| Bossu000918 a întrebat:

Salut TPU, mă întrebam pot sa folosesc arme airsoft cu bile daca nu am permis de port arma?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru procurarea si detinerea acestui tip de arme nu este nevoie de permis de portarma, este necesara doar autorizarea politiei si aceasta se poate obtine doar daca indeplinesti conditiile prevazute de L.295/2004, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare.
Daca ai dreptul sa le detii le si poti folosi, bineinteles ca nu pentru activitati ilegale.

| TimberWolf a răspuns (pentru Ioandelasal):

Nu e necesara autorizarea politiei pentru cumparare si detinere, trebuie sa respecte legislatia armelor si munitiilor.

| Ioandelasal a răspuns (pentru TimberWolf):

Asta o crezi tu. Te invit sa citesti legea aratata, in special prevederile privind armele neletale, mai ales privind armele supuse autorizarii si uita-te si la categoriile de arme.

Detin un pistol de tip airsoft de o groaza de ani si nu mi-a trebuit nici-o autorizare de la nici-o politie, vorbesti din povesti.
Mergi pe alta arie, aici esti depasit.

| Ioandelasal a răspuns (pentru TimberWolf):

Poate replica de arma tip airsoft.
P.S. Si eu am fost civilizat, nu te-am categorist in vreun fel, ma asteptam sa fii la fel. Sigur ca, dupa 40 de ani de activitate in domeniul legislatiei, sunt depasit de un necunoscator.

Fratele meu, mai citeste inca o data intrebarea initiatorului te rog!

| TimberWolf a răspuns:

NU este nevoie de permis port arma pentru armele de tip arisoft insa trebuie sa ai 18 ani si sa respecti regulamentul armelor si munitiilor.
https://airsoft-technics.ro/legislatie-airsoft/

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Ai voie să foloseşti pistol airsoft fără permis de port armă.