| dighro a întrebat:

Lucrez in mediul privat si ma intereseaza un lucru foarte important. Salariul minim pe economie de 975 este obligatoriu si la privat sau pot exista anumite "portite" care le pot permite acestora sa sa fie sub minimul pe tara?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este obligatoriu, pentru un program intreg, conform HG 1091/2014, citez:
"ART.1. (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe  ţară garantat în plată se stabileşte la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168, 667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 5, 781 lei/oră.
  (2) Începând cu data de 1 iulie 2015, salariul de bază minim brut pe  ţară garantat în plată se stabileşte la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168, 667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 6, 225 lei/oră.
  ART.3. (1) Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui  contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 şi 2 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei."

3 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Juma' de norma in acte, iar tu lucrezi ca jita 12 ore. Cum s-a mai spus, e ilegala treaba asta. A, si sa nu uitam ca mizeria aia de 975 e brut, deci in mina iei... o iei in mina, pe scurt. Muncesti pentru bani de transport si tigari.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La o norma intreaga de 8 ore pe zi e nu exista nicio portita. Ca poate face angajatorul contract cu norma mai mica si sa te puna sa lucrezi 8 ore e altceva
dar astea deja sunt ilegalitati

| dighro explică:

Multumesc tuturor! Azi am fost sa cer fluturasul de salariu si am minimul. Dar am avut motive sa cred ca fac lucruri murdare.