| MihaiTurlea2101 a întrebat:

Știe cineva cuvinte mai complexe pe care le-aș putea folosi, nu doar în compuneri, dar și în vocabular? Dacă da, puteți să îmi dați câteva?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti folosii cuvinte complexe si elevate fara sa le cunosti sensul, iar ca sa le cunosti trebuie sa le descoperi singur citind mult, foarte mult chiar, cam tot ce-ti pica in mana, carti d e literatura in special, de geografie, economie, politica samd.

Nu te ajuta pe tine cu nimic, daca noi iti spunem cuvinte "ciomplexe" sau termeni elevati, fiindca tu oricum nu le cunosti sensul si nu le poti folosii.
Acest lucru nu se poate folosii de la altii, ci tu singur trebuie sa sa descoperi cuvinte noi, sa le intelegi sensul in contextul frazei citite, ca apoi sa-l poti folosii in anumite compuneri.

| Fatamuntilor a răspuns:

Mihai,doar daca citesti mult poti invata cuvinte noi.Pentu ca fiecare cuvant e folosit intr-un anumit contest.Si degeaba iti spuneam noi un cuvant, daca tu nu ii cunosti sensul si nu stii cum sa il folosesti.

| PedoBarbie a răspuns:

Trebuia să le mai știi și tu tot din cărți sau școală sau net acele cuvinte mai ales dacă te referi la română.

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

Cănd vrei să folosești un cuvănt, oprește-te inainte să-l spui și caută un sinonim. De exemplu dacă vrei să spui SUCCES.
Sinonimele sunt - izbândă, reuşită, ispravă. victorie etc.
Sunt sigur că găsești sinonime in orice cuvănt.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Degeaba le folosești dacă nu le știi sensul. Poți părea cringe. Mai bine citești cărți și asimilezi pe parcurs.

| sweetys a răspuns:

Poti sa iei la rasfoit un dicționar de sinonime. De acolo sigur o sa ieși mult mai bogat in vorbire. Cand nu ai ce face, il deschizi la o pagina oarecare si citesti cuvintele de acolo si vezi cu ce alte cuvinte pot fi inlocuite si in ce context. Cred ca e cea mai simpla modalitate de a-ți imbogati vocabularul.

| Dandiiiiiiii a răspuns:

@@Violeta!
In principiu ai dreptate.
Dar tocmai tu iti permiti sa dai lectii de limba romana?
Tanarul a avut o greseala de tastare si l-ai "taxat" imediat. Pe cand tu, in mod repetat iti bati joc de limba romana si de gramatica ei.
Nu mai "folosii" doi de "i" in orice context. Pune mana si citeste, invata, scrie CORECT, apoi sa dai lectii.

Răspuns utilizator avertizat