| Lacramioare a întrebat:

Am discutat astăzi cu un coleg pe tema editurilor de cărți. El susține că în viitor nu vor mai exista și că vor fi cărți doar pe aplicații de tipul scribd, reedit, amozon, etc. Dar eu mă gândesc că editurile nu au cum să dispară, deoarece cineva tot va trebui să le traducă și nu oricine o poate face ci doar cineva specializat. Plus că mai este și dreptul de autor și nu poți traduce o carte în limba română fără acordul autorului. Eu susțin că dacă ar fi cum a zis colegul meu, cel mult editurile se vor muta în mediul electronic, adică nu vor mai publica cărți fizice ci doar cărți electronice. Iar întrebarea mea este care este părerea voastră despre asta, dar vreau să-mi aduceți argumente solide nu de tipul celor pe care mi le-a dat colegul meu. Răspunsul vostru este foarte important pentru mine, deoarece eu mă gândeam ca după terminarea facultății să-mi deschid o editură de cărți. Eu acum sunt în ultimul an de liceu. Mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Kyttynna a răspuns:

Eu nu imi pot imagina o lume fara carti. In primul rand toata ziua stau cu ochii numai in ecrane, calculator, telefon, tableta, televizor. De citit carti am citit atat fizice cat si electronice, si ce am citit electronic si mi-a placut mi -am dorit sa o cumpar sa o am in biblioteca pentru a o reciti. Cartea are un farmec aparte. Uite, si atlasele, nu mi le-as inchipui sa le citesc electronic fara sa rasfoiesc fizic printre imagini. Daca vreau sa recitesc fragmente din carti a caror pagini le-am retinut o pot face mai usor pe o carte decat electronic. Cartile pentru copii, povestile, cele de colorat le rasfoiesc, le cerceteaza, descopera ceva uimitor pagina cu pagina, poate ceva nou, ceva atractiv.

2 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Profitul unei edituri este... discutabil; dar catrea tiparita nu o sa dispara! Argument: formatul electronic poate fi deteriorat, sau poate sa dispara din cauze pe care le poti identifica singur

Bula
| Bula a răspuns:

Ai dreptate!
Editura nu este si tipografie. happy
Editura duce cartile de la forma de "manuscris" a autorului pana la forma de "bun de tipar", adica forma finala si inregistrare.
Daca nu se vor tipari, cartile electronice vor putea fi codate intr-un fel, sa fie citibile pe un singur- sau un numar limitat de dispozitive.
Insa nimeni nu ma poate impiedica pe mine sa nu urc pe un site o carte electronica intr-un format comun (de exemplu pdf), care sa se poata descarca si citi pe un dispozitiv oarecare (calculator, telefon etc.).