| laudima22 a întrebat:

Salut, de curând am observat că nu îmi mai găsesc permisul de conducere. Cum fac sa îmi scoată altul nou. E prima dată când mi se întâmplă și nu știu cum să procedez. Mulțumesc!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mai cauta-l prin casa si haine ca ai toate sansele sa-l gasesti, ca nu-i nimeni nebun sa ti-l arunce sau sa ti-l ascunda.

Ca sa-ti faci permis nou trebuie sa mergi la Politie si sa-l declari pierdut pe celalat, apoi trebuie sa mergi sa-i publici pierderea in Monitorul oficial, sa platesti amenda pentru pierderea lui si evident sa platesti si pentru eliberarea altui permis.

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil trebuie să declari că nu ai permisul de conducere.

| Whitte a răspuns:

AI spune:
Pentru eliberarea unui nou permis auto în caz de pierdere, trebuie să depuneți o cerere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV), să achitați taxa de 89 de lei, să prezentați actul de identitate în original și să semnați declarația de pierdere la ghișeu. Permisul nou va fi livrat prin curier la domiciliu în termen de 5-15 zile lucrătoare.
Puteți solicita duplicatul permisului de conducere la oricare SPCRPCÎV din țară.
Înainte de a primi permisul nou, veți primi o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație, valabilă pentru 15 zile.

| laudima22 explică (pentru Whitte):

Trebuie acolo la ghișeu unde am dat sala? să îl declar? Acolo e sediul de politie

| petriinna a răspuns:

Dacă ți-ai pierdut permisul de conducere și vrei să îl refaci, trebuie să mergi la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (DRPCIV) din județul în care ai domiciliul sau reședința și acolo te pune sa plătești o taxa parca de aprox 90 lei și completezi o cerere pe proprie răspundere că l ai pierdut