| eu_9968 a întrebat:

Buna:*care este diferenta dintre hip-hop si rap? vreau sa inteleg odata pentru totdeauna si sa nu ma mai contrazic cu toata lumea ca nu exista nicio diferentalaughing

5 răspunsuri:
| dienuk a răspuns:

Pai in primul rand ar fi o diferenta de ritm si stil, dar.
Rap = gen muzical in care versurile sunt livrate la modul recitativ pe un fond instrumental mai mult sau mai putin elevat, mai mult sau mai putin accesibil (avem de'a face cu o gramada de subgenuri - jazz hiphop, abstract hiphop, old school, trip-hop, hard core, gangsta, dirty south, etc.) Ultimele doua subgenuri se regasesc mai mult in mainstream (rap comercial).
Hip-Hop = cultura care'si are radacinile la sfarsitul anilor 70 si care e formata din 4 elemente: DJing, MCing, Graffiti, Break Dance. Primele doua elemente alcatuiesc MUZICA RAP. Mai exact MUZICA RAP este inclusa in CULTURA HIP-HOP si prin generalizare sau abuz de limbaj mai este denumita si MUZICA HIP-HOP. Nu exista absolut nici o diferentiere intre hip-hop si rap, muzical vorbind.

| virusel a răspuns:

Simplu rap'ul este muzica, iar hip-hop'ul este cultura celor ce canta rap

| Dodolo a răspuns:

Hip hop e ce traiesti, rap e ce asculti.
hip hop e cultura
rap e un gen muzical, face parte din hip hop ca si beatbox, breakdance...
te-ai prins? big grin

| patricCia a răspuns:

Hip-hop-ul nu se asculta, se simte! Atat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am intrat din greseala aici cautam ceva si nah sincer nu am invatat la scoala de dj asa ceva dar parerea mea este ca sunt egale intr. un fel iar in altul zic ca hip.hop-ul este diferit ca are sunetul trist uneori si vorbele muldare iar la reeap este diferit are sunet gros (bass)la inaintare si sunetul la efecte care se aud mai greu ex. reeap :50 cent si, hip hop :ombladon: noapte buna bucuresti diferenta nu este poate era odata si reaparul nu vine de la muzica reep vine de la un cartier din america care ascultau numai hip-hop sau reeap cum zici tu ...si in acel cartier erau si rockerii si denumirea au pus-o rockerii ca doar nu putea sa zica ce faci ma hip.hopulelaughing o zi placuta si zii la colega ta sa nu te mai f_ta la cap cu intrebarile astea zii sa o tina pe a ei.