|

Buna.As dori si eu o lista cu carti care sa merite sa fie citite?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Dante Alighieri - Divina Comedie
Joseph Conrad - Nostromo
Albert Camus - Străinul
Emily Bronte - La răscruce de vânturi
Jane Austen - Mândrie şi prejudecată
Nikolai Gogol - Suflete moarte

Sunt doar câteva din cărțile pe care ți le recomand happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca lista poti singur sa ti-o stabilesti in functie de vocatia ta. Unii prefera carti de drumetii, altii carti de bucate, altii de politica, altii de istorie, filozofie, literatura, arta, critica, legislatie, basme, amintiri din puscarie ale puscariabililor romani sau straini.
Singur va trebui sa rasfoiesti din fiecare, cand ai ocazia sa o faci si sa-ti alegi ce te atrage mai mult! Mie spre exemplu imi place Dostoievskii, asta dupa ce am rasfoit o gramada de prostii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stephen king:
sub dom
cimitirul animalelor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna!
Chris Simion- Ce ne spunem cand nu ne vorbim. (Un diagnostic fatal o determină să o ia la fugă şi să se ascundă. Fără nicio explicaţie. Îşi abandonează iubitul, părinţii, prietenii... tot. Pleacă din ţară ca să-şi trăiască sfârşitul într-o singurătate deplină, scriind mail-uri pe care nu le trimite niciodată. După doi ani, îşi reface analizele. Verdictul medical are efect de dinamită. Anulează toate aşteptările. E sănătoasă tun, fără urmă de neoplasm, prin urmare, în viaţă. După doi ani în care a dansat tango cu moartea, revine în povestea din care evadase, dar nu se mai identifică profund cu nimic. Acvariul cu lumea ei de demult, cu peşti-emoţii, cu scoici-amintiri, cu gânduri-nisipuri, cu plante-vise, mediul ei vital de mai înainte, se dovedeşte a fi acum ceva banal, deloc esenţial, foarte simplu de înlocuit. Singurul lucru cu care rămâne după această jupuire e sinele. Dacă primul diagnostic a fost greşit sau dacă şi-a inventat povestea doar ca să fugă de realitatea în care era... nu mai contează atâta timp cât, însoţind-o pas cu pas pe drumul ei, ne-am făcut ţăndări ca să ne recompunem, am minţit ca să descoperim adevărul, am urât ca să aflăm iubirea adevărată, ne-am pierdut definitiv ca să îl regăsim pe Dumnezeu pentru totdeauna. )

Mihail Drumes- Invitatie la Vals.
Marc Levy- Unde esti?
Paulo Coelho-11 minute. e vorba despre o anume Maria care din dorinta de imbogatire devine...
Paulo Coelho- Adulter. o femeie pe nume Linda, casatorita cu doi copii, ajunge sa isi insele sotul cu primul ei prieten.
Chris Simion-40 de zile.
Cecilia Ahern- ps, I love you. O tipa caruia ii moare sotul.
Mihail Drumes- Scrisoare de dragoste.
Mircea Eliade- nunta in cer.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă o călătorie în centrul pământului, două zeci de mii de leghe sub mari(JULES VERNES) şi dacă vrei să încerci jurnalul unui puşti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti recomand Jurnalul lui Stefan sunt 3 volume in total, eu le-am citit si am invatat foarte multe lucluri din acele carti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti recomand Campionul Greilor de Jack London e un singur volum. P.S Mie nu imi place sa citesc insa cartea chiar e super

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează