| IL0VEDINER0 a întrebat:

Buna. Am si eu o intrebare. De ce atat de multe femei, promoveaza pe retelele de socializare cat de frumos si usor este sa ai copii, postand doar partile frumoase din viata?
Vezi o postare in care se imbraca toata familia asortata, in care mama se lauda cat de bine isi creste copilul, cat de usor ii este si cat de cuminte este el, si mai jos vezi " ce pun in bagaj, imi las copilul 5 zile consecutive la bunici".
Nu "urasc" copii, urasc mamele care spun doar parte frumoasa a povestii. Nu spun si cata responsabilitate ai, si cate nopti nedormite, cate crize si tantrum-uri au.

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Acu ai descoperit ca pe retelel sociale se posteaza doar ce da bine?

| IL0VEDINER0 explică (pentru suntserios):

Nu, acum vad cat se exagereaza si imi doresc din suflet sa se termine toate aceste prostii

Bula
| Bula a răspuns:

Exista oameni optimisti, pesimisti si realisti.
Depinde de educatie si de anturaj.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Este atata ipocrizie pe retelele de socializare, iar tie ti-a picat fisa pe mamici.
Sunt atatia care se dau traineri motivationali/financiari, si de fapt sunt someri fara viitor, precum si "cupluri indragostite" care posteaza inele, buchete de flori si excursii pline de dragoste, desi apropiatii stiu ca ea se f te cu colegii de munca, iar el e un taran incult, care doar cheltuie cu ea laughing

Nu te mai pierde in internet, ca nu te ajuta cu nimic.

| LoveSleep a răspuns:

Pentru ca daca o repeta suficient de des, poate in sfarsit incep sa o creada.

| J0B0MAT a răspuns:

Eu sunt pe partea celor care promovează o viață fără copii a rețelelor sociale, nu prea văd pe nimeni că se bucură că are copii.Rețelele sociale au creat un fel de realități paralele, unora le apar majoritar lucrurile x, altora y, în funcție de ceea ce apreciază, cu ce interacționează fiecare mai des, chiar dacă sunt niște comentarii în care spui că nu îți place acel lucru, ori că te uiți la acele postări chiar dacă nu îți plac.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Stiu ca vorbesti de Lorena Serban, dar la modul general, se mint singure laughing
Normal ar fi sa fie exact cum e Lorena, sa ai ajutor din toate partile, nu degeaba expresia "you need a village to raise a child", niciodata nu am fost mai singuri ca in secolul asta, oamenii inainte traiau in comunitati, bune/rele cum erau, nu erau singure intre 4 pereti cu copiii. Jumatate din generatia mea a fost crescuta de bunici (1996), asa ca mi se pare inutila critica asta. Mie mi se pare ca vorbesc multe si despre partile negative, dar sunt ignorate sau criticate masiv, pentru ca multe tute cu vieti mizerabile au nevoie sa li se spuna ca sunt mame perfecte ca sa simta ca au facut si ele ceva in viata, asa ca fabrica tot felul de minicuni pe social media. Am cunoscut si eu cateva specimene care pe social media erau mame-model si cand rameneam f2f te speriau in ce depresia adanca erau si ce probleme aveau, sincer, nici nu mi-a trecut prin cap pana la ele cat de singuratica e viata de mama, ce cantitate neglijabila devii dupa ce se naste copilul, nu esti nici macar pe locul 2, esti locul 10, ca si un scutec e mai important decat tine laughing. Dar na, oamenii mint non-stop, e mai frumoasa viata fara social media si cu un cerc restrans de prieteni cu valori comune love struck

| Furnicuta000 a răspuns:

Si ce vrei sa faca? Copilul e deja acolo, nu poate sa scape de el, nu are altceva de facut decat sa-l iubeasca si sa-l ingrijeasca cum poate mai bine. Si exista mame care isi iubesc copiii mai mult decat orice, mame pentru care copiii sunt singurul lucru bun din viata lor pentru ca pe alte planuri sunt nefericite si isi indreapta toate resursele asupra lui si se lauda cu el. Nu o sa spuna nimeni ca e greu cu copil pentru ca o sa sara lumea sa zica "de ce l-ai facut daca te plangi" ceea ce probabil ca gandesti si tu. Oamenii isi posteaza pe net cele mai mari realizari din viata, iar pentru multi oameni asta inseamna cea mai mare realizare.
Eu nu am copii si nici nu stiu daca imi doresc dar pot sa inteleg

| tonyc7 a răspuns:

Ai dreptate. Majoritatea sunt asa. Vor ca lumea sa le vada doar,, fericirea", nu si problemele. Pe alea si le tin ascunse. happy

| Wukong a răspuns:

Tatic, hai sa fim sinceri, ca prea se invart unii dupa deget.

