| AdrianBica a întrebat:

Ce imi recomandati sa citesc pentru ca sa-mi dezvolt inteligenta si sa fiu capabil sa dau raspunsuri elaborate?

Răspuns Câştigător
| Psychic a răspuns:

Iti recomand pentru inceput asta http://ro.wikipedia.org/wiki/Inteligen%C8%9B%C4%83
Daca citesti ce e acolo deja ai devenit mai inteligent. Daca stii sa aplici si sa inveti ce trebuie pe baza la ce ai citit acolo, esti si mai inteligent.
Cu cat stii mai multe cu atat stii mai bine.
Cineva spunea ca :"Calitatea informatiei este data de cantitatea informatiei".Se subintelege ca se da la o parte cantitatea care e "junk".
Bafta!

7 răspunsuri:
| Phoenixstar02 a răspuns:

Orice, dar in cantitati industriale.serios! orice citesti iti dezvolta limbajul.

| reihiuke a răspuns:

Frate, nu citi orice carte iti cade in mana ca te tampesti. Vrei sa iti dezvolti inteligenta sau sa dai raspunsuri elaborate? Daca scopul e sa dai raspunsuri elaborate, o poti face si fara sa intelegi nimic.

| reihiuke a răspuns:

Crezi ca inteligenta depinde de cata informatie ai in cap? Exista gandire filosofica, gandire teoretica si gandire practica. Poti gandi logic despre anumite lucruri si sa spui numai bazaconii. De ce? Pentru ca nu ai o vedere de ansamblu. Si asta nu se face numai cu gandirea si primirea informatiei din carti. Asa cum nu poti intelege din carti cum miroase un trandafir. Te poti uita la fotbal si sa-ti dai cu parerea ce trebuie facut, dar pentru a fi un bun jucator, trebuie sa joci, sa fii implicat. Altfel, ori vei zice numai bazaconii, care dpdv logic sunt corecte, ori vei zice anumite chestii dar care nu se pot sau nu le poti pune in aplicare. In astfel de cazuri, gandirea este de pomana happy Incearca sa intelegi ca gandirea de una singura e doar un proces, o functie iar intelegerea nu vine numai din ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde in ce clasa esti. Zi-mi si iti zic carti!

| stresat a răspuns:

Orice carte.

| AdrianBica explică:

A 12-a

| whiteOdrink a răspuns:

Citeste orice carti in cad in mana, nu trebuie sa citesti neaparat carti universitare sau studii academice pentru ca nu esti capabil sa le intelegi, trebuie sa citesti in primul rand cartile care ti-au fost date la scoala si apoi cauta ce te intereseaza, citeste de autori straini, citeste studii : Jose Ortega y Gasset "Studii despre iubire", citeste carti de psihologie. Eu asa am facut si mi-am imbogatit limbajul si evident vocabularul! Pune-ti mintea la contributie citind lucruri frumoase si interesante