| laSoledad a întrebat:

La cititul unei carti (nu tehnice), ce aspecte/ elemente sesizeaza mai usor un om care a studiat literele fata de un simplu cititor? Un om care a studiat literele cum procedeaza sa o inteleaga si sa o retina mai bine? In ce sens acesta vede opera/cartea diferit spre deosebire de un simplu cititor?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Imi amintesc ce-a zis Plesu, ca a citit carti extrem de importante pentru cultura europeana iar dupa ani de zile nici macar nu isi amintea ca le-a citit, singura dovada ca o facuse fiind faptul ca facuse insemnari pe ele.

1 răspuns:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da, eu asa cred.
O persoana care studiaza la litere, in cea mai mare parte, (am aici langa mine una toata ziua :3 ) isi subliniaza cuvintele, pune stickere, noteaza cuvintele si toate cele (si nu indoaie colturile). Dupa sta sa invete anumite cuvinte si... nu stiu exact toate procesele.
Inainte citeam carti "practice" care te dezvolta, dupa care... am fost transformat si obligat sa citesc si carti de dragoste, romane si asa am ajuns sa ma axez si pe alte genuri de carti.
Si acum, le citesc si atat. Nu notez nimic, poate mai raman cu anumite cuvinte citite, dar posibil sa le uit (cel mai probabil).

In rest, expresivitatea si modul in care autorul scrie cartea sunt sesizate cred la fel de bine de ambele genuri de cititori. Nu iti trebuie un anumit studiu sa intelegi cat de bine este descris un obiect sau un fapt intr-o carte.

Doi bucatari pregatesc acelasi fel de mancare in doua moduri diferite, dar il mananca in acelasi fel.