| LoveTenis a întrebat:

Buna!happy

Mi-ati putea spune va rog frumos un text sau un fragment de text in care sa fie personaj principal Mihai Viteazul? Multumesc ult tuturor si apropo funda!

Răspuns Câştigător
| ovidiu2295 a răspuns:

N vremuri grele, ban al Craiovei era Mihai Viteazul, fiu al lui Patrascu voievod.Tot de aici, desprindem portretul lui Mihai Viteazul, cu insistenta asupra trasaturilor morale.Pentru credinta in Dumnezeu, dragostea pentru patrie, sinceritate, darnicie si statornicie, Mihai Viteazul este iubit de catre popor.Alexandru voda hotaraste sa-i ia viata, fiind invidios pe calitatiile acestuia. Mihai Viteazul afla ce i s-a pus la cale si fuge la Constantinopol.Este prins de oamenii lui Alexandru voda si adus la Bucuresti, unde este intemnitat.Alexandru voda ii grabeste executia, de teama ca poporul sa nu se revolte.Calaul,care initial trebuia sa-i ia viata,nu poate savarsi gestul; arunca satarul si fuge in multime. Oamenii au considerat aceasta intamplare ca pe un semn de la Dumnezeu,care a dorit sa-l tina in viata.
Autorul,Nicolae Balcescu,foloseste ca mijloace de caracterizarea atat caracterizarea directa,cat si pe cea indirecta.El este descris fizic ca fiind "un barbat ales si vestit si laudat pentru frumusetea trupului sau",insa autorul ii accentueaza trasaturile morale:"credinta in Dumnezeu","dragostea catre patrie","ingaduiala catre cei asemenea","sinceritatea,statornicia si darnicia ce impodobeau mult laudatul sau caracter","sfatul lui cel drept si priceput","cuvantul lui bun si imbielsugat","razbunatorul atat de mult dorit si asteptat". Numele personajului,Mihai VITEAZUL",sugereaza curajul,determinand o atitudine de admiratie si respect din partea cititorului.
Mihai Viteazul a fost o personalitate emblematica a poporului roman,ce a marcat trecutul istoric.El a fost primul domnitor care a reusit, pentru putin timp, sa uneasca Transilvania, Tara Romaneasca si Moldova, formand-se prima unire a principatelor romane

1 răspuns:
| AbcAbvc a răspuns:

Salut, incearca sa cauti pe google, poate gasesti ceva...

Întrebări recente