anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vă simțiți în siguranță pe internet? Considerați că la o simplă căutare găsiți automat informația adevărată?
https://abcnews.go.com/......p-59742365

15 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Da, ma simt in siguranta pentru ca stiu cum sa ma protejez. La o simpla cautare gasesc o buna parte din informatiile care ma intereseaza, nu toate sunt adevarate de asta incerc sa verific din mai multe surse, asa voi fi ceva mai aproape de adevar (niciodata 100%)

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Lostlyric):

Pe lângă toate astea legate de indexarea datelor, tot ce au făcut Facebook, Google, etc până acum, pe mine mă intrigă mai mult ce a spus ieri CEO-ul Google în fața congresului despre motorul cenzurat pentru China la care a recunoscut că au lucrat. Gândește-te cum ar arată (dacă nu arată deja, că eu am mari rezerve și legate de indexarea lor de acum) un sistem în care vezi doar ce vor ei.

| Lostlyric a răspuns (pentru anonim_4396):

Ah, deci, au facut-o oficial.
Eu cred cu desavarsire ca un om normal iese din orice raza de actiune si orice soi de "detectivism". Suntem mult prea neinsemnati in ecuatia generala si, cateodata, faptul ca aceste mari corporatii vizeaza anumite persoane are si avantaje. Multi si-au gasit un loc de munca datorita faptului ca au iesit in evidenta intr-un mod ortodox sau neortodox.
Tehnologia este ca un topor. Poate sa te taie sau te poate ajuta sa tai un lemn. Cel mai indicat ar fi sa nu-ti publici datele personale online. Am vazut conturi de FB cu nume reale, impartind pareri destul de taioase la adresa subiectelor politice, divulgand anumite conspiratii s-a.m.d., insa nimeni nu le are grija. Cred ca aceste corporatii au o putere mare de decizie doar in cazul unui pericol la nivel mondial.

anonim_4396

Nu contează că ești neînsemnat. Ideea e că influențează modul tău de a gândi, alegerile tale, lucrurile pe care alegi să le cumperi, votul tău.
Luna trecută 8 parlamente i-au cerut lui Zuckerberg să aducă clarificări în fața parlamentului britanic despre fake news-urile de pe Facebook și implicarea în alegeri...el i-a refuzat politicos.

| Lostlyric a răspuns (pentru anonim_4396):

Din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre, am fost influentati intr-o anumita masura prin diferite metode. Evolutia unei specii se manifesta inclusiv prin imitatie. De multe ori, si supravietuirea ei.
Acum stiu ca te-am luat de la daci si romani, dar... exista un sambure de adevar in toata treaba asta. Viteza informatiei si modul in care se transmite informatia in zilele noastre, nu are nici o legatura semnificativa cu faptul ca decizile noastre de zi cu zi sunt influentate.
Hai, baga o facebooceala si relaxeaza-te.

| Sn4k3 a răspuns:

Cum a spus si Dismally, o verifici din mai multe surse. Iar cat despre siguranta, daca stii sa umbli pe net, n-ai de ce sa-ti faci griji.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Sn4k3):

Și dacă motorul de căutare, cum ar fi fost în prototipul la care au lucrat ei, nu ți-ar permite alte surse?laughing

anonim_4396

Niciodată n-au putut fi influențate atât de multe persoane și atât de eficient.
Google face să apară majoritar site-urile de stânga în toată lumea.

| Sn4k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

As intra pe altul

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Sn4k3):

Genial!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu, sunt paranoica atunci cand fac screenshot-uri la stories pe Instagram, ca am auzit ca unele persoane pot vedea ca le stalkeresc crying(((.

| Thecurious a răspuns (pentru anonim_4396):

"Google face să apară majoritar site-urile de stânga în toată lumea."
Sintagma asta mi-a atras atentia. Ce motiv/motive ar avea Google?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Thecurious):

Motivele nu le știu, dar e un 'fact'.
Caută Trump pe Google și spune-mi câte site-uri de dreapta îți apar și câte de stânga în primele 3 pagini.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Thecurious):

Https://ei.marketwatch.com/......201_NS.png

Ai aici împărțirea lor ideologică, în caz că nu cunoști.