| pastru009 a întrebat:

Scufita rosie si alte personaje idioate

Intr-o dupa-amiaza obisnuita,intr-un oras plictisitor, este o biblioteca.In biblioteca plina de praf,bibliotecarul Josh Leeds aseaza cartile vechi pe rafturi si se abtine sa nu stranute,deoarece e alergic la praf. Dupa ce termina, el se aseaza la biroul sau de langa usa de la intrare.Deodata intra Samantha, poreclita de catre bibliotecar "Scufita Rosie" deoarece intotdeauna poarta o scufie rosie si pentru ca este atat de frumoasa fetita.Se duce la bibliotecar si il intreaba:
-Buna dimineata domnule Josh.Ce mai faceti?
-Sunt bine,multumesc de intrebare.Tu?
-Doresc sa imprumut o carte.
-Desigur! Ce carte?
-O carte,domnule.
-Pai inteleg ca o carte,dar ce gen de carte?
-Orice gen de carte…doar sa fie o carte.
Bibliotecarul enervat si obosit deja, o intreaba din nou:
-Da..am inteles fetito ca trrebuie sa fie o carte ca doar nu un pranz McDonald’s,fiindca esti la biblioteca,dar zi cum se numeste!
-Pai…Mi se pare ca incepea cu T, titlul cartii!
Bibliotecarul enervat mai rau ca niciodata isi trage o palma de se inroseste.Samantha chicoteste.
Inca odata,bibliotecarul Josh intreaba:
-Cum se numeste cartea?
-Legenda lui Remus si Romulus.O aveti?
-Desigur ca o avem.
Se duse bibliotecarul repede,repede la un raft,in timp ce eu asteptam in fata biroului sau.
Scufita Rosie asteptat un pic,dupa, s-a dus dupa el sa vad ce face.Cand l-am zarit,era pe jos si scara pe el.L-am ajutat si l-am intrebat cum s-a intamplat una ca asta:
-Ei bine…m-am urcat,am vazut cartea si am luat-o.Dar se pare ca nu ai voie sa dansezi pe o scara, sa faci dansul victoriei.
El s-a ridicat foarte repede si a stranutat de vreo cateva ori.Era plin de praf.Samantha l-a intrebat daca se simte bine.El mi-a zis ca da si mi-a dat cartea in mana sa mi-o tin.S-a dus spre biroul sau ingust si mic,schiopatand dar incercand sa para victorios din nu stiu ce motive.
Samantha s-a dus sa se aseze la masa, cand deodata vine "Lupul". Numele lui real era Adam.Era un baiat destul de enervant si sacaitor.
Vine spre fetita si pe cuierul de langa masa unde statea ea era doar geaca ei.Adam incercand sa para machoman in fata mea,deoarece ma place, isi arunca geaca sa spre cuier si ca prin minune se prinde de una din ramurile cuierului.Dar cand a invartit scaunul de langa mine si dupa a incercat sa se aseze a cazut ca prostul.Am ras cu pofta si el rusinat s-a asezat repede si calm pe scaun.Eu m-am oprit din ras si am bagat capul in carte.
Bibliotecarul l-a vazut cum el si-a prins haina doar aruncand-o si a incercat si el acelasi lucru.Doar ca a fost o problema…el avea cuierul sau exact in dreptul ferestrei ce era deschisa si a ratat cuierul iar haina a iesit pe fereastra si a ajuns in mijlocul strazii aglomerata de masini.Rusinat,s-a temut ca l-a vazut cineva dar nu l-a vazut nimeni.
Au intrat doi batrani: o femeie si un barbat.Ei fiind casatoriti barbatul a lasat-o pe sotia lui cea in varsta sa intrebe bibliotecarul:
-Ma scuzati, domnule!
Josh era inca la fereastra uitandu-se dupa jacheta lui ca nici acum nu a zarit-o.
-Un moment doamna.Curat pervarzul de la fereastra.
-Desigur ca astept dar nu se stie niciodata cand o sa dau coltul.Am o boala grava si vreau sa caut o carte despre ea.
Bibliotecarul a si venit direct in fata doamnei ca si speriat de gloante.
-Ce boala aveti?
-Duceti-ma la raionul cu carti medicale ca am uiat numele bolii.
Bibliotecarul facea intocmai.
Cat despre Samantha si Adam…au plecat fiindca Samantha s-a plictisit de carte deoarcere nu avea nicio poza.Iar indragostitul de Adam a urmat-o.
Si in cele din urma a venit ora inchiderii,iar cei doi batrani au plecat posomorati,fara sa gaseasca cartea despre boala femeii. Bibliotecarul a iesit din biblioteca, incuind usa dupa el.Langa usa el a observat un semn de proaspat spalt pe jos.A zis:
-Ha! Degeaba pui semnul acesta ca nu ai cum sa cazi!
Cativa pasi mai incolo "bang!" direct pe scari pana jos.

Sper sa va faca sa radeti.Am avut eu de compus o sceneta pentru la scoala si a trebuit s a fie una amuzanta. Sper sa va placa si dau funda celui care spune care este partea lui favorita.

Răspuns Câştigător
| bulbulica a răspuns:

Folosesti persoana I si imediat persoana a III-a, de cateva ori nu anticipam de ce spune ca Adam e indragostit de narator care e omniscient din cate am citit... nuprea are logica la unele paragrafe, se poate si mai bine daca furi cateva citate din carti, romanele politiste au foarte multe detalii si te vor ajuta sa o "impopotonezi" putin ca sa pana mai naturala, in rest... eh, merge happy, genul pasoptist : scrieti baieti, doar scrieti. Daca vrei o carte amuzanta : trei pe doua biciclete - jerome k. jerome happy, sper sa te ajute

1 răspuns:
| KillerGremory a răspuns:

A fost bunicica pentru inceput dar alta data citeste-o de vreo 2/3 ori inainte ca am fost putin debusolat la inceput. dar in rest ce sa zic a fost buna