| ClaudiuMotanul a întrebat:

Salut TPU, vin cu o întrebare la voi dar vreau sa fiți sinceri. Cine a fost cel mai bun președinte al României? Și de ce?

12 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cred ca Traian Basescu. Ne-a integrat in UE si Nato, iar de pe vremea lui au inceput sa aiba sens luptele anticoruptie.
Pana atunci, nu prea te puteai atinge de cineva "mai mare" (mai sus pus) decat tine. De pe vremea lui poti reclama pe oricine (greseste), iar daca stii sa o faci coerent, il dai jos pe buna dreptate.
Dupa Basescu nu prea au ramas lucruri de facut, de aia actualii presedinti "doar se plimba".
Iar cel mai rau lucru care s-ar putea intampla, ar fi unul sau mai multi presedinti care sa stearga progresul facut de Basescu, sa ne scoata din UE si Nato.
Sosoaca, Simion, Georgescu si alti rusofili, reprezinta acest pericol.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nicusor. E primul care nu ne face de rusine si mai ales are o echipa cu care nu mi-e rusine, dar mai ales e laudabil pentru ce a facut inainte de a fi presedinte. Basescu a fost/e un om uns cu toate alifiile, dar a facut mult prea multe magarii ca primar si nu numai.

| lpavel a răspuns:

Niciunul! Inainte ca Romania sa fie republica au fost multi patrioti de-a lungul anilor dar de atunci toti s-au gandit pentru ei si rudele lor, pentru tara doar putin... cu alte cuvinte 95% pentru ei, 5% pentru tara! Concluzie: toti au fost lacomi si nesatui!

| gabicoo a răspuns:

Nici unul - toți și-au făcut interesul. Interesul lor și al camarilei - nu al României și al românilor. Un președinte bun ar fi putut fi Ion Rațiu in 1990, dar nu s-a vrut. La fel ar fi putut să fie Emil Constantinescu dar nu a fost lăsat să facă ceva. Băsescu, Iohannis doi indivizi toxici, Băsescu mai canalie și jigodie decât toți la un loc. Nicușor Dan vad că îi calcă pe urme lui Băsescu. Următoarea șansă de schimbare pentru România în 2030. Vom vedea atunci.

| StoicAnalysis a răspuns:

Cel mai bun dintre cei care au fost nu? Ca daca stam sa o luam logic, nimeni nu a fost bun.

Dar daca ar fi sa aleg pe cel mai bun dintre cei care au fost, ar fi Basescu. Stiu ce o sa ziceti. Da, a fost hot, betiv, a facut favoritism si nepotism. Dar, ne-a scos cat de cat bine din marea criza economica din 2008. Alegerile pe care le-a facut si sforile pe care le-a tras, a facut tranzitia mai usoara dupa criza economica. A sustinut aderarea in NATO si UE. Si a fost unul printre cei mai informati presedinti in legatura cu atributiile lui.

| LisaJulie a răspuns:

Emil Constantinescu a fost singurul care nu a furat! Zic și eu

| Lukasssz a răspuns:

Romania nu a avut niciodata un presedinte bun.Au fost toti o apa si un pamant.Fie ca vorbim de democratie/comunism, toti au avut acelasi interes, sa fure bani

| angel6lust a răspuns:

Nimeni.

| MercyAngel a răspuns:

Băse! Pentru că era simpatic și amuzant.

| CiocSimion134 a răspuns:

Salut! Consider ca Traian Basescu a fost cel ami bun presedinte, chiar daca si el putea sa realizeze mult mai multe lucruri pe plan intern si international. Am luat aceasta decizie dupa analizarea urmatoarelor considerente: 1) A gestionat aderarea la UE – cel mai important obiectiv strategic post-1989; 2) A oferit un sprijin real pentru DNA și lupta anticorupție (chiar dacă parțial și politic motivat); 3) A fost ferm și activ în politica externă (relații puternice cu SUA, NATO); 4) A dominat scena politică și a avut un impact puternic asupra instituțiilor. Iar cu toate acestea:
1)Nu a fost lipsit de derapaje (autoritarism, conflict cu Parlamentul, susținerea unor figuri toxice)
2)Nu a reformat profund statul, ci mai mult a navigat haotic între interese.