| Sawarekh a întrebat:

Salutare, Suspectez că nu dorește să-mi dea banii " salariul"

Să mai continui să-i livrez proiectul sau să mă opresc?

Povestea este următoarea:

Căutam să mă angajez în domeniul UX & UI Design și Graphic Design. În cele din urmă, am găsit o agenție și am fost invitat la un „interviu".
M-a întrebat ce așteptări salariale am, i-am spus suma dorită, iar în urma unei discuții mai lungi, i-am menționat domnului patron că dețin și un SRL.

A fost încântat de acest lucru, spunând că i-ar fi mai ușor...Inițial am crezut că vom semna un contract, fiind convins că este vorba de un job full-time iar el mi-a trasmis incredere.

Timp de o lună am lucrat de la biroul lui, între orele 9-18, fără niciun contract.

După aproximativ 2-3 săptămâni, am adus în discuție ce tip de contract doreste sa facem și i-am spus că am decis că e în regulă să colaborăm prin SRL.
Mi-a răspuns că are nevoie de semnătura mea electronică în cloud pentru a putea vira banii.

Din păcate, nu am reușit să rezolv cu semnătura, nu prea ma pricep dar nici el nu doreste sa ma ajute si tergiverseaza constant, spunand mereu " hai ca o sa rezolvam "

I-am spus clar că îl rog să rezolvăm plata, indiferent prin ce metoda doreste, dar a trecut 1 luna si cateva zile.

A ramas ca discutăm „săptămâna viitoare" și m-a rugat să finalizez proiectul la care lucram...

Întrebarea este: ce ar trebui să fac în acest moment?

Să continui proiectul,, sau să mă opresc din a mai lucra pana imi da banii? Dar daca nu-mi mai da banii?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod normal si legal ar fi trebuit sa inchei un contract individual de munca sau un contract de furnizare de servicii pe societatea ta.
Nu-i livra nimic pana nu inchei contractul de furnizare de servicii si macar iti plateste un avans.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu livrezi până nu semnați un contract. Dar fara semnătura electronică îți mai zic odată, legal nu te poate plati nimeni. Contabilul tau ce zice?

| Sawarekh explică (pentru suntserios):

L-am intrebat si pe Contabil, el a spus ca ma ajuta el sa facturez, crezi ca e oke?
Dar oricum i-am sugerat asta si "patronului" si nu a spus nimic, a zis ca discutam saptamana viitoare.

Insa tu ce zici mai e de discutat? a trecut 1 luna si 4 zile.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sawarekh):

Pai tu trebuie sa ii emiti factura in e-factura ca sa te plateasca. E SRL - SRL, doar asa se poate factura legal in momentul asta. In mare parte e vina ta. Pe ce lume traiesti?

| suntserios a răspuns (pentru Sawarekh):

Tu îți rezolvi problema cat mai repede cu factura și apoi ceri sa te plătească înainte să livrezi

| Frank51 a răspuns:

Pe viitor încheie un contract individual de muncă, un contract de prestări servicii sau orice fel de contract între tine și client, asta dacă vrei să-ți primești banii. Dacă vrei să faci voluntariat, continuă așa.

| Sawarekh explică (pentru Frank51):

Am inteles, am bagat la cap.

Dar acum mai pot face ceva, mai e ceva de facut? sau legea e doar de partea lui?

| Frank51 a răspuns (pentru Sawarekh):

Ce fel de lege să fie dacă el îți promite verbal iar tu accepți? Atât de naiv ești?

De acum încolo știi ce ai de făcut.

| Kiran a răspuns:

Nu ati facut nici un acord de parteneriat intre SRL-ul tau si agentia unde lucrezi?

Banuiesc ca primele 2-3 luni esti in supervizare despre modul de lucru si cunostintele tale, dar daca nu esti sub contract, fie el de angajat fie de parteneriat, poti sa incetezi munca pana la corectarea problemei.

| Sawarekh explică (pentru Kiran):

Nu am facut absolut nimic.
Iar eu am spus ca sa astept sa prinda incredere in mine, nu i-am zis nimic legat de asta la inceput si totusi acum regret...