ al vecinilor de sus plus resturile alimentare care cad pe pervazul și aerul nostru condiționat.

Am încercat să discut cu ei amiabil, de nenumărate ori dar pur și simplu refuză și nu țin cont de rugămintea de a NU mai hrăni aceste păsări.

Porumbeii acum s-au învățat... deja vin din timp, așteaptă pe blocul de vis-a-vis să le dea pâine, uneori mai vin și la pervazele noastre dar știu că undeva în zona acestor etaje, e mâncarea...

Am vorbit cu cei de la Poliția locală și spun că nu prea e ok și aș putea apela ramura poliției animalelor din sectorul nostru. Încă NU am făcut asta...

Am căutat pe net legi, spețe și am aflat cumva că aș putea anunța și asociația de propietari, în speță administratorul care ar putea soma propietarii să stopeze acest obicei, în temeiul legii 196/2018...

"Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor
CAPITOLUL IIIDrepturile şi obligaţiile proprietarilor
SECŢIUNEA 1Drepturile proprietarilor din condominii
Art. 29. -
(1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu rea-credinţă şi sub orice formă, folosirea normală a condominiului, sau a unor părţi componente, potrivit destinaţiei acestora, şi creează prejudicii celorlalţi proprietari, proprietarii prejudiciaţi sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris preşedintelui, comitetului executiv al asociaţiei de proprietari şi instituţiilor cu atribuţii privind respectarea ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti."

respectiv...
"Art. 57. -
Preşedintele asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
h) poate propune, în scris, comitetului executiv sau adunării generale, după caz, măsuri împotriva celor care nu respectă regulamentul condominiului, hotărârile şi deciziile asociaţiei de proprietari, conform prevederilor legale şi statutare;"

Persoanele în cauză, vecinii de sus, ne-au tot creat probleme de-a lungul timpului. Inundații constante, gălăgie, nerespectarea orelor de liniște, etc. Sincer nu mai putem accepta toate aceste nereguli, iar asta cu porumbeii a umplut paharul. Ce mă sfătuiți să fac?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Primul pas vorbeste cu administratia.

Pe de alta parte exista astfel de aparate

https://www.impotrivadaunatorilor.ro/......y-802.html

care nu ar mai lasa porumbeii sa se apropie... insa nu stiu cat de functionale sunt si daca nu afecteaza si restul animalelor domestice din bloc

| gapb a răspuns:

"Am vorbit cu cei de la Poliția locală și spun că nu prea e ok și aș putea apela ramura poliției animalelor din sectorul nostru. Încă NU am făcut asta..."

Ai deja raspunsul la intrebare

| Maskatu explică (pentru suntserios):

Da, sunt în discuții cu administrația care a zis că dacă există temei legal, îi poate face o sesizare oficială prin notar/avocat. Referitor la aparat, posibil să deranjeze locatarii din blocul vecin, fiind situat foarte aproape de blocul nostru...

| Maskatu explică (pentru gapb):

Am încercat să evit implicarea autorităților prin rezolvarea amiabilă a situației. Dar nu mai am mult și fac și treaba cu poliția animalelor...

| gapb a răspuns (pentru Maskatu):

Pai amiabil ai vazut ca nu se poate

| trophin a răspuns:

De ce nu vorbesti cu sursa problemei, adica vecinii?

| tonyc7 a răspuns:

Adreseaza-te tuturor autoritatilor competente, cu predilectie celor care au in competenta animalele/pasarile si problemele legate de acestea. Daca nu obtii rezultate de-abia atunci poti face actiune in instanta.

| Frank51 a răspuns:

Părerea mea: Aș fi apelat la poliție în urmă cu foarte mult timp dacă eram în locul tău.

| Maskatu explică (pentru trophin):

Ai citit ce am scris inițial în postare?

"Am încercat să discut cu ei amiabil, de nenumărate ori dar pur și simplu refuză și nu țin cont de rugămintea de a NU mai hrăni aceste păsări."

Întrebări similare