| Billieeeeeeeeee10 a întrebat:

V-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați explica procedeul prin care se scrie o poezie dar să fie unul cu pași de înțeles. Vă mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| NicusQr a răspuns:

Redactarea unui text poetic nu este ceva foarte dificil, aşa cum crede multă lume. Scrierea unei poezii înseamnă de fapt: JOC DE CUVINTE JOC DE SUNETE pentru a exprima emoţii, sentimente, a descrie natura sau orice alt lucru care te­ar putea interesa…! Iată câteva "reguli" care te pot ajuta: 1­ ALEGE subiectul despre care vrei să vorbeşti (în baza problemelor tale sau a intereselor, etc.); 2­ SCRIE pe o hârtie toate ideile (care se referă la subiectul ales) aşa cum îţi vin în minte; 3­ AŞTEAPTĂ câteva zile…apoi reia ideile, ELIMINĂ pe acelea care ţi se par inutile şi ÎNCEPE SĂ SCRII dând o ordine ideilor şi conceptelor; 4­ FĂ pe cât este posibil "ECONOMIE" de cuvinte (aminteşte­ţi că poezia nu e o temă pentru acasă!); ELIMINĂ articolele, adjectivele, pronumele şi verbele care, nemodificând semnificaţia a ceea ce vrei să exprimi, rezultă a fi superflue (pentru aceasta trebuie să reciteşti de mai multe ori textul şi să te joci cu cuvintele); 5­ Încearcă să dai cuvintelor un RITM, un SUNET, o MUZICA (apoi utilizează, fără a fi obligatoriu, "rima"). Îţi prezentăm drept exemplu un text poetic realizat de un tânăr ca tine: Redactarea iniţială Redactarea finală "Am auzit (un mieunat "Am auzit printre muri şi ascuns) printre muri un motănel". (era) un motănel" ACUM TOTUL DEPINDE DE TINE! SPOR LA LUCRU ŞI DISTRACŢIE PLĂCUTĂ! AŞTEPTĂM POEZIILE TALE…

| Billieeeeeeeeee10 explică (pentru NicusQr):

îți mulțumesc!

| NicusQr a răspuns (pentru NicusQr):

Multumesc si eu pentru funda.

6 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Ai talent și inspirație, scrii.
Nu le ai, nu scrii.

| StrongHeart a răspuns (pentru DemonLord):

De acord, multa multa inspiratie si rabdare sa scrii versuri.
Eu scriu versuri de foarte mult timp(in engleza) si am anumite momente in care totul e cum trebuie, se aliniaza planetele sau ceva laughing atunci iese ce e mai bun, apoi 90% din timp iese gunoi.
Si nu m-as considera niciodata un poet.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Poezia se scrie daca o simti. Punct.

| împreunăfacembine a răspuns:

Bună,

Nu vreau fundă și nici nu o cer pentru că nu știu când de la subiect voi fi, dar voi încerca.

Eu am inceput sa scriu poezii prin 2016 si tot ce am facut a fost sa imi impart gandurile si sentimentele iar singura regula de care am tinut cont a fost sa rimeze versurile.

Seara faina!