Femeile alea nu posteaza viata reala, posteaza filmul pe care vor sa-l creada lumea. Instagram nu e viata, e vitrinu’. Acolo totul e roz, copilul rade, sotul zambeste, toti asortati… dar dupa ce se inchide camera incepe haosul: plans, stres, oboseala, nervi, certuri, nopti nedormite. Dar asta nu da like-uri, asta nu vinde „familie perfecta".

Nu te lasa pacalit. Nu exista mama care „o duce usor". Alea care zic ca totul e frumos sunt fix cele care ascund cel mai mult. De aia si fug 5 zile cu copilul la bunici: ca sunt terminate, dar pe internet sunt zane.

Tu nu urasti copiii, tu vezi dublu standardul. Si ai dreptate: multe prezinta doar ambalajul, nu realitatea. Asa e internetul, frate: plin de poze perfecte si vieti rupte pe interior.

Nu te mai lua dupa ele. E doar marketing emotional. In viata reala, toate trag greu, doar ca unele mint mai frumos.

| angel6lust a răspuns:

E foarte greu să crești un copil.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru angel6lust):

Nu e ușor dar nici foarte greu. Și sunt o mulțime de bucurii și reușite presărate pe parcurs.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Tătic de fata și băiat. In primul rand cei că Furnicuta000 au zero înțelegere la capitolul acesta. Nu poți vorbi că înțelegi când nu ai trecut prin situația respectivă. Nu ai ce să înțelegi dom'le, nu ai nici cunoștințele nici experiența necesară. (Mă refer la Furnică).

Subiectul de care vorbești Ilovedinero, este doar parțial. Problema este mult mai amplă. Înainte de era platformelor sociale, foloseam (că oameni) internetul pentru emailuri, gaming și cam atât. Informația era atât de puțină încât găseai mai multa informație la bibliotecă. Oamenii socializau, se întâlneau, ieșeau la pădure. Acasă fiecare își vedea de ale lui, mai citea o carte, se gospodărea cum se pricepea. Dacă un prieten avea o Dacie îl admirai și abia așteptai să mergeți împreună undeva cu mașina.

In ziua de azi, accesul la informație a creat și îndoctrinați, obtuzi, stupizi, care se agata in doua-trri frânturi informaționale în semi-analfabestimul lor și propovăduiesc dezinformarea, prostia și crezurile personale prin intermediul platformelor sociale. Dacă la începuturi, ideea era bună, platformele urmând să faciliteze și să mediteze socializarea și interacțiunea dintre persoane, in timp totul a luat o cu totul altă turnură. Și nu una pozitivă. Lumea se ataca, se înjură, se face bullying și este foarte multa ură și invidie. Platformele sociale au inlesnit, fara sa vrea și lauda și afișarea financiara a unora, care mai mult sau mai puțin au fost luați drept exemplu primordial. Dacă în urmă cu 10 ani postări o imagine cu Dacia noua cumpărată erai lăudat, dacă postezi acum o imagine cu un Logan 2025 sar toți că atât ai putut fomistule, că ți-ai luat o troacă.
Ceea ce am vrut sa subliniez este comparația socială.
Și acum familia: nu are sens să îți spun cât de multe familii afișează o căsnicie și armonie și în spatele ușilor închise sunt certuri și divorțul bate la ușă. Oamenii sunt deosebit de frustrați. Frustrați că își doresc mai mulți bani și nu ii pot obține, frustrați de griji, nevoi și lipsuri, frustrați de ce afișează prietenii și ceilalți membri de familie pe social media, și construiesc din toate acestea termeni de comparație. Mămică cutare se afișează așa, cu familia fericita la 4 ace, ca să primească apreciere din partea celorlalți (majoritatea niste necunoscuți care nu dau doi bani pe ea). Oamenii caută validare, glorificare falsa din partea celorlalți pe social media doar pentru a se simți mai bine și în rând cu lumea. In spatele ușilor închise probabil că familia nu e deloc fericita, copiii au plâns 30 minute că nu doreau să se îmbrace pentru poza și s-au tipat și enervat prin casă.
Un om normal (dpdv social) nu caută validare pe rețele sociale și nici nu-l interesează dacă este sau nu apreciat. Azi toți sunt brusc foarte informați, deși în școală erau corigenți. Toți știu politica, economie globală și investiții, toți se pricep la infrastructura rutiera, la managementul bugetar, etc. Daca spui ceva, indiferent că ești pro sau contra, o armata de hateri sta la gatul tău. Dacă le-ai da arme comentatorilor de pe social media globală, în câteva minute te-ar înspăimântă liniștea care ar rezulta.

| Mustafaonur1997 a răspuns:

Fiindcă le vine mai ușor/acceptabil/preferă, să vadă partea frumoasă, ușoară a vieți.

Dar realitatea este că viața este Nedreaptă, cu mulți oamenii Nevinovați.

| PureceOvidiu a răspuns:

Bună,vreau sa vb ceva cu tine.ai Instagram?