| Lizzu a întrebat:

Buna happy

Ce gen de carti preferati?
Sunteti in cursul lecturarii vreunei carti la momentul actual? Daca da, cum se numeste?

39 răspunsuri:
| Chαяtreux a răspuns:

Horror

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bn, eu prefer mai mult romane ca: Enigma Otiliei, povara bunatatii noastre s.a

| Euletitia a răspuns:

Buna! Mie imi plac mult romanele de dragoste, cele cu substrat psihologic, uneori si cele de actiune si aventuri sau cele de fictiune istorica. In general, citesc literatura clasica, operele autorilor conscarti(Syendhal, Flaubert, Margaret Mitchell, Sienkiewicz, surorile Bronte, Eliade, Camil Petrescu, Ionel teodoreanu, Gib I. Mihaescu, cella Serghi etc). Acum citesc un roman de dragoste al lui Drumes, considerat a fi un roman cmercial, insa mie chiar imi place. Este vorba de "Scrisoare de dragoste", un roman usopr de citit, cu un stil destul de banal, dar u subiect totusi atractiv, insa nu e la fel de frumoasa, palpitanta si emotionanta ca alta opera celebra a lui Drumes, "Elevul Dima dintr-a saptea", pe care am citit-o prima data acum vreo 4 ani si de atunci am reciti-o de vreo 5-6-7 ori, nici nu mai stiu numarul si de fiecare data mi-a ramas aceeasi impresie placuta. Tu ce citesti in momentul de fata?

| Lizzu explică (pentru Euletitia):

Ce frumos happy
Am vrut sa comand "Scrisoare de dragoste" dar inca nu m-am decis. Dar "Invitatie la vals" tot de Drumes,ai citit?

Eu citesc "Cartea lui Ian Inteleptul, apostolul din golful indepartat" de Bujor Nedelcovici. Nu stiam acest autor dar cartea mi-a venit in drum prin cineva. happy E foarte interesanta, trateaza societatea dura si rece paralel cu credintele intime ale individului, e un fel de filozofie si psihologie, ador happy

| Euletitia a răspuns (pentru Lizzu):

Buna! Am terminat in seara asta "Scrisaorea de dragoste" si m-a cam marcat, ce sa spun. Cand am imprumutat cartea aceasta de la biblioteca am imprumutat si "Invitatia l avls" si incep sa o citesc de maine. Tu ai citit-o deja?

Nu happy dar am citit rezumat pe internet si mi se pare interesanta happy o voi citi sigur.

Lectura placuta!

| MrAnderson a răspuns:

Salut,

In special citesc politiste, SF, sau orice forma de literatura de anticipatie.
Momentan lecturez Robotii de pe Aurora, de Isaac Asimov.

| Lizzu explică (pentru MrAnderson):

Wow happy superb. Eu din pacate nu am citit nimic de Asimov,doar am vazut filmul "I, Robot" si m-a lasat pe ganduri mult timp happy dar cred ca romanul e mult mai frumos.
Romane SF am citit,primul meu roman SF a fost " LUMEA INVERSA" de Christopher Priest, anul trecut. Foarte frumos a fost, iti punea mintea pe jar, aveau loc evenimente ciudate, imi place science-fiction.

| Korman a răspuns:

Detective.Da sunt in cursul unei lecturari.Cartea se numeste "Maigret si taverna de pe malul Senei"

| Alexsiatit a răspuns:

1.Recomand cu caldura editura "Curtea veche" pentru toti acei care cauta "in afara" ceea ce salajuieste de fapt in misterele subconstientului UMAN.
2. Recitesc Jeff Keller- Atitudinea este totul Ed. 2008
Alexsiatat

| Lizzu explică (pentru Alexsiatit):

Mersi happy

Pare psihologic?

| Alexsiatit a răspuns (pentru Lizzu):

Daca prin al tau: "pare psihologic?" te referi la "Atitudinea este totul", atunci hai sa-ncerc sa-ti "desenez" cate ceva:
esenta cartii este prezentata in trei PARTI, care in mod progresiv trezesc treptat interesul cititorului, ca lectii. Lectia 1 se numeste "Atitudinea este fereastra ta catre lume" si are drept moto: "Este mai bine sa te mentii curat si stralucitor; tu esti fereastra prin care trebuie sa vezi lumea."
Uite ceva ce merita amintit: Fie crezi ca poti, fie crezi ca nu -AI DREPTATE!
As mai recomanda de la aceeasi editura "Puterea prezentului"-Eckhart Tolle.
Alexsiatat

| Lizzu explică (pentru Alexsiatit):

Mersi, intr-adevar interesant happy

| Alexsiatit a răspuns (pentru Lizzu):

Nu este doar interesant LiZa ci chiar foarte adevarat! Lecturand astfel de carti, intelegi mult mai mult cat de putin "folosim" noi, din ceea cu ce ne-a inzestrat Dumnezeu. Totul sta ascuns in misterul nostru subconstient si cind vom intelege asta, poate vom reusi sa "trecem" intr-alte "sfere" ale manifestarii...Alexsiatat

| acidickiddo a răspuns:

Hello! Io sunt genu` care citeste din an in paste dar..si cand citesc, citesc ceva bun.Prefer sa lecturez carti science fiction, politiste, de aventura, romane sau carti de genu` celei pe care inca n.am terminat.o de citit.Se numeste,, Bomba drogurilor,,.Mi se pare foarte captivanta.Si sincer, daca ma intrebi, nu stiu cine a scris.o deoarece este destul de veche si coperta este cam stearsa big grin. Anyways, cartea este tradusa de un roman, ea fiind de fapt o scriere a vreunui autor american.

