| Bartic_Denisa_Miruna_1995 a întrebat:

Salut. As vrea niște idei de texte care sa aiba ca temă comună școala si care s-ar putea asemăna cu un text in care este vorba despre intrarea la scoala cu ajutorul unor cunoștințe (rude, prieteni de familie etc)

5 răspunsuri:
| wj a răspuns:

Salut!
Incearca sa cauti texte de etica si integritate academica, ceea ce cauti tu se potriveste de minune. A fost o jurnalista care a scris o carte despre asa ceva, dar imi scapa numele cartii si a scriitoarei.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Cismigiu & comp? Poate si Poveste Frindelului. Sau Numai cu fiica mea. (ma gandesc la faptul ca parintii fetei au trebuit sa ii gaseasca o scoala noua si ca fetita nu voia sa stea singura la inceput, iar mama a trebuit sa mearga cateva zile cu ea si sa stea acolo). Altceva chiar nu stiu. Imi poti spune te rog titlul textului, poate am alte idei?

| wj a răspuns (pentru rosessunflowersandlillies):

Ti-as fi dat exemple daca mai tineam minte. Am facut etica si integritate academica la master, si majoritatea discutiilor se invarteau pe langa subiecte de genul asta. Scriitoarea era o jurnalista din Bucuresti care povestea de nepotismul din scoala romaneasca (mai exact universitati, daca bine imi amintesc.) Am avut cartea in mana dar sincer nu mai tin minte. Cartea a fost scrisa de cel putin 2 ani. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Poate poti cauta texte in alte limbi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Prima ședință cu părinții, când le cere bani pentru fondul clasei.

| Bartic_Denisa_Miruna_1995 explică (pentru rosessunflowersandlillies):

Trebuie să asemăn un fragment din textul "Bacalaureat" de Ion Luca Caragiale (mai exact fragmentul unde doamna Caliopi in cere unei prietene sa vorbeasca cu profesorul fiului său si sa il roage să îl treacă la morală, pentru a putea intra la drept) cu un alt text literar.