| marincuican a întrebat:

Spre exemplu la revoluția din decembrie 1989 un glonte duce la arma cu care sa tras care aparține unei unități militare în care este omul care a tras. De ce nu s-a procedat așa în cazul victimelor împușcate? Așa se aflau cei care au omorât direct...

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sa fii sigur ca s-a procedat asa si s-a descoperit cine a tras, doar ca nu cei care au tras sunt vinovatii ci aceia care au dat ordinul de tragere. In conditiile lovilutiei militarii trebuiau sa execute ordinele primite, nu puteau sti ca sunt ilegale.

| MistarGoGu a răspuns:

Revoluție? Serios? Nici 1 la mie! Lovitura de stat ca in manual!

| MistarGoGu a răspuns:

Cum explici ca intr-o tara europeana 2 dosare : " Revoluția " & mineriade de 30 de ani sunt plimbate in sistem ping-pong între Procuratura si Tribunale, se găsesc vicii de procedura iar un fost președinte moare la 95 de ani fără sa dea măcar o foaie A4 cu o declarație in fata unui procuror?

| gabicoo a răspuns:

Vinovat este cel care a dat ordinul - nu cel care a tras. Și nu a fost revoluție - a fost lovitură de stat.

| darrio2007 a răspuns:

Repet si eu.
Vinovati sunt cei care au dat ordinele de tragere nu cei care au tras.
Se vede ca nu ai facut armata. Nu stii ce inseamna un ordin primit de la un superior, mai ales in asemenea situatie.

| minrest a răspuns (pentru Ioandelasal):

Va salut. Am facut si eu armata, cam prin 1987 si scria mare pe un panou ca armata nu are voie sa traga niciodata in grupuri de civili. Se preda asta si la pregatirea teoretica, care se facea in fiecare seara in afara de duminica. Au fost judecati cei ce au dat ordinele, de exemplu Postelnicu si un frate al lui Ceausescu au fost condamnati pentru reprimarea manifestatiei anticomuniste de la Intercontinental, la care am participat si eu, pe 21 decembrie 1989. Din seara zilei de 22 decembrie, au tras persoane neidentificate, care nu faceau parte din fortele armate, si de asemenea au tras trupe regulate in urma unor ordine contradictorii, unele in altele, dar pana pe 22 decembrie 1989, oricine a tras in grupuri de civili a executat ordine ilegale, in cunostinta de cauza.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru minrest):

Este adevart ce spui, doar ca a fost un haos si inducere in eroare, se spunea ca sunt teroristi, ex. concrete cazurile de la Bucuresti, Aeroportul Otopeni, Sibiu, etc.

| minrest a răspuns (pentru Ioandelasal):

Da, asa a fost, imi amintesc foarte bine aceste trei cazuri, stiu si altele, mentinez doar tabul care a fost distrus cand a iesit din sediul M.Ap.N. Toate aceste cazuri au avut loc dupa caderea lui Ceausescu, dupa 22 decembrie 1989, ora 12.30.

Întrebări similare