| Lizzu explică (pentru acidickiddo):

SF imi place si mie, dar numai ca iti cam face mintea varza si trebuie sa ai o stare anume si concentrare sa citesti SFhee hee

| acidickiddo a răspuns (pentru Lizzu):

De acord cu tine.O carte SF pe care am citit.o de curand se numeste Antologie SF.Niste povestioare insirate de diversi scriitori, pline de ciudatenii si mister big grin.U must be in mood to read such book, hahah.Mare lucru n.am inteles din ea, dar a fost captivanta laughing

| Metalbrain a răspuns:

Ca genuri, prefer SF, politiste, psihologice. Momentan citesc Orcii de Stan Nichols happy

| Lizzu explică (pentru Metalbrain):

Fantastic? happy frumos

| PionInJoculVietii a răspuns:

Recent am terminat de citit seria "Micutele Mincinoase" si mi s-a parut super. De asemenea, am auzit ca si serialul e la fel de fascinant, dar cum nu am timp sa-l vizionez ma multumesc cu lecturarea ei. Ti-o recomand si tie. Are un final TOTAL neasteptat. Iti recomand si cartile lui Cella Serghi. Sunt atat de romantice si de interesante. Nu ma satur de ele

| Lizzu explică (pentru PionInJoculVietii):

happy Mersi mult.
Aici m-ai atins in punctul sensibil. Am citit Cella Serghi "Mirona" si "Panza de paianjen", le-am adorat, dar din pacate nu le-am citit pe toate. As vrea sa continui candva cu "Iubiri paralele"."Mirona" a fost de departe romanul meu preferat de la aceasta. happy

| PionInJoculVietii a răspuns (pentru Lizzu):

Am adorat-o pe Minora. Si "Iubiri paralele" tot de Cella Serghi e scrisa?

Da, sigur happy uite aici, e pe un site de librarie online, acestea ar cam fi cartile scrise de Cella. Nu stiu daca sunt toate sau nu. Dar cred ca da. happy

| PionInJoculVietii a răspuns (pentru Lizzu):

Multumesc mult happy

Cu placere happy

| Euletitia a răspuns (pentru Lizzu):

"Panza de paianjen' am citi-o si eu si e, intr-adevar, un roman exceptional...un stil unic, o tema clasica inedit abordata, cu toata gama de sentimente a femeii ce oscileaza intre iubirea ideala, adolescentina si imposibila(Petre Barbu), viata linistita si sigura alaturi de sot(Michi Ioanescu) si voluptatea traita alaturi de amant(Alex), reusind in final sa se detaseze de toti si sa-si gaseasca alte repere in viata, cum ar fi cariera sau ajutorarea celor necajiti(electricianul Dragos si familia lui). Cella Serghi este intr-adevar un mare nume al literaturii romane interbelice, fiind comparata de critica literara chiar cu Margaret Mitchell(romanul ei, "Pe aripile vantului", a fost si va ramane cartea mea preferata).

Adevarat graiesti happy

| pufipuf a răspuns:

Hei happy
Cam de toate, in general citesc romane.
Acum citesc un roman " Vraciul ". e foarte tare, e despre un tip care era doctor avea faima familie, tot ce vroia, dar sotia l-a parasit si a luat si copilul lor cu ea, el a facut o amnezie, sotia a murit, iar fata a ramas orfana. si pana la urma se reintalnesc tatal cu fiica si ma rog. e frumoasa cartea happy
Sau poti citi "talismanul norocos ". e vorba despre un fel de soldat ce a gasit poza unei femei intr-i balta cu noroi, si a luat-o, si intr-un fel s-a indragostit de tipa aia si in misiunile lui ii purta noroc happy.

| Lizzu explică (pentru pufipuf):

Mersi happy in ultima parte din ce ai scris imi suna foarte familiar, era un film despre asta happy si chiar l-am vazut, dar nu-i mai stiu titlul din pacate.

| Geo123miha a răspuns:

Buna! Eu prefer cele de actiune sau aventura pentru ca te tine in suspans! Iti recomand mai intai sa vezi ce fal de persoana esti tu si apoi sa intrebi bibliotecarul de genul de carti care l-ai descoperit vazandute pe tine! Eu asa fac!

| Lizzu explică (pentru Geo123miha):

Da,mersi pentru sfat, dar eu nu caut carti, am citit si citesc una acum, vroiam doar conversational. happy

| andreeabigu a răspuns:

Buna kiss ...si eu citesc carti si imi place sa citesc carti ....eu de obicei citesc "romane" dar depinde tie ce iti place

| Lizzu explică (pentru andreeabigu):

Mie la fel, romane happy, dar ce gen? sau nu tii cont?

| Korman a răspuns (pentru Lizzu):

Am spus genul:"detective"

| Lizzu explică (pentru Korman):

Era pentru andreeabigu intrebarea...

| pufipuf a răspuns (pentru Lizzu):

Nu prea :d. Nu trebuie sa fie un anumit gen ca sa imi placa. Adica daca aud ca cineva citeste un roman si e tare, il citesc si euhee hee.

| andreeabigu a răspuns (pentru Lizzu):

Eu nu tin cont de care o fi doar sa imi place sa stiiwinking

| Lizzu explică (pentru andreeabigu):

Ok happy

Întrebări similare