| LisaJulie a întrebat:

Sunteți pro sau contra închiderii rețelelor de socializare în preajma alegerilor? Influențează voturile oamenilor iar campaniile nu sunt corecte!

24 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Publicitatea politica si comerciala este permisa in orice tara democratica.
Depinde de cei care fac publicitate, cat de eficient comunica cu "clientii".

| darrio2007 a răspuns:

Nu sunt nici pro nici contra.
Când esti cu capul pe umeri, nu te poate influența nimeni.
Dar, din păcate, multi nu sunt așa.

| gabicoo a răspuns:

Ai înnebunit? Vrei să se apuce lumea de citit cărți? Să se deștepte? Nu! Țara te vrea prost! Monșer!

| LisaJulie explică (pentru gabicoo):

Mare dreptate ai! De ce sa citească când le spun măscăricii de pe tiktok cum sa gândească!

| Frank51 a răspuns:

Dacă aș fi pro ar însemna să fiu conservator, iar eu sunt progresist. Închiderea/luarea de măsuri extreme/cenzura este tipică regimului extremist, care nu are votanți cu voință și gândire proprie.

Cred că mai echilibrat ar fi să existe niște legi mai clare cu privire la promovarea online.

| LisaJulie explică (pentru Frank51):

Da. Dar totuși unora sa li se închidă conturile măcar temporar! La ce postează...

| Frank51 a răspuns (pentru LisaJulie):

Dreptul la libera exprimare este garantat de legislație.

| LisaJulie explică (pentru Frank51):

Atâta timp cât nu ameninta pe nimeni online

| Frank51 a răspuns (pentru LisaJulie):

Aia deja nu mai e promovare și intră în jurisdicția autorităților.

Libera exprimare înseamnă doar să-ți expui părerile.

| siriusblack98 a răspuns:

Pai ce facem ne intoarcem la comunism si cenzura? Clar sunt CONTRA. Pentru cei care injura/ameninta si fac altele cu libertatea de exprimare...ei bine autoritatile sa-si faca treaba!

| Kufu95 a răspuns:

Contra, mai bine să existe o măsură care să modereze propaganda, indiferent despre ce candidat ar fi vorba.

| LisaJulie explică (pentru Kufu95):

Dar totuși amenințările nu ar trebuie permise

| Kufu95 a răspuns (pentru LisaJulie):

Ce amenințări?

Unii care se dau drept susținătorii ai unor candidati la prezidențiale au făcut o serie de amenințări și panichează lumea în mod constant, dezinformează încontinuu pe social media

Spun ca dacă nu votezi cu x, se va intampla nu știu ce, sau îi acuză pe cei care nu votează cu x de complicitate la dictatura și alte lucruri fără sens

| Kufu95 a răspuns (pentru LisaJulie):

Da, ar trebui să primească o sancțiune pe site sau să iasă măsuri legale în acel caz, dar nu interzicerea platformei.

| Whitte a răspuns:

Nu doar in preajma alegerilor, ci cu cateva luni inainte. Ca deja m-au innebunit cu parerile, sfaturile, indemnurile, etc.
Ca libertatea exprimarii e foarte prost inteleasa si aplicata la romani. Injurii, certuri, amenintari, raportari daca nu-i canti in struna. Eu ajunsesem sa fiu "prorus" desi vecinii din est mi-s dragi ca sarea in ochi. Romanii, pana nu vor fi educati, nu pot pretinde sa fie "liberi".

| LisaJulie explică (pentru Whitte):

Da. Libertatea de exprimare nu înseamnă amenințări și jigniri

| Beatrice011 a răspuns:

Buna! Eu personal nu sunt de acord dar, ar putea inspectori AnCom sa fie geana pe rețelele sociale si daca ceva li se pare putred, sa șteargă postarea ori sa o raporteze

| Frank51 a răspuns (pentru Beatrice011):

Nu ți se pare că un "inspector ancom" poate avea o perspectivă total opusă de legalitate la ceva ce tu definești putred? Ți se pare eficient ca un om să decidă subiectiv ce e putred și ce nu?

| Beatrice011 a răspuns (pentru Frank51):

Ma gandesc ca au ceva standarde, pe care sa le respecte, nu știu

| Frank51 a răspuns (pentru Beatrice011):

100% au. Întrebarea era dacă tu crezi că e ok ca un om să decidă ceva subiectiv. Eu personal aș tinde să cred că nu e ok.

| cyyprian a răspuns:

Sǎ fim pro libertate. Acum. depinde de fiecare individ cât de liber iși permite sǎ fie(mulți nu-și permit) laughing

| Georgescu993 a răspuns:

Pe rețelele de socializare nu ești cenzurat cum e la tv unde se face campanie pe fata din bani publici pentru unii