| danmariusalexandru a întrebat:

Va rog am o mare problema! Sunt un frate grijuliu, eu pot spune despre mine ca nu sunt o persoana inteligenta dar in schimb fratele meu este cu siguranta analfabet la doar 12 ani. Nu stie sa citeasca, nu stie sa scrie si nici sa socoteasca nici cea mai mica adunare. Nu stiu ce sa ii fac, imi recomanda cineva un "medic" specializat in acest domeniu sau ceva specialist, nu stiu, va rog caut cu disperare ajutor. Nu imi doresc asta pentru fratele meu.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un psihiatru pediatru pentru a-i da niste pastile care stimuleaza memoria si capacitatea de a se concentra. Restul de atributii va revin voua pentru ca degeaba ia pastile daca nu invata. Trebuie sa il iei de la 0 si cu rabdare sa il inveti tot.

| danmariusalexandru explică (pentru sadrian46):

Multumesc mult chiar imi dateau lacrimile credeam ca e cv ce nu se mai poate rezolva

| danmariusalexandru explică (pentru sadrian46):

Ai idee daca va depinde toata viata de ele

| AdelinaC a răspuns (pentru danmariusalexandru):

Pai depinde ce diagnostic i se va pune. Oricum, daca are deficit genetic chiar daca va invata ceva, niciodata nu va performa, ci se va mentine pe niste limite aproximativ normale.

| danmariusalexandru explică (pentru AdelinaC):

Strictul necesar nu ne dorim sa fie geniu

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Personal nu cred ca niste pastile vor face minuni, daca asa ar fi toti copii ar fi genii, pur simplu fratele tau are un iq mai mic sau nu il intereseaza scoala sau poate exagerezi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu am avut un frate care a pățit la fel, dar, doar un an. în clasa 1-a. Mama a constatat că deși trecuse clasa, nu știa aproape nimic. Era foarte inteligent dar nu îi păsa absolut deloc de școală, iar învățătoarei nu îi păsa de el. Ca să rezolve situația, mama l-a mutat la altă școală, după ce în vacanță a plătit pe viitorul învățător să facă ore cu el să recupereze.
Pe mine mă uimește cum a fost fratele tău la școală atâta timp, iar profesorii să nu sesizeze starea lui și să anunțe familia, să luați măsuri. Sunt și școli speciale pentru această situație, se numesc exaxt așa, școala specială ajutătoare. Dar prima și cea mai importantă și acută măsură de luat este evaluarea exactă a situației lui la un cabinet de psihologie școlară, după care acesta poate veni cu o recomandare profesionistă oficială asupra a ceea ce urmeză să se facă. Are doar 12 ani. Dacă fratele dtale ar fi fost complet anormal, oligofren, persoană cu dizabilități psihice evidente, s-ar fi sesizat mai multî lume până acum, tu, părinți, școala. Dacă asta nu s-a întâmplat până acum, asta denotă că el este aproape de normal iar deficitul lui se datorează mai mult contextului exterior, ambianței școlare neadecvate cu personalitatea lui. Astfel șansele de recuperare sunt mari după părerea mea. Dar părinții trebuie anunțați de către tine, dacă ei nu conștientizează această situație. Ei trebuie să ia măsuri urgente, căci dacă nu, el devine treptat handicapat social.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Poate e dislexic.

| Iote a răspuns:

Nu are ce sa-i faca un medic. Parintii, tu, trebuie sa-l convingeti sa invete. Dar, nu a fost la scoala pana la 12 ani? Daca voi nu reusiti, apelati la un asistent social care sa-l convinga.

| alexandrasorescu a răspuns:

Poate fratele tău suferă de autism, o boala care reduce capacitatea de gândire a unui copil sau adult. Fratele tău are nevoie de un medic, eu nu îți pot recomanda personal deoarece nu cunosc, dar poți cauta pe internet sau ii poți cere unei persoane apropiate sa îți recomande. Îți recomand să nu îl lași pe fratele tău foarte mult pe telefon pentru ca dezvolta autismul și poate sa îl facă sa devina in lumea lui de tot! Discuta sfatul meu cu părinții tăi!