| AlexDorinel a întrebat:

Normal ca iar ma ameninta parintii ca nu stiu ce, ma rog e vorba de faptul ca am luat 7 la teza la romana azi.Mi-a zis ca ma meditez si ar trebui sa iau minim 9. Daca luam 8 nu-mi facea nimic.Deci ce **** e diferenta asa mare intre 7 si 8? Adica daca luam 8 ma lasa in pace.Mi-a mai zis ca daca iau 7 si la teza de la mate sunt mancat, ca cica toata vacanta de iarna nu o sa ma mai joc pe calculator si chestii de astea.Mai am si un 4 la fizica.Nu stiu daca la inceputul semestrului 2 cand arata notele din semestrul 1 o sa mai traiesc.Adica a facut urat pentru un **** de 7 la care verisoara-mea se mediteaza si ea si uneori ia note mai mici ca mine si parintii ei nu-i zic nimic.Ce e de facut? Mama nu m-a certat /batut, doar tata m-a certat putin.El crede ca toti suntem Eminescu.I-am zis eu odata, tu cum luai 5/6 asa iau si eu note mai mici de 8.La care el mi-a zis:Voi aveti acum si telefoane si internet si de toate, ar trebui sa stiti toti de 10.

p.s:Sunt clasa a 7a in caz ca va intereseaza.

Ce parere aveti?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca ai putea invata de 9 si 10, doar ti se fac toate poftele, cu telefoane, computere si asa mai departe.
Eu daca as fi in locul parintilor tai, ti-as lua PC-ul sau laptopul pentru 1 luna, pentru fiecare nota sub 8. In felul asta, ai avea o motivatie serioasa, sa inveti pe rupte.

| sierra1 a răspuns:

Dacă meditat fiind iei șapte, fără meditații cât ai fi luat?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bai, eu in clasa a saptea... "toata vacanta de iarna nu o sa ma mai joc pe calculator si chestii din astea" era normal. Ca nu aveam. Voi aveti mult mai multe chestii care sa va distraga decat avem noi, taica-tu se mira prost. Eu ma mir cum de nu picati bacul in proportie de 95%. Bine, daca s-ar da pe bune peste tot, ati pica macar vreo 75%.

| AliGab a răspuns:

Dragul meu, daca parintii te mediteaza ar fi frumos sa iei note mai mari. Si ei fac niste eforturi pentru binele tau, asa si tu depune efortul de a invata tot pentru binele tau. Sigur ca nu-i un capat de tara o nota de 7, dar este o nota mica pentru un elev care face meditație. Pe vremea noastra nu aveam nici calculator, nici internet, nici posibilitatea de meditatie si totusi se spunea ca "numai moartea poarta coasa" cand luam cate un 7

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai note mici, atunci cand vei dori sa intri la un liceu bun vei fi respins din cauza notelor. Vei putea merge la cele mai proaste licee unde vei fi coleg cu toti ciumpalacii. Ce sa zic, esti cam greu de cap daca si cu meditatii nu prea reusesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ano,mai bine intemeiaza-ti tu familia ta si educa-ti tu copiii cum crezi tu de cuviinta. "Daca ar fi copilul tau", uite ca nu e. Tu nici de mama nu esti buna. Daca erai tu maica-mea te impuscam cu mana mea chit ca faceam 25 de ani de puscarie. Fereasca D-zeu de o asa mama, Doamne Iarta-ma. Esti un specimen rar intalnit in ziua de azi. Hai, fuguta cu pâra la Cristina sa imi stearga comentariul pentru ca repede mergi cu nasul in batista la Cristina "Uite ce zice" huga-guga laughing precum copilul caruia i s-a furat galetusa.
Apropo, cum mai stai cu pensia de boala?

| theforceofgood a răspuns:

Încearcă să le explici părinților tăi că dacă vei lua note mari pe linie la toate materiile, nu te va ajuta cu nimic în viață. Există un citat de a lui Einstein care spune că „Educația este tot ceea ce ai uitat ce ai învâțat la școală". Deci, nu o să te ajute cu nimic acum dacă acumulezi acum o cantitate enormă de informații, dacă mai târziu le vei uita. Când vei avea o profesie sau o meserie când vei fi adult, vei activa doar într-un anumit domeniu. Așadar, degeaba înveți la toate materiile posibile, dacă în viață vei avea de a face doar cu un anumit domeniu în mod intens, iar cu celălalte doar într-o mică parte. Sistemul actual de învățământ a fost copiat de către comunisti după cel rusesc sau sovietic. În acest sistem se pune accentul pe crearea elevului bun la toate materiile, adică elevul universul. În acest sistem se pune accentul doar pe învățătură și nu se pune accentul deloc pe educația. Accentul primordial ar trebuie să se pună pe educația și după acea pe învățământ. Drept dovadă, acest sistem a scos aproape numai „monstri", oameni needucați, fără caracter, fără respect și fără niciun pic de responsabiliatate. Astfel, toti politicienii de ne conduc astăzi au trecut prin acest sistem care nu a reusit sa schimbe nimic în bine, infractorii, puscăriasi, criminalii din țara noastră toți au trecut prin acest sistem de învățământ bun de nimic. Tot prin acest sistem au trecut toți locuitorii acestei țări, care vor să aibă totul de-a gata, nu vor să miste un deget pentru a face o lume mai bună, nu au niciun de responsanbilitate; nu vor să pună mâna și să construiască o lume mai bună, preferă să stea în asa zisa „zonă de confort", vor să cadă totul din cer. Întreabăi pe ai tăi ce vor să facă din tine, un fizician care să construiască bombe atomica care să distrugă lumea sau să devii un om cu mintea deschisă, cu caracter și demn de admirat.

| ema2396 a răspuns:

Pai ei dau bani pe tine si tu nu esti in stare sa iti dai silinta? Ei muncesc pentru banii aia... Eu sunt cu cativa ani mai mare ca tine si in general luam note peste 8, fara meditatii. Aveam timp si de jocuri. Trebuie sa iti dai si tu silinta. Plus ca la liceu intri dupa medie, daca nu vrei sa ajungi la cel mai rau liceu pune burta pe carte.