Întrebare recomandată | Maskatu a întrebat:

Stau la bloc și constant plătesc pierderi la apă rece și caldă. Am contoare, trimit mereu indexul. În blocul nostru mereu sunt probleme, cam de vreo 2 ani, avem pierderi. Sunt luni în care am și 40-50 de lei din pierderi. A venit de curând întreținerea pentru luna anterioară și am total de 70 de lei pierderi pe apă caldă și rece.

Am avut ședințe în bloc, au intrat în apartamente și în principiu era ok, adică nu se fura dar oricum vizita era anunțată deci cine fura avea timp să ascundă urmele.

Contoarele sunt vechi au vreo 20 de ani dar lumea din bloc nu vrea să le schimbe că lasă domne că mai merg astea... bloc de moși și babe.

Acum am iar 70 de lei pierdere. Nu aș mai plăti adică fac calcul și scad pierderile și plătesc diferența. Nu mi se pare normal, ce pot să fac?

9 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Conform legii trebuie verificate metrologic la fiecare doi ani. Te duci la asociatie si le zici ca daca nu impun asta de extrema urgenta faci reclamatie la primarie. Sigur gasesc aia ceva nasol...

| Maskatu explică (pentru GabiDumitrescu):

Conform legii ar trebui montate si repartitoare dar la fel. nu au vrut si platim la paușal.

Dacă fac ce spui tu, imi pun in cap toti vecinii si mai este si bloc mare cu zeci de apartamente. Apoi intreb si eu... cum ar putea fi verificate metrologic niste contoare vechi de +20 de ani? Nu ar trebui date jos si puse pe un banc cumva? In orice caz nu cred ca ar putea verifica cineva asa ceva sau ca se poate face asa ceva si oricum clar sunt depasite, expirate de +15 ani.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Maskatu):

Se demonteaza, se duc la metrologie, se returneaza... in alta ordine de idei, pune-ti imbecilii in cap. Preferi sa platesti ca prostul? Dupa ce o sa vada citi bani dadeau aiurea iti vor multumi. In alta ordine de idei, e maxim 150 de lei un nenorocit de apometru... din ce zici tu, se amortizeaza 4 repartitoare noi in maxim 6 luni. Saaau, iti pui tu repartitoare si mergi la asociatie si le zici ca tu nu mai platesti nici un leu pierderi, ai apometre noi, in caz contrar le faci plingere/dai in judecata. La draq, e o nenorocita de asociatie, inteleg ca statul roman sa isi bata **** de taxele tale, acolo ai zero impact, doar la vot, dar aici chiar poti face chestii! P.S. M-ai facut sa ma uit la mine. 2001. Facute vreo doua verificari metrologice intre timp, dar cred ca au trecut minim 10 ani de la ultima. Guess what? Platim ZERO pierderi. E o problema sau mai multe la asociatie la tine.

| gabicoo a răspuns:

Contoarele/apometrele de schimbă o dată la 7 ani. Dacă nu le-au schimbat vor plăti în paușal - asta este legea.

| Maskatu explică (pentru gabicoo):

Au 22 de ani (m-am uitat pe ele scrie 2003). Trebuiau schimbate de 3 ori până acum. laughing

| romeo78 a răspuns:

Poți merge la firmele de distribuție apă rece, apă caldă să le explici situația și să întrebi dacă poți încheia contract individual cu ei fără asociație, dar să întrebi cât te-ar costa să schimbi individual contoarele! Nu mai întrebi pe nimeni, nu mergi la asociație, pur și simplu mergi direct la firmele de distribuție.
Diferența de apă trecută la "pierderi", e de fapt diferența dintre consumul real de la apometrul blocului, care poate fi electronic cu citirea la distanță, cu consumurile date de apometrele vechi!
Poți discuta cu un avocat, dacă te poți adresa instanței împotriva asociației de proprietari și să o obligi prin tribunal să schimbe apometrele!

| Maskatu explică:

Ai report.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Maskatu):

Macar daca se chinuia sa modifice formatul textului laughing)