| 12345abcde a întrebat:

in cazul nasterii la stat,este posibil ca partenerul sa asiste?! Evident,pentru suportul moral al mamicii, nu face nimic rau...insa...este permis sau nu?!

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cum adica la stat? Oriunde ar naste sotul, sau partenerul cum zici tu, are voie sa asiste.

| darrio2007 a răspuns (pentru darrio2007):

Scuze. Am pus gresit virgula. „Oriunde ar naste, sotul sau partenerul are voie sa asiste".

| 12345abcde explică (pentru darrio2007):

Stii ca sunt clinicile private si "statul", spitatul de stat...stiu ca la unele private,il lasa sa intre, echipat, doar sa stea acolo, sa fie o fața cunoscuta si pentru sustinere, sa ma tina de mana...azi am avut o experienta traumatizanta pot spune,sotul meu a fost dat afara de la ecografie fara sa faca sau zica nimic si am refuzat sa o mai fac. Pur si simplu i-a spus ca nu are voie,ca nu se face "in grup",exprimare de doctor. Auzi si tu! Abia intrasem in cabinet.Un medic nenorocit,Ionescu Tudor (Constanta).
Un frustrat. Un nenorocit! Alte cuvinte nu am... I-a spus ca nu are voie?!
Cum asa?!
Este sotul meu, copilul lui!
Are acest drept. Si ma gandeam in viitor, daca patesc ceva nasol in sala de nasteri, l-as vrea aproape. Am citit pe forumuri povestile unor femei care au fost jignite, la care s-a tipat si nu as vrea sa trec prin asa ceva!

| darrio2007 a răspuns (pentru 12345abcde):

Aici doctorul in cauza este un mârlan. Nu scrie nicaieri ca sotul nu are voie sa asiste la nastere si chiar si la ecografie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce nu se poate.
Zona unde au loc nașterile trebuie să fie sterilă, căci altfel femeia sau copilul nou născut se pot înbolnăvi. Dacă ai văzut prin filme, în vest sala de naștere are un perete de sticlă iar familia poate să asiste dintr-o sală alăturată vizionând prin acel geam mare. Apoi medicul și moașa trebuie să facă diverse manevre cu mama iar statul în jurul mamei al altor persoane ar deranja. Deasemenea, uneori nașterea este însoțită de dureri, mari. de strigăte, așa că prezența soțului în imediata apropiere poate fi traumantizantă pentru el, și să aibă tentația să intervină, ceea ce nu este cazul.

| AdelinaC a răspuns:

La stat sigur nu. La privat se poate